MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

17.4.2007

Surskorpatofu eli tofu hapankorppupaneroituna

Filed under: Arkiruoka,Optimoidut,Sallad,Soija — Meri @ 5.24

hapankorpputofu

Kiskolan ja Miettusen TOFU-keittokirja pääsi taas keittiöön, kun testailin hapankorppupaneroitua tofua. Tulos oli aika kuiva ja mauton, tosin osin saan syyttää siitä itseäni. Ohjeessa nimittäin pyydettiin käyttämään savutofua, joka itsessään on jo melko maukasta. Asiallinen ohje, asiaton muuli. Silti, kuivaa. Ehostelin tofua sitten seuraavina päivinä erilaisiksi komboiksi. Seesamtofu säilyttää suosikin asemansa ilman kunnollista kamppailuakaan.

Ohje noudattaa kirjan määriä, suluissa kommenttini.

Hapankorppupaneroitu tofu (neljälle)

  • 1 pkt (400g) kylmäsavutofua (käytin maustamatonta Super Tahoeta, vaatisi marinoinnin)
  • 2 dl jauhoja (käytin ruis-, desi riitti)
  • 2 munaa
  • 150 g hapankorppuja (vajaa 100g riitti)
  • 1 dl kuivattua persiljaa (käytin rakuunaa)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Leikkaa tofu pitkittäin neljään yhtä suureen osaan. Jauha korput murskaksi koneessa tai mäiski pussissa jollain. Lisää kuivattu yrtti, suola ja pippuri hapankorppumurskaan. Asettele jauhot, korput ja haarukalla sotketut munat omiin astioihinsa ja pyörittele tofupalat pieteetillä ensin jauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi korppumurskassa. Nosta tofut uunivuokaan ja paistele 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Oma ateriani koostui tofun lisäksi höyrytetyistä parsa-, kukka- ja valkokaalista, porkkanasta sekä dijon-jogurtti-kastikkeesta. Kastikkeeseen laitan n. 3 rkl bulgarianjogurttia, 1 tl dijon-sinappia, suolaa ja pippuria. Sopi kasviksiin todella hyvin, omien tofujeni mauttomuutta ei pelastanut sekään.

Seuraavana päivänä tuunasin tofua herkkusienten, porkkanaraasteen ja hapankaalin kanssa paistinpannulla ja maustoin tilkalla soijaa ja töräyksellä ketsuppia. Ihan makoisaa salaatin ja maapähkinöiden kera.

hapankorpputofu2

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress