MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

3.11.2007

Jamien ylivedot muffinssit

Filed under: Cake&Cookies,Herkut,Leivonta,Maidoton,Nuts! — Meri @ 15.12

luumumuffins

Kokkailinpokkailin näitä Jamien Eksklusiivisia mansikkamuffinsseja tuossa elokuulla, ja vihdoin pääsin uusintamaan reseptin, jota voin vain lämpimästi suositella. Omaan makuuni ei parempaa muffinssia ole. Skaalasin tällä kertaa taikinan pienemmäksi niin, että siitä valmistui kaksi suurta muffinssia, yksi molemmille aterioijille. Lisäksi tuore luumu korvasi mansikat, kun tuo möllykkäsesonki tuppaa olemaan hippasen bygones. Jos haluat siis kerralla enempi muffaa, vaella alkuperäisreseptin lähteille.

Hehkeä luumu (2 Amerikan muffinssia)

  • 25 g voita
  • 22 g manteleita (n. 6kpl)
  • 40 g tomusokeria (tai himpun vähemmän)
  • 22 g jauhoa
  • 0,1 tl leivinjauhetta
  • 1 valkuainen
  • 1 tuore luumu (kypsä)
  • ropsaus kanelia

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja jätä odottamaan. Puolita luumu, poista kivi ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kattilaan ja tilkka vettä perään, kiehuttele hetki niin että pehmenevät. Murskaa mantelit ja sekoita ne muihin kuiviin aineisiin. Lisää joukkoon valkuainen ja sulatettu voi, sekoita. Paloittele n. kolmannes pehmeistä luumuviipaleista pieniksi kuutioiksi ja kääntele taikinaan. Jaa taikina kahteen jättimuffinsmuottiin (paperi- tai silikoni-). Lisää loput luumuviipaleet taikinan päälle. Uuniin ja n. 20-25 minuuttia, tarkkaile. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin NAUTIT.

Ihan tässä debytoin luumuleipurina ja täytyy taputella itseään olalle, kun niin onnistuneesti. Kosteita, meheviä, mausteisia ja pähkinäisiä. Helppoakin, kun ei vatkata tarvihe.

2 Comments »

  1. Vaikuttavaa =),.. (pitäisköhän itsekin siirtyä tekemään muffinseja paperivuokiin ,kun tulee aina tehtyä 12kpl kerralla pellillä? ;P)

    Comment by Mihako — 3.11.2007 @ 19.58

  2. Mihako, Nämäkin on kyllä Jamien kuuden muffinssin silikonivuoalla tehty, keskimmäiset vain täytin. Vähän näyttivät orvoilta, mutta hyvin maistuivat ja oli just sopiva annos. 🙂 Vähän kyllä ruokaseurakin kummeksui ja sitten naureskeli että KAKSIKO muffinssia vain tein 😀

    Comment by Ylimuuli — 3.11.2007 @ 20.57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress