MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

7.7.2008

Muulin muesli

Filed under: Gluteeniton,Nuts! — Meri @ 18.47

Taas ollaan ihan lainapyörällä liikenteessä, mutta eihän tällaista herkkua voi olla postaamatta. Muulikin tarttui nähkääs viimein mysliasiaan ihan omin kavioineen ja valmisti muuloksen mahallekin sopivampaa rouhetta. Vinkkiä lunttasin Kurpitsamoskan Marilta, joka puolestaan oli Kemikaali-Nooran herkkumyslin jäljillä. Herkkua on, varsinkin näin överi-pähkinäisenä. Mitat ovat täysin summittaisia, sillä eihän mysliä voi viivoittimen kanssa tehdä! Fiilispohjalta.

muesli

Muulin muesli

 • n. 1 dl kaurahiutaleita
 • ehkä 0,75 dl kauraleseitä
 • reilu 1 dl tattarihiutaleita
 • vajaa desi hasselpähkinöitä
 • vajaa desi suolattomia pistaasipähkinöitä
 • kourallinen manteleita
 • reilusti pellavansiemeniä
 • jonkin verran hampunsiemeniä
 • ropsaus seesaminsiemeniä
 • sopivasti auringonkukansiemeniä
 • reilu tl fenkolinsiemeniä
 • hiven kokonaisia kauraryynejä
 • samanmoinen tattarisuurimoita
 • rusinoita
 • goji-marjoja
 • 0,5 dl öljyä + reilu 1 tl hunajaa
 • suolaa

Kuten mitoista ja aineksista huomaa, mysliin voi käyttää aivan mitä mielensä tekee. Itse pidän vahvasti pähkinäisesti, suhteellisen vähäviljaisesta, jossa saa olla sopivasti rusinaa ja gojia sattumina. Fenkolinsiemenissä on aivan tietty makunsa, johon itse olen ihan pöljänä. Tee siis kuten lystäät. Etene silti näin; sekoita kuivat aineet ja minä kyllä sekoitin niihin jo rusinat ja gojitkin, ne on kai tarkoitus lisätä vasta nuketuksen jälkeen. Kuumenna kattilassa öljy ja sulata siihen hunaja. Kaada kuivaseokseen ja sotke.

Levitä uuninpellille ja paista 175 asteessa vartin verran välillä lastalla käännellen. Poista uunissa ja anna jäähtyä, mausta hivenellä suolaa. Purkita (oma myslini on karahvissa kun kaik purkit olen pistänyt kierrättäen) ja nauti ahnaasti haluamassasi seurassa tai ihan silläänsä. Sämpylöihin tämä antaisi myös ylihyvin makua… 😛

Ps. Paras kaupan myslihän on Myllärin paratiisimysli, mutta sitäpä ei maha kestä. Ei tosin ehkä tätäkään, mutta leikitään nyt edes hetki.

13 Comments »

 1. No jo on kyllä pähkinäistä! 😀

  Mie oon löytänyt myslistä ihan uuden aamupalarakkauden kaksi vuotta palvelleen puuro+pellavansiemenrouhe+mustikkakeitto -combon tilalle! Se pitää paremmin nälkääkin, mikä varmaan johtuu pähkinöistä ja siemenistä. Tuleepahan niitäkin nyt nautittua päivittäin ja saatua mm. kalsiumia, jonka saanti jää tällaiselta maitotuotteita ei läheskään päivittäin käyttävältä vissiin aika vähäiseksi.

  Comment by Mari — 8.7.2008 @ 13.38

 2. Omissa mysleissä parasta on se, että niihin saa laittaa omia lemppareita niin paljon ku sielu sietää. Mulla se on rusinat. Varsinkin ne bio-sultanarusinat.

  Vaan tiek mikä on oikeasti maailman paras mysli? Allosin Bio amarantti-hedelmämysli. Törkeen kallista, mut törkeen hyvää. Amaranttikin on mielenkiintoinen vilja, muuten. (Siitä on aikaa, kun Allosin mysliä olen syönyt, saakohan sitä mistään vielä?)

  Comment by sammakko — 8.7.2008 @ 17.15

 3. Mari, juu voi heikompaa hirvittää! 😀 Ja varmaan pitääkin paremmin nälkää, hyvät rasvat ja roheiinit hellii mieltä ja mahaa <3 Syötkö ihan pelkiltään vai jonkin seurassa? Ja kalsiumia tosiaan saa siemenistä ja pähkinöistä käsittääkseni vielä paljon maitotuotteita paremmin imeytyvässä muodossa, että oot nyt ihan ykkösporukkaa! Niinku kalsiumsakissa. Muutenkin, tietysti 😀

  Sammakko, bio-sultanoita en olekaan maistanut, mutta kyllä myslissä kuuluu rusinaa olla! Ja arvaa melkein suikkasin amaranttiakin mukaan tuohon seokseen, miksen laittanutkaan oi miksi. Vaan siinähän oiva syy valmistaa pian lisää, esim. tänään leivän vuoksi lämmitettävän uunin alku- tai loppulämmöillä. Oon jo suunnitellut että teen äidillekin lahjaksi mittatilausmysliä kun tiiän, kuinka se niitä rakastaa, myös pähkinäisiä. 🙂 Ja uskon kyllä, että tuokin mysli on hyvä, mutta parhaaksi en myönnän ennenko oon maistanut 😀 Mitäs muuta siinä oli kuin amaranttia että osaan kokeilla kotona?

  Comment by ylimuuli — 8.7.2008 @ 17.22

 4. Mä heitän myslien sekaan aina maustamatonta alproa, joskus jopa yosaa, ja nyt itseasiassa ostin ihan maustamatonta jogurttiaki! Pakastemarjojaki lissään joukkoon, jos sattuu löytymään. Ja jos on partaäijää, niin se+mysli+juokseva hunaja on ihan törky hyvää! Miten sä syöt? Jotkut hullut vetää myliä pelkän maidon kanssa, mutta mun mielestä se on aikaa karseeta. Kyllä se tarttee jotain pehmeempää kaveriksi 🙂

  Comment by Mari — 8.7.2008 @ 18.32

 5. Mari, no siis todella harvoin syön mysliä kun se on ihan viimonen juttu mun mahalle, mutta klassikko on bulgarian jogurtin (eli nöyrän!) kanssa tai sitten nyt olen syönyt niin, että piimää, marjoja ja mysliä. Tää itsetehty on aivan järkyttävän hyvää aivan miten päin tahansa! Ja siis pelkilteen söisin myös vaikka kilon, Paratiisia tai tätä. Mutta pinnistelen pysyäkseni ruodussa :-I

  Comment by ylimuuli — 8.7.2008 @ 19.35

 6. Itsetehty mysli on parhautta! Minä laitan yleensä neljänviljan hiutaleita, leseitä, branflakeseja, näkkäriä muruina, paljon erilaisia siemeniä ja pähkinöitä sekä ainoa hyvää kuivahedelmää: banskua. Kokeilin juuri vähän aikaa sitten laittaa myös pienen määrän kookoshiutaleita, ne paahtuivat jännän makuisksi, NAM. Makeutan myslini yleensä hunajan ja tumman siirapin combolla, tulee mukavan paahteinen maku siirappilisästä.

  Olen muuten yksi niitä karseista “mysliä pelkän maidon kanssa”- ihmisiä :D.

  Comment by Aurinkotuuli — 10.7.2008 @ 7.46

 7. Aurinkotuuli, kyllä on! Branflakesit tuo varmaan ihanaa rapeutta 😛 Ja banaani on täydellinen kuivahedelmänä! Maha vain ei tykkää :-/ Piru vie. Kookoshiutaleet on ekselentti idea, seuraavassa satsissa testiin. Siirappi tosiaan varmaan vielä lisännee paahteisuutta maussa, vaikka hyvin tuokin paahtuneelta maistaa 🙂

  Ja kyllä mulle menee pelkän piimän kanssa myös, ei se ole karseaa 😀

  Comment by ylimuuli — 10.7.2008 @ 19.51

 8. Vaikka niin, piimähän on kyllä maitoa pehmeämpää. Mutta mustikkakeitto on melkein samoissa. Jotakin kostuketta tietty mielellään 🙂

  Ja ne bran flakesit on sitte tosiaan eetvarttia vähän sulaneen vaniljajäätelön kera!

  Comment by ylimuuli — 10.7.2008 @ 19.51

 9. Juurikin jysähti mieleen, että tuo setti aamusmoothien osana voisi räjäyttää tajunnan.

  Comment by jams — 10.7.2008 @ 22.00

 10. Visusti sopii smuuthin kylkeen! Vois olla vaan tuuuuu guuuud 😛

  Comment by ylimuuli — 11.7.2008 @ 5.42

 11. Muulin Muesli on vielä koestamatta, mutta suosittelemaasi Paratiisimysliä on nyt parin paketin verran vedetty – ja toden totta, se on ihan mahtavaa! Aivan omaa luokkaansa tähän asti kokeilemieni joukossa. Taisi tulla myslinsyöjä minusta taas, pitkästä aikaa.

  Comment by Pippurimylly — 21.7.2008 @ 10.27

 12. […] jälkeen kun kokeilin valmistaa ensi kerran mueslia, olen tehnyt sitä jo muutaman erän lahjomistarkoituksessa. Muulinmaha kun irvistää […]

  Pingback by MonkeyFood » Kaasu-uunin paratiisimysli — 7.8.2008 @ 19.18

 13. […] etiäinen ja kuukkeloin varuiksi monkeyfoodin ja myslin. Ja mitäpä löysin: postauksen nimeltä Muulin muesli päiväyksellä 7.7.2008! Voi pyhä perkele. Kyllähän minä muistin, että olen mysliä ennenkin tehnyt, mutta että tasan […]

  Pingback by MonkeyFood » Muulin muesli 2012 (neljä vuotta eikä suotta) — 10.7.2012 @ 14.56

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress