MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

5.8.2007

Burro Vanilla

Filed under: Cake&Cookies,Herkut,Leivonta — Meri @ 19.02

burrovanilla2

Monkeyfood ylpeänä esittää, oman keittiön tuotekehittelyn tulos: Burro Vanilla! …suomeksi siis sitruunainen mansikka-vaniljatorttu. Pyörittelin mielessäni nimeksi vuosien takaiselta Rooman matkalta jäänyttä vakiojäätelöyhdistelmää, jota haimme Riitan kanssa joka päivä lukuisista gelaterioista, fragola et limone, mansikkaa ja sitruunaa, mutta jotenkin sanat fragola, limone ja vanilla olivat yhdessä vain tuu mats. Syntyi siis uusi burro, toivottavasti kyvykkäämpi jatkamaan sukuaan kuin muulit yleensä.

Suunnittelen parhaillaan tilattua synttärikakkua, johon on toivottu marjoja. Reunaehdot rajaavat lähinnä pois suklaan, muuten kädet ovat suht’ vapaat. Kaikkea trifleistä pavloviin ja jäätelökakkuihin on piipahtanut unissani, mutta lopulta alitajuntani tuotti tällaisen kombon. Ja jos saan sanoa, ihan hymyilyttää kun oli niin hyvää! Ajatelkaa, jos jonakin päivänä olisi oma signature-kakku. Tässä siis vain yhdistin monesti koestettuun Vanilla, vanilla – pohjaan uuden kuorrutteen. Mutta ehkä joskus keksin jotain Ihan Uutta. 😀

Burro Vanilla

Pohja

  • 2 dl jauhoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita
  • 1 muna
  • 1 dl maitoa
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • kookoshiutaleita vuoan “jauhottamiseen”

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele tavallinen kakkuvuoka voilla ja jauhota se kookoshiutaleilla. Jätä vuoka odottaamaan. Yhdistä keskenään kuivat aineet eli sokeri, jauhot, suola ja leivinjauhe. Pilko pehmennyt voi pieniksi kuutioiksi ja lisää pari kuutiota kerrallaan kuiviin aineisiin. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on muruisaa, ja lisää aina voita ja toista. Kun kaikki voi on kuiva-aineissa, lisää joukkoon muna. Vatkaa hyvin. Sekoita maitoon vaniljauute ja lisää loraus kerrallaan taikinaan. Vatkaa lisäämisten välissä reilusti, parikin minuuttia. Kun kaikki neste on lisätty, valuta taikina vuokaan huolellisesti ja tasoita. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia, tarkkaile ettei pala!

Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kumoa se sitten. Valmista kuorrute.

Kuorrute

  • 1 sitruuna
  • 4 rkl tomusokeria
  • 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • tuoreita mansikoita

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista mehut kulhoon. Lisää joukkoon tuorejuusto, sitruunankuoriraaste ja sokeri. Vatkaa notkeaksi ja maista. Tarvittaessa lisää sitruunanmehua tai sokeria, itselläni tämä toimi aika tarkasti näin.

Levitä kuorrute jäähtyneen ja kumotun pohjan päälle. Viipaloi päälle reilusti tuoreita mansikoita. Tarjoa unelma! Pohja on rapea ja maukas kiitos voin ja kookoksen ja sitruuna sopii ihanasti mansikoihin.

Tein itse puolikkaan annoksen etteivät muulikeittiön tämänpäiväiset ainoat kaksi ruokailijaa pääse vallan paisumaan kokeilujen jatkuessa, ja kakku on viittä vaille mennyt valmistuttuaan pari tuntia sitten. Puolikkaasta annoksesta johtuen kaakku näyttää kuvissa niin ohuelta. Tällä ohjeella tuloksena on kookkaampi kakku ja paksummin kuorrutetta. Olen muuten jopa hippuisen ylpeä Burro Vanillasta ja suorastaan erittäin ylpeä saamastani kunniasta olla Omenakorin Rockin’ Girl Blogger -merkin saaja.

burrovanilla

burrovanilla3

2 Comments »

  1. Uuh, upea kakku.

    Comment by rinsu — 5.8.2007 @ 21.05

  2. Noin minäkin koko ajan ajattelen ja piipahtelen jääkaapilla kutistamassa huomenna eteenpäin lähteviä kahta viimeistä palaa… Onpa noloo 😀

    Comment by ylimuuli — 5.8.2007 @ 22.02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress