MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

5.8.2008

Tee edes tämä

Filed under: Arkiruoka,Maidoton,Soija,Vegan,Vege — Meri @ 5.53

Josset ennestään piittaa tofusta tai olet epäonnistunut tuon valkean möhkön kanssa kerta toisensa jälkeen, anna toufulle vielä mahdollisuus ja tee edes tämä. Helppo, arkinen, maukas. Muulin suussa ainakin. Tarjolle minkä kanssa tahdot, itse höyrytin kasviksia seuraksi. Pavut voi jättää pois, josseivät maistu. Huom. Kyseessä ei ole kurmee, vaan mättö.(Mutta eiks ne on arkinälkään parhaita?)

toufu

Tavan toufu (kahdelle)

 • n. 250 g maustamatonta tofua (miel. Super Tahoe)
 • prk papusekoitusta (kartonkipurkki on hyvä ja kiertää)
 • 2-3 valkosipulinkynttä
 • loraus soijaa
 • 1-2 rkl ketsuppia
 • reilusti ituja

Pieni valkosipuli ja pyörittele sitä pannulla kuumassa öljyssä. Viipaloi tofu ohuiksi levyiksi, edelleen suikaleiksi ja sitten vielä pienenpieniksi kuutioiksi. Lisää pannulle. Paistele valkosipulin kanssa sopiva tovi ja lisää sitten loraus soijaa, maista, tuliko sopivasti (varo ylenmääräistä soijaa, ettei suolaisuus käy kestämättömäksi). Lisää joukkoon huuhdotut pavut ja ketsuppi, anna niiden lämmetä kunnolla. Lisää lopuksi vielä hyvä nippu rapeita ituja ja sitten vain siirrät lautaselle lisukkeineen. Öky-yksinkertaista ja hyvää.

18 Comments »

 1. teen!

  enkä ole ikinä ennen edes kokeillut tofua, mutta tuota aion kokeilla 🙂
  kävisiköhän kikherneiden kanssa myös?

  Comment by Liina — 5.8.2008 @ 6.31

 2. Tofu on ihanaa ja sitä oman talouteni lihansyöjäkin suostuu syömään, mutta ituja se ei pistä suuhunsa. Millä siis korvaisin ne?

  Comment by Marjut — 5.8.2008 @ 6.34

 3. Mä suorastaan pelkään tofua. En sen takia, se ei ole mulle kovinkaan tuttu, jotenkin tuntuu pöljältä tehdä ruokaa jostain joka ei maistu miltään. Tai mistä mä tiedän vaikka maistuiskin, ei vaan ne versiot mitä olen joskus sattunut maistamaan. 🙂
  Kerran jo ostin sellaista savustettua, mutta se jäi käyttämättä, koska oli niin inhan näköinen, muistutti ihan siitakesienten kasvatusalustaa, yäk.
  Mutta mutta, nyt saa tofu mahdollisuuden kunhan kerrot millä korvaan ketsupin. Mä luotan suhun, että tää on hyväskää. 😉

  Comment by Veera — 5.8.2008 @ 11.54

 4. Maailman terveellisin spydäri! Ja niin herkun oloinen! Ja helpon! Triplakiitos 🙂 Ootko kokeillut sekoittaa jotain pähkinöitä tähän? Nekin varmaan toimis. (Mistähän tämä idea tuli mulle.. en tosiaankaan tiedä 😀 Olen ilmeisesti jo puoliunessa kun alan saada ruokanäkyjä asioista, joita en ole kokeillut.)

  Comment by Anna — 5.8.2008 @ 23.13

 5. Liina, varmasti toimis, siinä mun papusekoituksessakin on kikherneitä. Se ero siinä tosin on, että kikherneet ovat rakenteeltaan vähän kovempien kuin monet pavut, ja itse pidän papujen pehmeydestä. Mutta kikit on mahtavia 😛

  Marjut, pähkinöillä ja siemenillä saa ainakin samaa rapeutta, ja jos haluaa raikkautta, jotain rapeaa vihannesta… Meneekö teillä varsiselleri? 😉 Paprika varmaan kävisi ihan hyvin, tai ohuet porkkanasuikaleet. Thairuoassa on usein pähkinärouhetta päällä itujen lisäksi, sellaisessa muodossa siis toiminee myös hyvin.

  Veera, ketsupin voi korvata millä tahansa, joka vähän tuo makeutta vastapainoksi suolaisuudelle, tietysti vaikka hiven tomaattipuretta ja sokeriakin käy, tai sitten vaan sopiva ripaus pelkkää sokeria. Siksi ketsuppia laitoin, että taittaa. Ja tää on siis mättö, ei kurmeeta 😀 Nyt alkaa pelottaa, että odotukset on liian suuret 😉 Mut mä tykkään tästä.

  Anna, toivottavasti muutkin tykkää 😀 Ehkä se olen vain minä. O_O Lihansyöjä piti enemmän siitä pähkinäisestä tofusalaatista, mutta söi tätäkin ihan mielellään. Pähkinäidean lainasin sulta jo Marjutille ja itsekin harkitsin tekovaiheessa pähkinöiden lisäämistä, että se ei ole lainkaan kauaa haettua. Ja ruokanäyt on aika hienoja <3

  Comment by ylimuuli — 6.8.2008 @ 5.08

 6. Minulle tulisi mieleen ketsupin sijaan laittaa jotakin kiinalaista jiangia tai vastaavasti japanilaista misoa. Douban jiang olisi ihan klassikko (englanniksi nimellä hot bean paste tai jotain sinne päin.)

  Comment by Mirka — 6.8.2008 @ 9.01

 7. eikö rapeutta saisi myös vesikastanjeteilla? lurps.

  Comment by Liina — 6.8.2008 @ 12.34

 8. Mirka, miso kuulostas hienolta ja hyvältä, pakko tyypata. Ihanaa saada freesejä ideoita. Metsästän hot bean peistiä!

  Liina, no saisKO! Tooodella hyviä ovat.

  Tää on mahtavaa kun ideoitte aina niin paljon ja kekseliäästi, minkä vaan arkisen alotteen isken verkkoon. Kiitos kaikesta. Ilman vuoropuhelua en koskaan jaksais blogata. <3

  Comment by ylimuuli — 6.8.2008 @ 21.16

 9. Näyttää herkulta! Eroaakohan tuo Super Tahoe -tofu suurestikin esim.
  Soyan perustofusta? (Lähihandelista kun Super-tofua tuloksetta
  etsiskelin)

  Comment by Peppermint — 6.8.2008 @ 21.16

 10. Peppermint, Tahoeta saa tosiaan pääasiassa aasialaisista kaupoista, en ole koskaan nähnyt sitä tavan marketissa. Soyan perustofua voi kyllä käyttää, se on rakenteeltaan vaan vähän kovempaa tai napakampaa kuin tämä. En ole sitä maustamatonta ostanut vuosiin, savustettua ja marinoitua vain silloin tällöin, mutta eiköhän siitä saa ihan yhtä hyvää kun vain pieneksi kuutioi. Kokeile ja raportoi. 🙂

  Comment by ylimuuli — 7.8.2008 @ 5.12

 11. Nälkäisenä maistui myös perustofusta tehtynä;)Suutuntuma saattaisi
  tosin olla kivempi pehmeämmästä tofusta, joten täytyy vielä Tahoesta
  kokeilla, kunhan saan sitä käsiini. Hauskaa, kun blogeja selailemalla
  löytyy uusia tuotteita kokeiltavaksi:)

  Comment by Peppermint — 7.8.2008 @ 18.24

 12. Pippuriminttu, ihanko totta oli sinusta ihan syötävää? Vähän jännitän täällä että onko muona muista hyvää… Kiitos vahvistuksesta siis! Tulee todella tarpeeseen 😀 Suutuntuma on tosiaan mukavampi tuossa Tahoessa, kun on pehmoisempi. Toivottavasti tofu jää köökkiisi pysyvämmäksikin vieraaksi. 🙂

  Comment by ylimuuli — 7.8.2008 @ 18.42

 13. tätä meidänkin täytyy kokeilla ensitilassa. kuulostaa hyvältä, nyt kun on soijan makuun tuon Tahoen kanssa päästy. nopeat ruuat ovat arkena parhaita kun ei jaksa ruveta väkästämään.

  Comment by hyppysellinen — 11.8.2008 @ 18.47

 14. väsyneenä ei sopisi kirjoittaa. tietysti “tofun makuun päästy Tahoen kanssa” 😉

  Comment by hyppysellinen — 13.8.2008 @ 10.11

 15. juuri syötiin tätä tofu-sapuskaa, Tahoesta tehtynä tietysti. Oli kyllä hyvää! jää varmasti elämään keittiöömme nopeana, helppona arkiruokana!
  me söimme ilman papuja ja tölkki-itujen kera. idut vaihtuvat kyllä seuraavan kerran tuoreisiin, ovat hurjasti parempia ja
  rapsakampia. nyt ei vain kaupan hyllystä löytynyt.
  ViiVoaniin emme useinkaan ehdi, mutta luin jostain että tofua voi pakastaakin. joten nyt on puolitettuja Tahoe-paketteja
  pakastimessa useita.
  kiitos siis mainiosta reseptistä!

  Comment by hyppysellinen — 13.8.2008 @ 15.45

 16. No HUH alko jo pelottaa että oon lupaillut liikoja, että ainakin meni kurkusta alas ja kelpaa arkeen. 🙂 Pakastamisesta olen minäkin kuullut, lisäksi tofua saa erilaisina purkitettuina versioina, jotka ovat vähän erityyppisiä ja hieman eroavat ravintoarvoiltaan, mutta kahdesta on jo erinomaisen hyvä kokemus, juuri äsken hankin niistä toisen. Siitä lisää myöhemmin…

  🙂

  Comment by ylimuuli — 16.8.2008 @ 22.26

 17. Ihan jees arkimättö, kiitti reseptistä 🙂 Sen verran tuunasin että laitoin pari chiliä pilkottuna sekaan ja lisäsin ketsupin vasta lautasella.

  Comment by Jussi — 2.6.2009 @ 15.39

 18. Jussi, oe oe kuinka hauskaa että muillekin maistuu! Itse vaan suren kun on käynyt enemmän kuin ilmeiseksi, ettei oma maha kestä papuja missään muodossa, ei soijaakaan siis tai tofua. Vietän hiljaisen hetken tofun muistoksi. 🙁 Chili lienee poikaa ja muunteluthan on ihan omassa hallussa, tämähän oli lähinnä tällainen tofua syömättömien kannustusyritys! 😀

  Comment by ylimuuli — 2.6.2009 @ 18.14

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress