MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

20.2.2008

Ässä ekoteko

Filed under: Pelasta maailma — Meri @ 7.23

Hesarissa kerrottiin tänään, että S-kaupat ovat vuoden alusta myyneet puoleen hintaan elintarvikkeita, joiden eräpäivä lähenee vähentääkseen syntyvän biojätteen määrää! Ei muuta. 🙂

30 Comments »

 1. Iloinen asia meikäläiselle, joka on jo huomannut tämämän lähi-Rismassa asioidessaan. Suorastaan helpotusta elämään eli halvempaa ja käyttökelpoista ruokoaa paljon enemmän pakkaseen. Parempaa ruokaa! Kalkkunajauhistakin, broiskun rintoja ja kaikkea 50 rossan alella. Ah ihanuus… pahus vaan, että alelaput ovat keltaisia, joten niitä ei enää huomaa niin helposti =E

  Comment by Polgara — 20.2.2008 @ 8.25

 2. Kirotusvihreät johtuvat siitä, että
  kommenttilaatikko on piilossa puoliksi –
  anteeks! ;D

  Comment by Polgara — 20.2.2008 @ 8.26

 3. Joo, se alennuslipareiden väri on tosi huomaamaton! Meinaa kävellä välillä ohi.

  Mutta hienosti tehty s-kaupalta!

  Comment by satujatar — 20.2.2008 @ 10.41

 4. Kyl. Lähi-Alepa on ihan lemppari nykyään, tosin on pitänyt opetella tunnistamaan ne keltaiset lappendaalit 🙂
  Täällä on pakkanen täynnä herkkulihaa, kyllä vaihtuu plussapisteet s-etuun!

  Comment by Hanna sopasta — 20.2.2008 @ 11.49

 5. Kyllä ainakin Joensuussa ja Lappeenrannas aletuotteita on hinnoiteltu jo vaikka kuinka pitkään, mistä kyllänälkäiset opiskelijat saavat olla onnellisia! 🙂 Vuoden alusta vain lappu uudistui, ja on nykyisin tulitikkulaatikon kokoinen, ja siinä lukee kissan kokoisin kirjaimin “50 % off, huomiothan päiväyksen”.

  Comment by Nina — 20.2.2008 @ 15.58

 6. Juu, kuulemma punaiset laput ovat pahaksi imagolle eli ilmeisesti siksi ne ovat tätä nykyä keltaisia… 😉 Mutta ovatpahan kuitenkin, ison säästön saa aikaiseksi kun on silmä tarkkana eikä mene ruokaa haaskuuseen. 🙂 Imagoasiasta oli siinä Hesarin jutussakin siis, esim. Stokka ei myy mitään tuotteita edullisemmalla eräpäivän vuoksi ja jotkut tuotteet menevät tunkiolle jo ennen eräpäivää, “ei turhia riskejä”. Jepjep.

  Nina, aletuotteita on täälläkin hinnoiteltu, mutta en ainakaan itse tiennyt, että vuoden alusta se on ollut ihan käytäntö s-ketjulla ja tähtää nimenomaan jätevuoren kaventamiseen. Lappu on kyllä iso, katselin äsken niitä itsekin kaupassa kun vihdoin huomasin 😀 Ne punaiset on kyllä tuttuja vanhastaan.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 20.2.2008 @ 16.03

 7. Hmm… luulisi että tämä on (kauppiaille) päivänselvää. Joko saa pian myyntikelvottoman tuotteen hinnasta edes puolet, tai heittää pois eikä saa penniäkään. Pienet liikkeet ovat kai aina alentaneet niiden tuotteiden hintoja, joissa viimeinen päiväys alkaa olla kohdalla. Suomalaisen kauppiaan ajatuskulku on aina ollut minulle mysteeri.

  Nämä isot ruokakaupat voisivat myös myydä broilerin ja kalkkunan jauhelihaa tiskiltä, jolloin muovijätteen määrä vähenisi (ja ruokakulttuuri ottaisi taas yhden askeleen eteenpäin). Sama koskee kyllä muitakin lihoja. Järkyttävä on se muoviastioihin pakatun lihan määrä. Ja myös se, ettei Suomessa kierrätetä muovia! En kerta kaikkiaan ymmärrä miksi.

  Comment by sammakko — 20.2.2008 @ 16.35

 8. Sammakko, no älä muuta sano! Tietysti vois ajatella, että tämä on VÄHINTÄ mihin kauppojen pitäisi pystyä, ja muovin sais pistää sassiin kiertämään. Muovipullot sentään uusiokäytetään. Jauhista oliskin hauska ostaa tiskistä, mutta sehän siinä taas tulee, ettei palvelutiskiä ole läheskään kaikissa kaupoissa… :-/ Ja ekotekojen (plus ekonomisten tekojen!) pitäis ennemmin olla kaupoille kunnia-asia kuin tahra brändissä.

  Comment by ylimuuli — 20.2.2008 @ 16.39

 9. Ihan samaa mieltä, Muulis, tuosta kunnia-asiasta! Asiakaspalvelunkin pitäisi olla selviö. Harmittaa niin kamalasti tämä muovimaailma. Viimeksi ostimme kaasuun pakattua kalkkunan jauhelihaa, joka haisi niin pahasti kaasulle, että sitä piti tuulettaa ulkona monta tuntia ja lisätä taikinaan hirvittävät määrät valkosipulia ja chiliä. No, ainahan lihaa on meikattu, mutta että ostettu liha haisee kaasulle… Väittävät vielä, ettei lihaan ole lisätty lisäaineita! Hallistakaan ei saa jauhettua lintua (äh, se kuulostaa kuitenkin aika kauhealta…). Me ollaan otettu esiin oma lihamylly, taidetaan siirtyä sen käyttäjiksi…

  Vielä vähän aiheesta: on kummallista miksi muovin kierrätys meillä takkuaa, muuallahan (Ranskassa ja Japanissa ainakin, niistä on kokemusta) se kyllä toimii.

  Comment by sammakko — 20.2.2008 @ 19.58

 10. Kaasunhajuista lihaa! Ajattele, kaikesta sitä eurojaan pulittaa. Ihan niinkuin marinoimattoman lihan, kaiken munkin puolesta saisi olla alvariinsa barrikadeilla. Lihamyllyssä voisi olla ideaa, kun se kerran linnutkin jauhaa (R.I.P.).

  Muovinkierrätys olis kyllä ehdotonta. Mutta jotain hyvääkin; meidän työpaikan taukotilaan/harjoituskeittiöön saatiin tänään kierrätyskartonkiastia! Hurra!

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 20.2.2008 @ 21.11

 11. Enimmäkseen tulee käytyä S-marketissa ostoksilla ja olenkin jo jonkun aikaa pistänyt merkille, että myyvät taas puoleen hintaan tuotteita, joissa eräpäivä lähestyy, 30 prosentin alennuksen sijaan. Kiva juttu! Meillä usein hyödynnetään tuollaisia tuotteita.:)

  Comment by Kmsu — 20.2.2008 @ 21.43

 12. No mutta lähivaltsuthan tekee samaa, tosin alennukset tulevat usein vasta iltasella. Mulla on vakilista, mitä etsin alesta (vispipuuro, raejuusto, jugurtit), koska niitä on usein puoleen hintaan ja ovat kalliita muuten. Olkoon tämä puolustuspuhe mun nuukuudelle, jota on rohjettu epäillä 🙂

  Comment by Johanna — 20.2.2008 @ 22.40

 13. Kmsu, kahdenkympin lisäale on mukava siksikin, kun ruoan hinta on vuoden vaihteen jälkeen kallistunut… Onneksi ihmisten persoonabrändit ei estä ostamasta alea, vaikka kaupan imago ei kestäisi sellaisen myymistä 😉 Vaikka kaikkialtahan aleja ei löydy. Onneksi S-market on hyvä kauppa. 🙂

  Johanna, jee oot täällä! <3 Ja anteeks, en mä oikeastaan sun nuukuutta epäile, ehkä se on ennemmin niin, että olet kustannuksista tarkka, ja sijoitat sitten enemmän sellaisiin asioihin jotka on tärkeitä. Niin teen ittekin, että joistain asioista en juuri tingi, mutta ei-niin-tärkeistä kyllä. Ja luomuun ja kotimaiseen saakin satsata. Että ei siun tarvihe puolustautua 😀

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 21.2.2008 @ 6.31

 14. Menee vähän ohi aiheen, mutta tuosta kierrätyksestä vielä: kovasti olen iloinen siitä, että meillä kartonki ja paperi kierrätetään ja että keittiöjäte kompostoidaan. Esimerkiksi Ranskassa keittiöjäte on kaatopaikkakamaa ja Japanissa se poltetaan. Eräs japanilainen tuttuni oli tästä kompostoinnista niin innoissaan, että pyysi meiltä bioska-jätepusseja tuliaisiksi! Se oli tehnyt häneen suuren vaikutuksen. Mihin hän niitä sitten käytti, en tiedä.

  (Toivottavasti pääkaupunkiseudun keittiöjätteet ovat jo saaneet sen tarpeeksi ison kompostorin, oli jotenkin niin (surku)hupaisaa, että ensin laaditaan asiasta laki, sitten ihmiset alkavat sitä noudattaa, jonka jälkeen jätelaitokesssa nostetaan kädet pystyyn et ei meil oo tarpeeks isoja komposteja, et ei me tajuttu et ne ihmiset OIKEESTI alkaa lajitella jätteitään! haha…nyyh…) (VIljelijä minussa silti iloitsee: mitä ihanaa mustaa multaa siellä tuotetaankaan! Toivottavsti se tulee näkymään kauniina kukkaistutuksina ympäri kaupunkia! Toiveita, toiveita!)

  Comment by sammakko — 21.2.2008 @ 9.53

 15. Sammakko, bioskapussit täytyykin muistaa kun miettii suomituliaisia maailmalle 😀 Koirankakkapussi Hauska on myös… eh. Hauska. Ja just eilen pakistiin tyttökavereiden kanssa ko. biojäteparadoksista ja siitä, kuinka jotkut on lopettaneet bion lajittelun kun ovat kuulleet osan päätyvän tavan kaatikselle. Mutta lopettaahan ei tulisi vaan jatkaa, niin luodaan paine valtaville komposteille! Minussa ei kyllä mitään viljelijää oikein taida asua, mutta urbaani kierrättäjä nyt ainakin. 🙂

  Kukkaistutukset on ihania, samoin kuin valaistuksella tehdyt jutut talvella.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 21.2.2008 @ 16.16

 16. Pitää ihan kommentoida tuohon muoviin ja kaasuun pakkaamiseen. Kyseessä on ihan hygienia-asia ja sitä kautta myyntiajan pidentäminen. Niin mukavaa kuin olisikin ostaa lihansa tiskiltä niin kaasuun pakattu on mikrobivapaampaa ja säilyy oikeasti siihen merkittyyn päiväänsä asti (oikeastaan pari ylikin). Käytännössä tällä vähenee biojätteeseen menevän ruuan määrä kun päivät eivät tule vastaan niin nopeasti.

  Ja palvelutiskittömyys on puhtaasti kustannuskysymys, suomessa ei ole ainuttakaan myymälää jossa palvelutiski olisi kannattava, ainakaan suoraan myymiensä tuotteiden perusteella. Eri asia on sitten tiskin mahdollinen imagovaikutus joka saa asiakkaan keskittämään ostoksiaan ko. kauppaan.

  Comment by Panu — 25.2.2008 @ 11.25

 17. Panulle on pakko sanoa, että meillä Suomessa mennään hygienian suhteen usein liian pitkälle – maun kustannuksella. Tuo kaasun hajuinen liha todella säikäytti minut. Se ei ole normaalia.

  Toki on niinkin että me ihmiset olemme tappaneet tästä maasta liha- ja kalakaupat samoin kuin palvelutiskit. Kaikkialla maailmassa ei ole käynyt samoin. Esimerkiksi Pariisissa kaupunki tukee toreja, jotka pystytetään lähelle ihmisten asumuksia kerran, kaksi viikossa. Tuoksi ajaksi liikenne siirretään muualle. Ihmiset käyvät toreilla sekä liha- ja kalakaupoissa ja osaavat valmistaa ruokaa muutenkin kuin puolivalmisteista. Valinnoistahan tässä on kyse. Me suomalaiset olemme valinneet nämä “mikrobivapaat” tuotteet, jotka eivät maistu millekään.

  Comment by sammakko — 25.2.2008 @ 15.02

 18. On pakko hiukan jatkaa. Onko ihme, että kalatiski isossa helsinkiläisessä ruokakaupassa ei vedä puoleensa, kun hinnat ovat tällaisia: kirjolohi 13.90 €/kg, silakkafileet 7,90 €/kg, made yli 20 €/kg. Hinnathan ovat naurettavia! Tai pikemminkin surettavia. En minä ainakaan ole valmis maksamaan ihan mitä tahansa mistä tahansa.

  Comment by sammakko — 25.2.2008 @ 15.08

 19. Jep, valintoja. Kaikki ihmiset eivät pidä ruuanlaitosta vaan valitsevat mieluummin sen puolivalmisteen eikä kovin montaa ihmistä kiinnosta käyttää päivästään tuntikaupalla x eri erikoiskaupassa hakemassa tarpeitaan.

  Tosin, mitä eroa valmistuksen suhteen on tiskiltä haetulla jauhelihalla kaasuunpakatulla. Eri asia tietenkin silloin kun vaikka perkaa sen kalan itse tms. Kalasta en muuta osaa sanoa kuin, että sitä tulee syötyä luvattoman vähän.

  Niin ja vielä noista kaasuista, en ole huomannu suojakaasujen hajua muulloin kuin jos vetäisee henkeä naama kiinni paketissa sitä avatessaan.

  Suomi on logistisesti aika ongelmallinen maa, ja tämä korostuu elintarvikkeissa. Nykyisellä kustannustasolla tuollainen tuoretori on aika mahdoton toteuttaa käytännössä, ehkä Helsinkiä lukuunottamatta.

  Comment by Panu — 25.2.2008 @ 15.28

 20. Ei tarvinnut vetää henkeä naama kiinni paketissa. Kaasun haju levisi ilmoille ihan ilmankin. Se oli hyvin pistävä haju. Henkilökohtaisesti en pidä kaasuun pakkaamista normaalina. En myöskään pidä siitä valtavasta muovin määrästä, joka sekajätteenä kaatopaikoille kärrätään. Se ei kovin nopeasti maadu. Mm. tässä on iso ero, jos sen jauhelihankin saisi tiskiltä. Toivottavasti makukin olisi parempi.

  Tuoretori on Pariisissa loistava juttu, ja ihmiset todellakin tulevat torille ja jopa jonottavat saadakseen parhaita mahdollisia raaka-aineita. On kalaa, lihaa, kananmunia, tuoreita yrttejä, vihanneksia, juustoa, voita, jogurttia, jne. Ranskakin on iso maa, mutta pienemmissäkin kaupungeissa tällainen kiertävä tori toimii. Viljelijät tulevat myymään omia tuotteitaan. Syvällä maaseudulla sellaista ei ehkä ole, samoista syistä kuin Suomessa.

  En sano, että kaikkien pitäisi rakastaa ruoanlaittoa. Meillä Suomessa ruoanlaittotaito ja tuoreet, hyvät raaka-aineet ovat vaan hämmästyttävän aliarvostettuja.

  Comment by sammakko — 25.2.2008 @ 16.49

 21. Täällähän käy keskustelu kuumana 😀

  Panu, hauska että sääkin imeydyit kommentoimaan ja säilyvyys on hyvä pointti. Mieleni tekisi olla Sammakon kanssa samaa mieltä siitä, että Suomessa ollaan liiankin bakteerikammoisia, vaikka ymmärrän kyllä, että meillä on päästy monista vitsauksista kiitos (yli-)hyvän hygienian. Vaihtokaupassa on sitten ehkä saatu vähän lisää allergioita ja herkkyyksiä, mahdollisesti. Niihin tosin lienee suurempi osansa ja arpansa saasteilla, joita kyllä sitten taas mm. (yli-)pakkaamalla tuotetaan.

  Monimutkainen asia. Kulinaristina kaipaan itsekin tuoreita ja mahdollisimman käsittelemättömiä raaka-aineita, mutta toisaalta olen sitä mieltä, että Suomessa on monessa mielessä ihan hyvätkin valikoimat. Se, mikä esim. Tanskalle luomussa menetetään, voitetaan huomattavasti laajemmassa maito- ja etnotuotevalikoimassa. Eri asia on, että luomun satsaaminen on periaattellinen päätös, johon kyllä mielelläni pistäisin enemmän potkua.

  Tuoretorit on houkutteleva ajatus ja varmaan sellaiseen tottuneelle täällä voi olo olla joskus aika ankeaa… Ja siinä olet Sammakko ihan oikeassa, että ruoanlaittoa alusta asti, tuoreista ja hyvistä raaka-aineista, arvostetaan aivan alimittaisesti, kun taas työntekoa ja kiireen statusta ihmisarvon symbolina liikaa. Paikat on täynnä mainoksia salamana valmistuvista aterioista, joihin käytetään tietysti vähintään puolivalmisteita. Jos jostain muusta tingittäisiin, ruoanlaitoon saisi mennä se aika mikä siihen menee, ja ehkä ruokailukin voisi olla rennompi toimitus.

  Mutta minulla ei kyllä valmiita vastauksia ole, tiedä näistä, ja kulttuuri ja käytännöt muuttuvat hitaasti. Ehkä me voidaan osaltamme vaikuttaa pitämällä älämölöä raaka-aineiden puolesta. 🙂

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 25.2.2008 @ 17.53

 22. Muuli, oon ihan samaa mieltä, näiden asioiden puolesta pitää pitää älämölöä. Kauppiaille pitäisi sanoa, jos tuotteet ovat huonoja tai liian kalliita. Kauppias helposti tuudittautuu siihen valheeseen, että tämä on sitä mitä asiakas haluaa, kun kerran ostaa, eikä koskaan asiasta mitään sano (paitsi kotona).

  Comment by sammakko — 26.2.2008 @ 9.39

 23. Ymmärrän kyllä tuon tuorekannankin, eikä tarkoituksenani ole provota turhaan, mutta monesti vain unohdetaan liiketalouden realiteetit ja se pistää aivoon väärällä tavalla. Ja vielä tuosta laputtamisesta ja alentamisesta. Enemmän tappiota kauppa tekee sillä tavalla kuin roskiin heittämällä (jos ei edelleenkään lasketa mahdollista imagovoittoa, mitä ässäkin tässä hakee). Alennetun tuotteen ostaja ei osta täyshintaista tuotetta ja ennen pitkää oppii siihen, että alennettuja tuotteita on tarjolla kunhan tulee oikeaan aikaan kauppaan ja ei näin ollen koskaan osta täyshintaista. Tuotteen ostohinta on kuitenkin murto-osa myyntihinnasta, suurin osa kustannuksista on työvoimakustannuksia ja laputtamiseen kuluva aika ja sitä kautta kustannukset ovat monta kertaluokkaa isommat kuin roskiin heitettäessä. Tappiota syntyy monella eri tasolla.

  Nyt ei saa sitten ymmärtää väärin, en kannusta roskiin heittämistä, jätteiden muodostumisen määrä nyky-yhteiskunnassa on mitä todennäköisimmin kestämätön ja sen vähentämiseksi on tehtävä töitä. Todellinen syy biojätteen muodostumiseen kaupassa on kuitenkin kysynnän ja tarjonnan kohtaamattomuus ja alennukset eivät ole ratkaisu tähän vaan pahimmassa tapauksessa vaikeuttavat tämän toteuttamista edelleen vääristäessään kysyntäinformaatiota joka johtaa isompaan jätteen määrään jne.

  Asiasta rasiaan, tuossa eräänä päivänä kaupan jonossa olin taas Muita Parempi Ihminen(tm) ja arvostelin mielessäni muiden ostoksia. Edelläni oleva asiakas osti Aktivia mahanparannusjogurttia ja sen kaverina mikropizzaa ja bisseä yms. Eli juuri niinkuin olen tutuilleni nurissut, tällaiset terveystuotteet aiheuttavat sen, että ihmiset vain syövät entistä paskemmmin kun voivat parantavalla tuotteella oikeuttaa itselleen moskan syönnin. Poistetaan vastuu omasta hyvinvoinnista.

  Eipä nyt liittynyt aiheeseen mitenkään, mutta tulipa sanottua.

  Comment by Panu — 26.2.2008 @ 14.33

 24. Sammakko, jep, yhteen lähi-Valtsuun saatiin aikanaan luomumunat, koska joka kerran kun minä tai joku muutamasta ystävästäni kävi siellä, kysyimme onko niitä tulossa. Emme tietenkään ostaneet muita munia tilalle… Samoin reilun kaupan banaaneja on saatu jossain vaiheessa painostustekniikalla, nykyäänhän niitä lienee melkein kaikkialla. Että jotaki hyvää! 🙂

  Panu, juu ja saa täällä hivenen provotakin, parempi, että keskustellaan ja löytyy paras argumentti tai ainakin asian monet puolet. Harva juttu on niin yksioikoinen, että voisi vastapuolta dumata suorilta. Lienee totta, että alennuspolitiikka tulee hintavaksi, mutta kuinka kallista on sitten pelastaa maailma kun se on jo veden vallassa :’O Vaikka tiedän, ettei Ässän vaikutin ole varsinaisesti tämä 😀

  Olis muuten mielenkiintoista opiskella jostain ihmisten (ruoka-)ostoskäyttäytymistä, siihenkin pätenevät jotkin lainalaisuudet?

  Mä olen kanssa kamala ruokakorivaklaaja, mutta rakentelen moralisoinnin (eh ;-)) sijaan useimmiten hlölle jonkin kivan elämäntarinan päässäni. Joskus tosin on sellanen päivä, että aattelen vaan, että mitä scheissee ihmiset ostaakaan, just kuten sanoit, silkkaa jaskaa ja sitten joku “pelastajabakteeri” sidekickinä. Toisaalta usein näkee hurmaavan vihannes- ja hedelmäpitoisiakin ostoksia, ja ruisleipää myydään varmasti tajuttomasti, siltä ainakin maallikosta näyttää.

  Kiva ku sanoit. 🙂

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 26.2.2008 @ 20.03

 25. “Olis muuten mielenkiintoista opiskella jostain ihmisten (ruoka-)ostoskäyttäytymistä, siihenkin pätenevät jotkin lainalaisuudet?”

  o/. Mut on se vähän väsyttävääkin välillä, niinkuin mikä tahansa opiskelu.

  Jos aihe kiinnostaa, lukupoluille pääsee varmasti ainakin osoitteesta http://www.kuluttajatutkimuskeskus.fi/. Julkaisut-osiossa on paljon materiaalia pdf:inä.

  Comment by Anna — 3.3.2008 @ 12.53

 26. Tulipa väsynyt kommentti: pitää siis täsmentää että yritän parhaillaan malttaa istua kirjakasan keskellä…

  Comment by Anna — 3.3.2008 @ 12.54

 27. Kiitos Anna, eikä mikään tosiaan taida olla ihan herkkua jos sitä on pakko opiskella… Mut oot kyl menos kohti oikeaa alaa et tsemii 🙂

  Comment by ylimuuli — 3.3.2008 @ 22.09

 28. Muuli, tuo painostustekniikka on loistava – ja selvästikin toimi! Meidän pitäisi vain osata avata suumme.

  Pakko sanoa vielä kauppiaista. Toisinaan tuntuu, että kauppiaat ovat unohtaneet miten myydään. Ei se vielä ole myymistä, että hyllyyn pistetään tavaraa. Sitä pitää myydä, tehdä tutuksi (en puhu nyt kermasta yms.). Tuotteiden tulisi olla priima tavaraa. Nyt kun katsoo vaikkapa Prisman vihanneshyllyä, tulee tippa linssiin. On kyllä latva-artisokkaa – mutta se on vanhaa ja kuivaa. On daikonia – mutta se on paloiteltu pieneksi ja on kuivaa sisältä, näyttää siltä että se olisi jopa kertaalleen pakastettu. On parsaa – mutta kuiviin varsiin ei kai tehoasi hampaatkaan. Kirjoitin blogiini juuri okrasta – sitä en ole suomalaisissa kaupoissa nähnyt, enkä ehkä haluakaan, sillä tiedän jo etukäteen että ne olisivat nahkeita ja parhaat päivänsä nähneitä. Vain hinta olisi huikea. Onko siis ihme, etteivät ihmiset osta?

  Aasialaiskaupassa tuorevihannekset ovat tuoreita ja ne säilytetään kylmässä, siksi menemme sinne. Tästä voisi jatkaa pitempäänkin. Me suomalaiset olemme tekosyiden mestareita. Otettiin ne liike-elämän realiteetit huomioon tai ei. Kyse on usein tahdosta ja viitseliäisyydestä. Eikä huonosta tavarasta voi ottaa täyttä hintaa, sen kai sanoo jo moraali.

  Comment by sammakko — 5.3.2008 @ 12.57

 29. Täytyy noihin liike-elämän realiteetteihin kommentoida, että alennuksilla on myös kumma vaikutus: ihmiset itseasiassa kuluttavat rahaa enemmän kuin olivat olleet aikeissa kuluttaa – hamstraillessaan nimenomaan niitä alelaputettuja tuotteita. Siitä syystä ne Hullut Päivät sun muut toimivat. Toki on myös ne, jotka jatkuvasti elävät hintatietoisesti eivätkä tee minkään asteisia heräteostoksia siitäkään huolimatta, että alelaputettuna olisi jotain ihanaa ja ihmeellistä.

  Comment by jams — 5.3.2008 @ 17.51

 30. Sammakko, toi on muuten aika totta, tosin poikkeuksiakin varmaan on, siis mitä sanoit myymisestä. Kaikkea muutahan myydään kyllä! Tai en tiedä, myyminen ja markkinointi on eri asia, ehkä se on lähinnä markkinointia jota piisaa. Oikea myyminen on hukassa. Kriisissä! Ja mun mielestä kauppa on juuri niin hyvä kuin sen tuoretuotteet, eli siinä kohden ei pitäs laistaa. En ollenkaan käy sellaisissa kaupoissa, joiden tuoreet on ala-arvoisia tai valikoima nirson nafti. Tiedätkö kun tuosta okrasta puhut niin tulee eittämättä mieleen, että sun (teidän?) kokkaamaan ruokaa pitäis joskus päästä syömään! Niin on eksoottiset ja upeat.

  Aasialaiskaupoissa on muuten usein hyvin edullisia vihanneksia myös, aina hämmästyn, kun kassalla myyjä punnitsee, kuinka halvalla selvisin, ellen sitten ole ladannut satsia kaikenlaista oheistavaraa. 🙂

  Jams, jeps, alennuksethan on sisäänheittotuotteita usein, niinkuin vaikka ruokakaupoissa maito. Silkkaa tsygologiaa 😉 Joskun oon suunnitellu sellasta Helsingin karttaa, jossa näkyis kaikki Hullujen päivien muovipussit. Ne keltasina pilkkuina lähtis leviämään Stokkalta kahdeksan jälkeen kuin AMEEBAT pitkin stadia! …ja päätyis mikä roskikseen, mikä Rovaniemelle ja mikä Roomaan. HurJAA.

  Hurjaa on sekin, että tähän mun kahden rivin postaukseen on tullut kolmekymmentä kommenttia 😀 Pieni on kaunista.

  Comment by ylimuuli — 7.3.2008 @ 23.03

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress