MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

3.1.2007

Kevyt suklaacacca

Filed under: Cake&Cookies,Kevyt,Leivonta,Optimoidut,Suklaa — Meri @ 10.54

Kevyt suklaacacca

Tämän Painonvartijoiden (muahahahaha!) reseptin bongasin jostain lehdestä. Kyseessä on siis riisuttu versio suklaakakusta, neljä annosta silkkaa terveyttä. Aion kokeilla tätä tänään, kirjoitan kommenttiosioon arvion. Valmistus on ainakin helpompaa kuin toivoa voi. Vaikka kyseessä on kakku, aion testata taikinalla silikonisen muffinssivuokani.

Neljä annosta

  • 2 munaa
  • 2 tl hunajaa
  • 0,25 dl vehnäjauhoa
  • 0,25 dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl Van Houtenia (makeuttamaton kaakaojauhe)
  • 125 g maitorahkaa

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada uunivuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n. 20-25 minuuttia. Kumoa ja “nauti”!

2 Comments »

  1. Tänään osui mun vastuulle jälkiruoka. Reunaehtona oli “sen pitää sitten olla jotain tosi kevyttä, vaikka jotain painonvartijoiden kamaa”.

    Miten tämän nyt kohteliaasti sanoisi… Sanotaan vaikka, että nyt ymmärrän miksi tuo “nauti” on noissa lainausmerkeissä. Kalorisäästöä syntyi myös siitä, että kukaan ei ottanut lisää. Paitsi vaniljakastiketta, jota jokainen tuntui kaatavan lisää jatkuvasti.

    MikkO
    joka aikaa jatkossakin kokeilla “sun” reseptejä (näistä muffinseista huolimatta) 🙂

    Comment by MikkO — 22.11.2008 @ 19.49

  2. Tsiizaz Mikko, teitkö sä tätä todellakin?!?! Tuon otsikonkin jälkeen 😀 Mutta taisivat saada mitä halusivat, maun suhteen ei ollut speksejä 😉 Kiitos luottamuksesta. Suosittelen hyvittelemään esimerkiksi banaanikakulla tai pavlovalla. Toivottavasti maineeni hiukan paranee 😀

    Comment by ylimuuli — 23.11.2008 @ 13.07

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress