MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

23.3.2007

Erikoiset suklaakeksit (valkosuklaa ja hedelmä-Alku)

Filed under: Cake&Cookies,Herkut,Leivonta,Suklaa — Meri @ 12.01

Valmis!

Sain maanantaina ystävieni luona kyläillessä mukaani hillittömän pussin Alku-karamelleja, sekä niitä perusmallisia että lakritsaa, sitruuna-lakritsaa, suklaata ja hedelmää. En ole kovin suuri karkin ystävä, joten nämä houkuttelivat kokeilevaan leivontaan. Perustoffee-Aluille on jo resepti katsottuna, mutta päätin aloittaa sovellustyön pitkän aikaa rauhassa maanneesta Amerikan cookie -suklaakeksireseptistäni. Kaivoin kaapista sinne tätä varten ostetut valkosuklaapatukat a la Fazer (sis. hasselrouhe ja riisi) ja metsästin Alku-pussista hetken pohdinnan jälkeen ne hedelmäiset. Lopputulos oli visuaalisesti hieman kelmeä, mutta venyvän toffeinen ja ihana.

Salainen ainesosa

Tuunatut suklaakeksit (12 kpl)

 • 125 g voita
 • 1,2 dl sokeria
 • 0,5 dl fariinisokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • muna
 • 2,5 dl jauhoja
 • 1/2 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
 • n. 11 kpl hedelmä-Alkuja
 • 2 x 40g valkosuklapatukka

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja pilko suklaa ja karkit n. puolen sokeripalan kokoisiksi. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva. Sekoita sokerit keskenään ja lisää ne vaahtoon. Vatkaa muna kevyesti ja sekoita rasvaan ja sokereihin. Miksaa toisessa kupissa jauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi suklaa ja karamellit. Nostele kahdelle leivinpaperitulle pellille (6 keksiä/pelti) sopiviksi, 2 rkl keoiksi. Jos haluat tasamallisempia keksejä, pyöristele kasoja vielä kostutetuin käsin.

Pellillä

Paista uunissa ainakin 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat makuusi tarpeeksi ruskettuneita. Anna keksien jäähtyä ennen kuin käyt niihin käsiksi, jotta ne ehtivät kovettua eivätkä hajoa. Ja sitten vaan rouhit menemään, makeaa on! Sellainen vinkki, että kekoja muodostaessa kannattaa kiinnittää hiven huomiota siihen, etteivät toffeepalat jäisi ihan reunaan, sillä muutamassa keksissä toffee oli valunut “ulos” keksistä ja jäähtyessään muuttui kovaksi. Keksin “sisällä” ollut toffee jäi jäähdyttyäänkin ihanan pehmeäksi ja kinuskiseksi.

Keksi eestä, keksi takaa

1 Comment »

 1. […] 23.3.2007 tein samaan pohjataikinaan valkosuklaa-alku-keksejä. Kuva on […]

  Pingback by MonkeyFood » Suklaakeksit eli oikeat Ameriikan Cookiet — 28.10.2007 @ 12.25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress