MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

30.6.2007

Kesä ja kurpitsat

Filed under: Napot — Meri @ 8.28

Englanninkielisen blogimaailman blogikokin Janetin esimerkin perässä valmistin juhannuksena pieniä kylmäsavulohipalasteluita. Ruokaseura oli erityisesti toivonut kylmäsavulohta (lihisten lisäksi) ja suunnitelmana oli oikeastaan tehdä myös Suomi-sushia hapankorpun kanssa, mutta oioin vähän mutkia ja tein vain nämä. Herkkupaloja temmoset.

lohirulla

Kylmäsavulohta kesäkurpitsassa (Zucchini Rolls with Salmon and Cream Cheese)

  • kesäkurpitsa
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 100 g kylmäsavulohituorejuustoa
  • valkosipulinkynsi
  • suolaa, pippuria
  • öljyä
  • (ruohosipulia)

Vuole kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä ohuita viipaleita, voit ensin puolittaa kurpitsan jos se on kovin iso. Aseta siipaleet leivinpaperille tms., pirskota tai suihkuta niille hieman öljyä ja rouhi päälle suolaa ja pippuria. Valmista täyte sekoittamalla haarukalla pienitty kylmäsavulohi tuorejuustoon ja hienonnettuun valkosipuliin sekä halutessasi saksittuun ruohosipuliin. Kesäkurpitsaslaissi kerrallaan aseta sen päähän lusikallinen täytettä ja rullaa kasaan. Skädäm! Juu häv sam napos.

lohikorpussa

Suomisushit tosiaan mentiin siitä missä aita oli matalin eli ihanaa täytettä vaan korppujen piälle. Eipä siinä muuta tarvita.

4 Comments »

  1. Toihan on enemmän kuin hyvältä tuntuva ohjeistus.. Mulla on jääkaapissa muutama kesäkurpitsaa ja oon miettinyt, että mihin ne kaikki tuhoaisin.. tuo juttu menee ainakin kokeiluun. Muuli ei taaskaan pettänyt =) TACK!

    Comment by Pekkateemu — 30.6.2007 @ 15.29

  2. Jeps, ohje oli helppo ja herkullinen! Yksinkertainen on kaunista. 🙂 Hauskaa, että löysit köökistäni avun 😉

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 1.7.2007 @ 15.38

  3. Your Zucchini rolls look great. Funny how when other people make recipes from my site, I always think their looked better than mine!! Good Job!

    Comment by Janet — 4.7.2007 @ 15.20

  4. Cheers, 🙂 I know what you’re talking about but I still find your zucchinis more appealing 😀 Tho these tasted great! Thanks for a simple recipe, very useful.

    Comment by Ylimuuli Mukkelis — 5.7.2007 @ 7.15

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress