MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

19.2.2007

Mustikkakukko eli rättänä

Filed under: Herkut,Leivonta,Piiraat — Meri @ 23.05

Olin työväenopiston kurssilla Vatruskoista viipurinrinkeliin, jossa yhden illan ajan opeteltiin valmistamaan karjalaisia perinneruokia. Oma sukuni on Viipurista ja Sakkolasta, joten perinneruoat kunniaan! Tämä oli herkullista.

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria (vähentäisin piirun verran)
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe, lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Voitele korkeareunainen vuoka (esim. Uunikokin todella korkea kohokasvuoka oli erinomainen) ja vuoraa sen noin kolmella neljänneksellä taikinaa. Kaada sitten vuokaan täyte.

Täyte

  • 1/2 – 1 l mustikoita (enemmän on aina parempaa -P )
  • 1/2 dl sokeria (tai oman maun mukaan, itse en pidä kovin makeasta)
  • 2-3 rkl perunajauhoja (mustikoista irtoaa reippaasti nestettä)

Kaaviloi taikinan loppu levyksi ja nostele se, vaikka osissa, mustikoiden päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 1 tunti. Ihan päänräjäyttävän hyvää vaniljajäätelön kanssa!

3 Comments »

  1. […] Ruokien kuvaaminen oli taas haasteellista haasteellisempaa, mutta saanette idean. Apinanruokakeittiö lähettää suurterveiset kalastajille ja kiittää saaliista! Hmm, vielä tunnustan, että ainoastaan Lihansyöjä ei ollut häissä lihapatojen äärellä, vaan minäkin. Kasvisruoka kun sisälsi maitoa. Eikä se lihapata hullumpaa ollut Sääli, että ne hiukopalaksi aiotut karjalanpiiraat jäivät maistamatta. Josta tuleekin mieleeni, että supikkaita voisi taas sommitella. Ja mustikkakukkoa! […]

    Pingback by MonkeyFood » Kolmesti haukeava — 5.12.2007 @ 10.11

  2. Hei!

    Olisi kiva saada näitä karjalaan liittyviä leivoksia ja ruokia tuohon sähköpostiosoitteeseen, koska omat isovanhemmat ovat kotoisin karjalasta.

    Comment by minna ahola — 8.1.2009 @ 16.22

  3. Hei Minna!

    Tarkoitatko muita karjalaisia ruokaohjeita kuin on Monkeyfoodissa vai näitä samoja? Ja jos muita, niin mitä erityisesti? Sain sieltä työväenopistolta läjän reseptejä, joista jonkin voin kirjoitella postiinkin. Verkosta löytyy tosin hyvin googlettamalla jo valmiinakin ohjeita, joita voi sitten vaikka tulostaa.

    Comment by ylimuuli — 8.1.2009 @ 18.53

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress