MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

19.5.2007

Noutopöydän saalis ja apinan purilainen

Filed under: Alakarppi,Arkiruoka,Optimoidut — Meri @ 22.35

Mikä mahtava keli tänä toukokuisena lauantaina, juuri omiaan aamuisille torikahveille. Torikahvi on sitä paitsi aitiopaikka ihailla kojujen valtavia vihannesvuoria. Myynnissä oli mm. hunajanauriita. Ja kotimaisia porkkananippuja! Kalatiskien tuoksu (ehdottomasti tuoksu, ei haju), lokkien kirku, ihmiset korit käpälissään ja päivettyneet torimyyjät. KESÄkesäKESÄÄ!

Seuraavan kahvin nautin junassa matkalla 60v.-juhliin, tosin juna vei vain Vantaalle ja sieltä jatkui matka auton kyydissä. Matkalla ilahdutti seuraava kyltti: Kesämiestentie. Sielläkö ne onkin, Vihdissä 😀 Ettekä oo mitään sanoneet.

atria

Kolmannet kahvit imaisin (Vana Tallinnin kera) vasta tämän noutopöytäaterian jälkeen (plus yhden santsin). Ruoka oli hyvää perusruokaa, kiva setti sapuskaa myöa lihattomalle. Joustavasti tosin pistelin yhden lihapullan kyllä menemään. Kuva piti ottaa, kun pöytäseuralaisia nauratti tuo punainen yllätykseni keskellä pääruokaa. Eikö kukaan muu muka ole pienen makean tarpeessa ennen ateriaa?

Hyvien kemujen jälkeen piti vetäytyä juhlatamineista sohvan uumeniin katsomaan tuoreimmat Lostit ja nälkähän se aina palaa uskollisesti, sama se paljonko on syönyt aiemmin. Tehtiin pitkästä aikaa apinakeittiön omia burgereita, iisipiisiä ja herkullista. Tärkeimmät osat pysyvät, lisukkeita joskus varioidaan. Tänään uutuutena oli ananas.

burger

Monkeyböögö

  • kananrintafilee
  • cheddar-sulatejuusto
  • suuria salaatinlehtiä
  • tomaattia
  • suolakurkkua
  • ketsuppia
  • majoneesia
  • ananasrengas

Paistele kana kypsäksi ja mausta haluamallasi tavalla, suolaa nyt ainakin. Asettele suuri salaatinlehti tai pari pohjaksi, sommittele kana päälle ja sijoita cheddar lämpimälle siivekkäälle sulamaan. Sitten eikun vaan tomaattia, suolakurkkua ja ananasakäämä sekä kaikenmaailman sooseja ja vähän vilpasta lehtikattoa päälle. Syöminen on sotkuisaa vaan kukapa siitä piittaa. Maha täyttyy ja mieli on hyvä. Aaaaah.

5 Comments »

  1. Laitoin mukkelisspostilootaasi mukavia uutisia – käy katsomassa 🙂

    Comment by Välispiikki — 19.5.2007 @ 22.52

  2. Välispiikki, no niinpä laitoit, ökyhienoa! 🙂

    Ja sori muu kävijäkunta, tätä seurassa supattelua ei jatku kauaa, jos uutinen toteutuu, kuulette siitä huomenna. Jännää!

    Comment by ylimuuli — 19.5.2007 @ 22.59

  3. Taas oon elelly vähän etupainotteisesti, tänään on tosiaan vasta sunnuntai. Että josko huomenna sitten pärähtäis 🙂

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 20.5.2007 @ 11.08

  4. Kyselit saaristolaisleivästä..Vuokina olen ennen käyttänyt foliovuokia..taikinasta tulee kolme 1,5 litran vuokaleipää. nyt olen käyttänyt teflonvuokia, jolloin tulee kaksi 2 litran leipää.. Vuoat olen voidellut hyvin ja silloin leipä on kyllä lähtenyt irti hienosti. Varmasti voi tehdä leivän kakkuvuokaankin.. Sämpylät, hmm..kuulostaa hauskoilta, mutta epäilisin että tulisi kovia koppuroita??

    Comment by Lallatilaa — 20.5.2007 @ 11.33

  5. […] päädyin hämböögö-menuun. Eikä mitä tahansa burgereitä, vaan niitä Apinan omia, Monkeyböögöjä. Salaattia siis ja tomaattia, sippe sipulia (leireillä asioiden nimet muuntuvat), ketsuppia sekä […]

    Pingback by MonkeyFood » Viimeisellä rannalla — 28.10.2007 @ 10.33

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress