MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

20.2.2007

Supikkaat (tonnikalalla, riisillä ja munalla)

Filed under: Kala,Leivonta,Piiraat — Meri @ 15.46

Työväenopiston kurssi sai innostumaan ruiskuoren käyttömahdollisuuksista, ja tässä ensimmäinen kokeilu ohjeena. Lopputulos oli hyvää, mutta hieman kuivahkoa, voi johtua tosin siitäkin, että jäivät uuniin liian pitkäksi aikaa ja kärähtivät.

Ruiskuori (n. 15kpl)

 • 1 dl vettä
 • 1/2 dl vehnäjauhoa
 • 1,5-2 dl ruisjauhoa
 • suolaa
 • (öljyä)

Sekoita ainekset ja vaivaa taikinaksi. Pyörittele taikinasta pöydällä pötkö, ja leikkaa se noin 15 osaan. Laita siipaleet purkkiin tai kuvun alle, etteivät ne kuiva. Levitä pöydälle reilusti jauhoja ja ota aina kaksi palleroa kerrallaan. Pyörittele pala palloksi ja litistä se pieneksi levyksi (pyöreäksi). Kasaa pienet levyt taas kuvun alle. Kun olet palottanut ja litistänyt kaikki palat, ota ensimmäinen levy käsittelyyn. Pulikoi kiekosta hyvin jauhotetulla alustalla ohut pyöreä tai soikea “kuori”, oikeita termejä käytettäessä “ajele”. Kerää valmiit pohjat jälleen kuvun alle ja ripota jauhoja pinon jokaiseen väliin etteivät pohjat jää kiinni toisiinsa. Laita uuni kuumenemaan 300 tai kovempiin asteisiin, jos uunisi hönkä riittää.

Täyte

 • 1 prkl tonnikalaa öljyssä (valuta)
 • 2 kananmunaa
 • 0,35 dl kokojyväpikariisiä
 • kuivattua tilliä
 • suolaa, mustapippuria

Keitä riisi ja munat kypsiksi. Muusaa kaikki ainekset yhteen haarukalla ja mausta sopivaksi. Ota kaksi tai neljä ruiskuoripohjaa jauhoiselle pöydälle ja sudi pullasudilla kuorelta liiat jauhot. Aseta lusikalla täytettä kuorelle n. 1,2 rkl ja taita kuori puolikuuksi. Paina reunat kiinni pienen lautasen tms. reunalla ja leikkaa sillä samalla ylimääräiset irti. Toista kunnes kaikki kuoret on täytetty ja nosta ne uunipellille. Lykkää valmis pellillinen uuniin ja paista kunnes sopivan ruskeita, n. vartin verran. Ota supikkaat uunista ja voitele joko voi-vesi- tai voi-maitoseoksella tai tee kuten minä tein, eli sekoita luraus oliiviöljyä tilkkaan vettä ja mausta suolalla. Sitten vaan rouhimaan lopputuloksia! Rapeita ovat.

Mietin, mitä täytteeseen voisi lisätä jotta se olisi kosteampi. Perinteisestihän supikkaissa on kypsennettyä lanttua, mutta tähän pitäisi ehkä kehittää jotain muuta. Ideoita?

1 Comment »

 1. […] Täytteeksi en kuitenkaan tuupannut sitä perinteisintä, vaan sovelsin suunnilleen seuraavaa (pohjaohje täällä, sama siis kuin […]

  Pingback by MonkeyFood » Sik-sak-sokkelo! — 26.6.2008 @ 17.37

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress