MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

9.12.2007

Snap, cracker, pop!

Filed under: Gluteeniton,Napot,paleo,Välipalaa — Meri @ 23.20

Nämä kräkkerit syntyvät sormia napsauttamalla ja ovat todellakin pop. Parasta on, että näitä piissejä voi popsia lähes jokainen; paleot, karpit, keliaakikot, laktoosi-intolerantit ja vegetaristit kaik yhes koos. Imagine all the people, living life in piiis… U-uuu-u-u-uuu.

kräkker

Piiskräkkers

 • 4,7 dl mantelijauhetta
 • 1 tl soodaa
 • n. 1 tl valkosipulimurskaa
 • 3 tl kuivattuja (italialaisia) yrttejä kuten 2 tl timjamia + 1 tl basilikaa
 • 2,35 dl parmesanraastetta
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 4 rkl vettä
 • ripaus suolaa
 • ripaus kurkumaa väriksi

Käännä uunin nupit kaakkoon tai ei aivan, 175 astetta riittää. Paahda valkosipulimurska pannulla, raasta parmesaani ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Maista ja säädä mausteet, jos tarvis. Seoksesta pitäisi muodostua hieman murumainen, kasassa kuitenkin pysyvä massa. Jos seos jää liian irtonaiseksi, lisää tilkka vettä. Levitä massa leivinpaperoidulle pellille kostutetuin käsin mahdollisimman ohueksi levyksi. Paista uunin keskiosassa viitisentoista minuuttia, kunnes keksi on kullankeltaista ja kuivaa. [Edit 11.12. Jos haluat, voit jäähtymisen jälkeen paloitella levyn ja paistaa paloja vielä muutaman minuutin ekstrarapeuden aikaansaamiseksi. Ens kerralla aim sou gona!]

Anna jäähtyä ritilällä rauhassa, jotta keksi asettuu. Leikkaa sitten taikinäpyörällä, pitsaleikkurilla (ehkä amerikkalaisempi ilmiö?) tai veitsellä sopiviksi paloiksi. Vaihtoehtoisesti voit katkoa levyn epämääräisiin lohkareisiin. Erinomaista suolapalaa, rapeaa ja maukasta. Päällisiäkin voi sommitella makunsa mukaan.

Ohje on losangelesilaisen Karinan blogista Gluten-Free Goddess.

18 Comments »

 1. Ai ai miten hyvä resetti….tähänhän käy varmasti seuraksi vaikka se vuohenjuustohässäkkä jota tarjoiltiin lehtipihvihampurilaisen kera jossain päin…. tänään senkin näistä käymistäni paikoista jostain löysin…. Varsin harkittavissa oleva vaihtoehto perjantai-illan chili-maissichipsi-dippi-illanistujaisilleni…;D;D

  Comment by Marke — 9.12.2007 @ 23.56

 2. näyttää hyviltä ja alkoi heti tehdä mieli. mutta maistuuko ne kauhean mantelimaisilta?

  Comment by Liina — 10.12.2007 @ 10.40

 3. Marke, kävis varmasti hyvästä vaihtelusta nachoille 🙂 Se vuohenjuustohässäkkä taitaa olla se Polkkapossun ohje, jota Limepippuri sovelsi lehtipiffien kera. Itsekin olen sitä kokeillut 😀 Hyvät ohjeet lähtee aina heti kiertoon, sehän siinä hauskaa onkin.

  Liina, mun mielestä eivät kyllä maistuneet lainkaan mantelisilta, parmesaani ja yrtit tekevät niin mausteisen. Mantelijauho tuo mun nähdäkseni näihin vaan sen murean ja rapean rakenteen. Kohta käärin just hihat ja teen näitä plus niitä gluteenittomia makeita keksejä tilaussatsin. 🙂

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 10.12.2007 @ 10.46

 4. kiitos 😀

  tajusin että pakastin on täynnä ruokaa, enkä pääse urheilemaankaan kun aivastin selkäni rikki, niin ehkä tässä voisi vaikka leipoa tollasia ja … hmmm. pitää ehkä ensin myös tutkia, kuinka paljon muistuttavat natsoksia energiasisällöltään 😀

  Comment by Liina — 10.12.2007 @ 11.52

 5. Vielä tulin kommentoimaan kun Liina kyselit mantelin mausta. Just pistin satsin uuniin ja taikinavaiheessa maistuu kovasti manteliselle, elä peljästy, valmiina ei. 🙂 Ja näissä on paljon rasvaa muttei juuri hiilaria. Rasvakin on sitä hyvää, pääosin. Ja rasvaa ihminen tarvitsee!

  Koiratyttöparka on ihan hermona kun leivon täällä, liian hyvät tuoksut 😀 On se saanut maistaa.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 10.12.2007 @ 12.04

 6. oi vitsi. kiitos vielä tiedotuksesta 🙂

  tästä on tullut mun suosikkiblogeja vallan kun täällä on aina niin iloinen fiilis ja kaikki näyttää niiiiin hyvältä 😀
  että kiitos siitäkin 😀

  Comment by Liina — 10.12.2007 @ 12.16

 7. Lisäsin vielä uuden kohdan ohjeistukseen, nuo reunat on niin todella hyviä! Ja onneksi ne parhaimmallakin varomisella hieman murtuu niin pääsee tilausatsistakin maistelemaan 😀

  Hauskaa, kun viihdyt ja hauskaa on myös se, kuinka blogeja tosiaan ajattelee itsekin eräänlaisina paikkoina tai tiloina, jossa on jonkinlainen tunnelma ja meininki. Mielen tiloja ne kai onkin. Ja mielentiloja. 🙂

  Comment by ylimuuli — 10.12.2007 @ 12.52

 8. Hei osaatko suositella, saako tuota mantelijauhetta esim. jostain etnokaupasta edukkaasti? Raastitko parmesanin itse vai käytitkö valmista murua? Kysymysten tulva 😀

  Comment by Anna — 10.12.2007 @ 13.57

 9. Hups siellähän lukikin “raasta”…

  Comment by Anna — 10.12.2007 @ 13.58

 10. Anna, en kyllä tiedä, saako etnisistä, ihan tavallisista kaupoista oon ostellut. Edullisin on muistaakseni Oetkerin jota saa Valintatalosta 50g seteissä, mut en mee vannomaan. Ja kokonaisia manteleitahan voi helposti jauhaa blenderissä jauhoksi myös, jos kilohinta on kovasti alempi. Parmesan oli tällä kertaa PIRKKAA! 😀 Ja ihan hyvää. Hassun mokkulainen se pala. Valmista murua en käytä koskaan…

  Ja jos teet, niin kantsii sitten painella niin ohueksi kuin suinkin, paksummaksi jääneet kohdat eivät ole lainkaan niin hyviä. Mutta jos tekee yksilöinä niin onnistunee sikälikin helpommin. 🙂

  Comment by ylimuuli — 10.12.2007 @ 15.52

 11. ooo, tein just noita. näyttää hyvältä ja tuoksuu vielä paremmalta.
  nyt vaan pitäis malttaa odottaa että jäähtyvät 😀

  Comment by Liina — 10.12.2007 @ 17.33

 12. Kuulostavat ihanilta, mutta ei näitä voi pähkinäallerginen syödä, grrr! Että ei oo kaik yhes koos.. 🙁

  Comment by vap — 10.12.2007 @ 18.02

 13. No joo, sen voi varmaan korvata vaik nisujauholla 🙂 (vaikkei ookkaan yht tervehellistä)

  Comment by vap — 10.12.2007 @ 18.04

 14. Liina, huiiiii, miltäkä maistui? :-O Eihän liian mantelisia? Onpa jännää.

  Miten saatoinkin unohtaa Vap sinut! Pyydän anteeksi. Tosin eivät nämä ihan kaikille muillekaan käy, mutta monille. Jos teen sulle näitä cashew-jauhoista niin saanko anteeks?

  Comment by ylimuuli — 10.12.2007 @ 21.41

 15. oli ihan käsittämättömän hyviä 😀

  Comment by Liina — 10.12.2007 @ 22.55

 16. Thank you for trying my savory crackers! I am glad you liked them. Cheers! Karina

  Comment by Karina — 11.12.2007 @ 0.50

 17. Liina, HUH 😀 Superii.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 11.12.2007 @ 10.19

 18. Saat anteeksi, tietty 🙂

  Comment by vap — 12.12.2007 @ 17.57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress