MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

21.2.2008

Lempi-Lownas

Filed under: Kalkkuna,Kevyt,laktoositon,Optimoidut,Sallad — Meri @ 7.10

Se taisi olla Salamahaasteen vastaus, kalkkuna-fenkoli-omenasalaatti, joka syöksi minut tälle uudelle kiertoradalle lounassalaattien suhteen. Aiempi suosikkini on edelleen hyvää, mutta lounaspäiviä on vuodessa sen verran monta, että uusi tulokas on maukasta vaihtelua. Hyvin se friskaa, päätä ja niskaa! …kuten Aaro Hongan poikakirjoissa sanottiin.

lownas

Tässä siis kauniisti purkitettuna uusi lempilounaani. Jos haluat hankkia itsellesi korvaavan kokemuksen, kokeile seuraavaa.

Lempi-Lownas

 • jäävuorisalaattia
 • pätkä kurkkua
 • tomaatti
 • kalkkuna- tai savukalkkunaleikettä
 • pala polar 5% -juustoa
 • pala päärynää
 • raejuustoa (eihän tätä rakasta voi ohittaa)

Revi jäävuori kappaleiksi, pilko kurkku, tomaatti, juusto ja päärynä pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kalkkuna. Yhdistä aineet ja purkita. Suolaiset kalkkuna ja juusto sekä makea päärynä maustavat salaatin niin, ettei se kostukkeita haikaile. Pippuria varmaan voisi lisätä, jos olisi rohkea. Todella hyvää settiä, sanon.

4 Comments »

 1. Blogissani on sinulle jotain 🙂

  Comment by Vesimeloni — 21.2.2008 @ 18.08

 2. Vesimeloni, kiitos vielä täälläkin, ihan mielettömän mukava kuulla, että tykkäät vierailla Monkeyssa. 🙂

  Comment by ylimuuli — 22.2.2008 @ 7.29

 3. Nyt on pakko tulla katsomaan joka päivä, mitä on tarjolla. Tämä on hyvä, kerrankin jotain, missä ei ole OMENAA, grrr. Ihana päärykäinen ja juusto, kalkoni ja kaikkea hyvää. Tästähän ei voisi kieltäytyä. Jos tässä on kirotusvihreitä, voitte huoletta syyttää siitä työpaikan näyttöä, joka tekee tepposiaan ;D

  Comment by Polgara — 22.2.2008 @ 12.18

 4. […] piiras kuumana tai jääkaappikylmänä. Meillä se sai seurakseen kalkkuna-päärynä-juustosalaattia sekä vieraiden tuomaa maailman parasta katkarapupiirakkaa. Aika vieraskorea tapaus, tämä kiish, […]

  Pingback by MonkeyFood » Kiish, kiish, kiish, kiish, puush, puushissa — 25.2.2008 @ 21.02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress