MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

13.11.2007

Virittäytymistä soijataajuudelle

Filed under: Arkiruoka,Gluteeniton,Maidoton,Soija,Vege — Meri @ 13.41

Kaikki mukaan: “Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun, kaipuun kaljakori kilisee, yli taivaan, päivät niinkuin varisparvi raahautuu. Mua vaivaa ikävistä ikävin, milloin beibi palaat takaisin, etkö tiedä, voi yksinäisen miehen viedä maaarraaskuuuuu…” Pikkusen ruokablokikaraookkea tähän alkuun niin saahaan elinvoimat kattoon. Mieltä valaisee hoilotuksen lisäksi valkoinen maa ja hyvä ruoka. Eilen nimittäin oli saatava, kyllä vain, PITSAA.

pitsa

Marraskuusta tietysti lauleltiin ihan noin vuodenajan kunniaksi, mutta myös marraskuun ruokahaasteeseen liittyen. Aiheenahan on tuo tosimiehen jauheliha eli soijarouhe. Virittelin itseäni rouheaan tunnelmaan täyttämällä [Edit 14.11.2007: no tulihan siitä sanomista kun en antanut krediittejä sille kelle ne kuuluu 😀 Pitsan siis valmisti armas Pihvinpurija, suurenmoiset kiitokset nälkäiseltä muulilta, joka itse laitteli kasaan oppariesitystä] pitsan soijarouheella ja papusekoituksella, joka on muuten aina vaan erinomainen yhdistelmä. Pohjaksi piti taikoa gluteeniton setti, tämä versio oli aika murumainen, mutta toimi kyllä, rapea lopputulos ja ihan maukas. Tavallisenkin pohjan saa valmistella.

Marraskuun pitsa

Gluteeniton pohja

 • 1 dl vettä
 • 15g hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
 • 2 rkl kauraleseitä
 • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Jytteä)
 • 2 rkl öljyä
 • hiven suolaa

Lämmitä vesi tuore- tai kuivahiivalle sopivaksi ja murustele siihen hiiva, tai sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää vesi. Lisää muut ainekset ja alustele sen verran kuin taikina siihen alustuu. Taputtele saman tien pitsapohjaksi ja anna kohoilla kymmenen minuutin verran. Taikinasta tulee yksi suurehko pitsa, ei ihan pellillistä.

Soijarouhe-paputäyte

 • 1 dl soijarouhetta
 • puolikas kasvisliemikuutio
 • purkki papusekoitusta (omassani oli kikherneitä, kidneytä, voipapuja ja vielä joitakin)
 • suolaa, pippuria
 • ketsuppia

Turvota tai keitä soijarouhe kasvisliemessä, n. 5 minuuttia. Puristele nesteet turvonneesta rouheesta ja viskaa lämpimälle pannulla papujen kera. Mausta suolalla, pippurilla ja roimasti ketsupilla. Levitä pitsalle. Lisäksi mitä haluat, meillä oli kirsikkatomaatteja. Päälle juustoa, Polar % toimi ihan mukavasti kun sitä höysti parmesaanilla mausteeksi.

Uuniin 250 ja sopiva rapeus, sitten vaan pistellään poskeen esim. television edessä möllötellen. Maukasta marraskuuta teille ja lauletaan taas!

2 Comments »

 1. Rouhepizza! Ihan kurkoo 🙂 Minun ja Mr. Rouheen yhteiselo alkaa sujua eli aatos haasteruoasta vilkkuu jo silmäkulmassa…

  Comment by Välispiikki — 13.11.2007 @ 23.06

 2. Rouhea pitsa oli ihan hyvää kylmänäkin, pitsassa on jotain niin syntistä että jo se piristää ;-D Vähän samaan tapaan kuin kahvi on enemmän kuin vain se aines. Tai oli. :-I

  Malja sulle ja Mr. Rouheelle! Odotan kihlajaiskutsua.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 14.11.2007 @ 7.14

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress