MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

13.5.2007

Suooomi tekee kohta maaalin!

Filed under: Herkut,Lätinää,Napot,Optimoidut,Sallad — Meri @ 13.27

Eilinen oli hyvä päivä. Suomi voitti Venäjän jatkoajalla ja pääsi MM-finaaliin. Euroviisut tarjosi messevää viihdettä ja ainakin omasta mielestäni sopivaa Suomi-kuvaa maailmalle kiitos screenien, sirkuksen ja Krissen. Ukrainan biisi pisti muulin tanssijalan pompsaamaan ja pääsin esittelemään Saksassa nyt hoteinta hottia olevaa jumping stylea! Kyseessä on siis erityisen tarmokas ja kimmoisa tanssityyli, ylienergiselle mitä parhainta hoitoa.

Sango

Ilta polkaistiin käyntiin shottilasillisella Belgiasta tuotua erikoisuutta Coca-Cola Light Sangoa, joka siis meinaa veriappelsiinia.

Viisukatsomon syömäpuolen menu oli päivän muun tason mukaisesti myös herkullinen ja tilanteeseen sopiva. Välipalan Martoilta nyysitty porkkanatahna oli aivan mäsäyttävän makoisaa paahdetun realin ja nachojen kanssa!

viola

Kahden Belgiasta roudatun todella vahvatuoksuisen (Le Herve du Vieux Moulin ja Chimay) juuston aromeissa oli hyvä viipyillä ja hakea viisutunnelmaa.

herve

chimay

Juustoille ja porkkanaleviteleiville teki seuraa – tattadadaa! – Muulin suosikkievässalaatti pienellä tuunauksella; suolapähkinät olivat eilen suolattuja ja paahdettuja cashew-pähkinöitä. Kuulostaa arkiselta, mutta valmistuksen aikaisesta vikinästä huolimatta raejuustoinen sallad upposi viimeistä murua myöten viisuyleisöön.

viisusallad

Jälkiruoaksi oli toki Belgialaista tummaa suklaata, mutta ei siinä vielä kaikki. Kaksi läheistä ystävääni astui avioliiton auvoisaan satamaan viime syksynä seuraavana päivänä siitä, kun itse matkustin muutamaksi kuukaudeksi Tanskaan. En siten päässyt olemaan läsnä, mutta armaat ystäväni säästivät varahääkakun pakkasessa tähän päivään saakka minua varten <3 Kakku leikattiin asianmukaisesti kolmisin yhdessä hääparin kanssa eikä Kakkugallerian upea mustaherukka-suklaakakku ei voi kyllä jättää ketään kylmäksi!
kakkua

(Kuvassa olen kaakun kimpussa, kavereista ei arvannut julkaista leikkauskuvaa ilman lupaa.)

Illalla festivaali jatkuu MM-finaaliottelulla. Tsemiä Suami!

4 Comments »

  1. Terveppä terve, pitkästä aikaa 😀 Vähän jo jänskättää illan finaaliottelu! Viisujen ennakkonäytöksessä oli kuulemma hyvä meno (muu perhe sai liput tuttavalt ja olin ehke VÄHÄN kade!! Mutta siinä kruunattiin siskon 18-v synttärit :). Oli kyllä hupaisaa ihan kahden hengen kotistudiossakin. Hyvät sapuskat kruunasivat illan 😉

    Mielenkiintoisia tuliaisia Belgiasta! Tykkään kovasti lukea ihmisten ulkomaiden ruokakokemuksista. Lisää 🙂

    Comment by Sohvi — 13.5.2007 @ 17.47

  2. Pistän tuon sekavan tekstin jännityksen piikkiin!

    Comment by Sohvi — 13.5.2007 @ 17.49

  3. Oi noita juustoja! Olivatko oikein haisevia ja hyviä?

    Kakkugallerian leivonnaiset ovat IHANIA! Oletko testannut Fredalla olevan Krulla’s-kakkutehtaan tuotoksia? Jos et, niin suosittelen lämmöllä.

    Jääkiekossa kävi sitten vissiin Suomen kannalta huonommin…? Itse en kuulu jääkiekkoa seuraavaan kansanosaan, vaan porukkaan, jonka mielestä kaikki paitsi jalkapallo on turhaa 🙂

    Comment by Välispiikki — 13.5.2007 @ 21.39

  4. Sohvi, ihana olla bäk! Viikon elo muiden sapuskoilla (no siis ehkä Italiassa tai Kreikassa en olisikaan nurissut, mutta Belgialaisilla on kovin erit tavat) pistää kokinsorkan vipattamaan. Ihan uudella innolla taas köökin ääreen kun ompi saanut lomailla ja ajatella ihan muita aatoksia.

    Ennakkoviisut oli upeat ja show aika mieletön paikan päällä. Hurjinta oli kun Sorin sirkuksen trapetsitaiteilijat ripustettiin monen kymmenen metrin korkeuteen kattoon odottamaan hetkeään (siis Apoa, sekä se trapetsityttö että ilmassa pyörineet), näyttivät ihan hirtetyiltä :-O

    Matkaruokakuulumisia piisailee kyllä tipoittain lisää, tosin ruokailun ollessa järjestetty “laitoksen” puolesta siitä ei oikein ole kuvia tai mitään gurmee-elämyksiä. Non-gurmeeta kylläkin 😉

    Välispiikki, juustot haisivat TODELLA kovasti ja ERITYISEN pahoilta ja siten siis maistuivat kovin kovin herkullisilta! Yhtä vaille kaikki vieraat pistelivät parempiin suihin ja viimeinen siipale katosi isännän suuhun aamupalalla.

    Krullassa olen käynyt vain aamiaisella, en ole itse asiassa hetkeen muistanut koko paikkaa. Täytyy ottaa vierailulistalle. Aamiainen Krullassa oli muuten luonnollisesti Pienen suklaakerhon kokous 😀

    Ja jeps, lätkäkulta meni sivu suun mutta kolmoserässä oli potkua. Itse en välitä penkkiurheilusta kuin joistakin itse harrastamani lajeista ja satunnaisesti taitoluistelusta ja voimistelusta. Lätkä uppoaa tasan Suomen MM-finaalimatsin verran, että kranttuja ollaan tässäkin keittiössä. 😉

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 13.5.2007 @ 22.36

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress