MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

5.9.2006

Filosofiaa filotaikinasta

Filed under: Leivonta — Meri @ 17.50

…ja mihin se siis kelpaa. Vaikka mihin!

Aasialaiset filokupit/-kolmiot

4 arkkia filotaikinaa (kaupassa tuote nimeltään Fillo)

50 g voita sulatettuna

Täyte

450 g broilerin suikaleita, marinoimattomia

2 tl öljyä

2 porkkanaa

5 kevätsipulin vartta

3 valkosipulinkynttä

3 cm:n pala inkivääriä

1 rkl öljyä

2 rkl soijakastiketta

2 tl kalakastiketta

ripaus ruskeaa sokeria

1 tl seesamiöljyä

Ja lisäksi sweet chili -kastiketta dippailuun.

 

Sulata filo. Ruskista broileri öljyssä ja nosta syrjään. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi tikuiksi, samoin kevätsipulin varret. Murskaa valkosipulit ja raasta inkivääri karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä kasviksia, valkosipulia ja inkivääriä. Lisää broilerit pannulle ja mausta. 

Kun täyte on valmis, ota esiin filoarkit. Leikkaa paketin ohjeiden mukainen suorakaide kerrallaan, voitele se voisulalla ja aseta täytettä kulmalle. Henkilökohtaisesti pidän siitä kolmiomallista, joka neuvotaan paketissa. Villimpikin saa olla filon käytössä, itse kokeilin sitä vasta ensimmäisiä kertoja. Täytettyäsi voitele kolmio (tai muu) oliiviöljyllä.

Teit millaisia tahansa, paista niitä uunissa n. 180 asteessa kymmenisen minuuttia kunnes pinta on kullanruskea. Anna hieman jäähtyä ennen ruokailua.

Bubblin´ Under: filokolmiot, joihin sisälle joko suklaata, suklaata ja tuoretta kirsikkaa, pannulla voissa paistettua persikkaa/omenaa/mangoa/muumikää siirapilla makeutettua, vadelmahilloa ja tuoreita vadelmia… Ananasta jollain kookosvirityksellä luulen kokeilevani seuraaksi. Mutta ystävät: jakakaa filoideanne! 

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress