MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

29.10.2007

Paola ja balsamico-sienet

Filed under: Alakarppi,Kana,Sallad,Sieniä — Meri @ 15.32

kanaa

Niinhän se kohoaa kuin Gizan pyramidi Ehtoollisleipäni keskeltä annosta. Pyramidin juurella viihtyvät Paolan parhaasta pastasalaatista huomattavasti muokkautunut pastaton kanasallad, Paolan henkeen kuitenkin erimaukas ja pestoinen sekä tänään tulleesta Yhteishyvän ruokaliitteestä bongatut balsamico-sienet ilman alkuperäisen ohjeen fetavahvistusta. Todella herkkuja ja helppoja, opinnäytetyöpartnerinikin lämpesi näille, vaikka vierastaa sieniä. Salaattiin ujuttamiani hän ei huomannutkaan ennen kuin kerroin.

Pala parasta Paolaa

 • puolikas grillattu broileri
 • kolme tuoretta herkkusientä
 • puolikas kurkku
 • altaasta ongittu valkosipulimaustekurkku
 • tammenlehväsalaatti
 • rucolaa
 • reilusti pestoa
 • pinjansiemeniä
 • (lehtiselleriä)
 • (kesäkurpitsaa)

Irroita broilerinlihat nahoistaan ja luistaan. Valmista pesto. Voit käyttää myös kaupan. Pilko herkkusienet pieneksi silpuksi, kuutioi kurkut, revi lehvät ja rukkola. Mätä kaik sikinsokin astiaan ja mausta todella anteliaalla pestomäärällä. Paahda pinjansiemenet ja liitä joukkoon. Ruokaile harvinaisen täyttävä salaatti, silti ilman hiilarihumalaa. (Suluissa mainitut istuvat joukkoon myös sulavasti.)

Balsamico-sienet

 • valkosipulinkynsi
 • 200g tuoreita herkkusieniä
 • 1 rkl balsamicoa
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl kuivattua rosmariinia
 • hieman kuivattua oreganoa

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna valkosipulinkynsi ja sotke muihin aineksiin. Sekoita seos kunnolla sieniin ja kaada koko komeus leivinpaperoidulle pellille. Tuuppaa uuniin vartiksi ja nauti paahteisista nappisienistä (button mushroom).

3 Comments »

 1. Ohoh ohoh ohoh, apinakeittiöstä pukkaa taas niin herkullista reseptiä toisensa jälkeen että milloin näitä kaikkia oikein ehtii kokeilemaan? Ja juuri puoli tuntia sitten bongasin nuo samat herkulliset sienet Yhteishyvästä.
  Tuo salaatti on taatusti herkkua, ja hiilarien vähentelyhän harvemmin tekee kellekään pahaa. Ellei sitten satu olemaan kestävyysurheilija.

  Comment by oliivia — 29.10.2007 @ 19.06

 2. Sienet on herkkuja! Ja juuri jatkojalostin tuosta salaatista itselleni iltapalaa lisäämällä siihen lehtiselleriä ja kesäkurpitsaa pieniksi kuutioituina, todella hyvää. Selleri on kyllä kelpo kepakko. Ja hiilarit voi yleensä joo heivata hiiteen tai ainakin suurimmaksi osaksi mäkkyyn ilman sanottavia ongelmia 🙂

  Comment by ylimuuli — 29.10.2007 @ 20.38

 3. […] esillä mm. Paolan paras pastasalaatti ja mustikkarahka… Eläköön alkukantainen ruokahalu ja käsillä (kokkaus) […]

  Pingback by MonkeyFood » Syötävän rumaa! — 18.11.2008 @ 20.34

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress