MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

7.2.2008

Kitchen Essentials: sammutuspeite (pelastaa henkiä)

Filed under: Lätinää,Pelasta maailma — Meri @ 21.37

Kuva-arvoitus: mikä on saanut aikaan alla näkyvän tuhon?

sammutuspeite

Vastaus: typerä kotikokki aka Ylimuuli Mukkelis.

Ylistämäni silikoninen kestoleivinpaperi sietää 260 astetta kuumaa. Kun asiaa ei kuitenkaan ajattele päivittäin, sinä väsyneenä ja nälkäisenä hetkenä kun palaa treeneistä piestynä kotiin ja haluaa ruokaa, tuntuu hyvältä idealta nukettaa lämmin leipä grillivastusten alla syömäkuntoon. Nupit kaakkoon ja aika tekee tehtävänsä; kun olettaa leivän olevan valmis ja palaa uunille, sieltä lyövät lieskat.

Onneksi on sammutuspeite ja alkusammutuskoulutus käytynä. Silti sydän lyö sataa eikä aluksi osaa kuin pyöriä ympyrää. Sitten sentään toimin. Koti täynnä savua, palohälyttimet eteisen lattialla sitä yrittää rauhoittua, akkunat apposellaan olo tokenee. Lopulta syön jopa sen leivän. Voi elämä.

11 Comments »

 1. Uijui, tässä olisi voinut käydä ikävästi. Pienet paperipussiin hengittelyt varmaan olisi hiukan jälkifiiliksiä auttaneet.

  Tästä tuli mieleen, että ihan juurihan on se päivä kun pitää palovaroittimen patteri vaihtaa. Onkohan mun varoitin edes elossa, taisin antaa sille kerran harjanvarrella sen verran tymäkän iskun, että..

  Comment by jams — 7.2.2008 @ 22.11

 2. Hui kamala paikka….. no hyvä että oli sammutuspeitto…. aika hiillostunut leipä tuosta taisi tulla…

  Comment by Marke — 7.2.2008 @ 23.25

 3. LUOJAN KIITOS EN OLE SAANUT VIELÄ HANKITTUA TUOTA SILIKONILEIVINPAPERIA! Aikeena toki on – viekä jopa tämänkin jälkeen – mutta nyt sentään tiedän, mitä välttää. Olen niin huono käyttöohjeiden ynnä muiden kanssa (krhm, opiskelen insinööriksi…), että olisin saletisti ollut samassa tilanteessa, kuin sie :D. Eikä meillä ole edes sammutuspeitettä!

  Comment by marimus (kurpitsamoska) — 8.2.2008 @ 0.29

 4. Jams, paperipussi olis ollu ihan paikallaan 😀 Mutta palovaroittimista vielä; mä en ole saanut omia edes kattoon, ihan järjetöntä saamattomuutta. No jos tän jälkeen.

  Marke, leipä oli well done, mutta leikkasin reunat pois niin meni se alas. Vaikkei se hyvältä maistunut. Vaan ei sitä ruokahaluakaan enää ollut. 🙂

  Marimus, hanki ensin se sammutuspeite! Mulla on kaks 😉 Äskön pakkasin sen takasin pakettiin, nyt osaan senkin. Ja ehdottomasti aion hakea uuden kestoalustan, ehkä tän jälkeen se lämpötila on piirtynyt tulikirjaimin mieleeni… Huh.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 8.2.2008 @ 6.51

 5. Voi kauhistus, tuossa olisi voinut käydä tooodella ikävästi :-/ Kävin ostamassa itsellenikin tuommoisen kestopaperin ja ostin samalla reissulla yhden lärpäkkeen myös mummolaan. Uskallankohan mä antaa sitä mummole lainkaan, siellä kun paistetaan karjalanpiirakoita kovalla höngällä…?

  Comment by Välispiikki — 9.2.2008 @ 11.43

 6. Välispiik, kannattaa varmaan harkita tarkoin mummon keittiön papereita, kävi meinaan sukkelaan se syttyminen. Puolensa ja puolensa näissä uusissa keksinnöissä, vaativat tarkkuutta. Ehkä se on kiinni siitä, muistaako mummo ettei piirakkaloita voi tämän päällä paistella.

  Iloitsen täällä kun selvisin eilisen ihan ilman hengenvaaraa 😀

  Comment by ylimuuli — 9.2.2008 @ 11.54

 7. Huiii! Onneksi osaat toimia. Me ei ehditty käyttää omaa kestopaperiamme, kun niin pian lähdimme joulun jälkeen tänne. Eikä älytty ottaa mukaankaan, vaikka olisi ollut hyödyksi -täällä ei oikein kai edes myydä kunnollista leivinpaperia. On vain grease paper (voipaperi?), jonka ohjeissa lukee, että voideltava, jos käyttää esim. leivonnassa.. Tiedä sitten mitä lämpötilaa se sietää.. Eikä täällä ole edes palovaroittimia, sammutuspeitteestä puhumattakaan. Paitsi kaikki julkiset rakennukset ovat ihan täynnä palo-ovia ja joka työpaikalla järjestetään paloharjoitus jokaisen uuden työntekijän aloittaessa..

  Comment by vap — 9.2.2008 @ 13.14

 8. Aika komea suoritus, voittaa oman grillatun mikrokupuni. Täytyy siis keksiä täällä Riadin kieppeillä jotain repäisevämpää 🙂

  Comment by ari — 10.2.2008 @ 12.03

 9. Vap, se kyllä kulkis helposti matkalaukussa mukana, tuonko? 🙂 Ei meinaan ole kalliskaan. Sammutuspeitteenkin voin jos haluat 😀

  Ari, tänks, nyt sitä voi olla rouheena kun selvis vauriotta. Uuninkin testasin eilen kunhan sain ensin sen puhtaaksi tuhkasta, toimii edelleen. Mutta älä nyt mitään ihan kamalasti repäsevämpää kehitä että pääset postaamaan siitä sitten kuitenki, sehän se on tärkeintä. 😀

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 10.2.2008 @ 17.35

 10. Kaikkia myrkyllisiä yhdisteitä vapautui kun tuo paloi ja yks meni vielä syömään niitä imeneen leivän! HYI!!

  Comment by kemikaali-ali — 15.4.2009 @ 11.25

 11. Ja vielä oon hengissä, mikä tällasia hulluja aina suojelee?! HYI!

  Comment by ylimuuli — 15.4.2009 @ 19.04

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress