MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

7.8.2008

Kaasu-uunin paratiisimysli

Filed under: Nuts! — Meri @ 19.18

paratiisimuesli

Sen jälkeen kun kokeilin valmistaa ensi kerran mueslia, olen tehnyt sitä jo muutaman erän lahjomistarkoituksessa. Muulinmaha kun irvistää mueslituotteille, niin myslimaakarin into purkautuu lähipiirin lautasille. Tällä kertaa kohde kertoi pitävänsä erityisesti herkkumysleistä, jotka tunnetaan myös ah niin rapeina muromysleinä. Ihan perinteistä muromysliä tästä ei tullut, mutta melko paratiisillista silti. Tarkkoja määriä en mitannut, tässä suurpiirteinen sekoelma. Tärkeintä on pähkinöiden runsas määrä suhteessa hiutaleisiin, fariinisokeri, voi ja mausteet.

 • kaura-, tattari- ja spelttihiutaleita
 • kaura- ja vehnäleseitä
 • hassel-, cashew-, para-, macademia- ja pecanpähkinöitä
 • manteleita
 • hampun-, auringonkukan-, pinjan- ja pellavansiemeniä
 • kuivattuja omenapaloja ja banaanilastuja (kiitos, Punnitse ja säästä!)
 • rusinoita
 • fariinisokeria
 • voita
 • suolaa, kardemummaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kaasusäätö 4). Sulata voi ja sekoita siihen fariinisokeri (suureen satsiin esim. 50g voita ja 1 dl fariinia). Kaatele kulhoon haluamasi sekoite hiutaleita, pähkinöitä ja siemeniä. Sekoita joukkoon fariinivoi ja jos haluat, voit lurauttaa vielä hivenen oliiviöljyä. Kaada pellille ja tuikkaa tuleen, anna paahtua 10-15 minuuttia välillä sekoitusta käännellen. Poista, ennen kuin palavat. Lisää joukkoon reilusti kuivattuja hedelmiä/marjoja/rusinoita ja mausta suolalla ja kardemummalla. Sanon vaan, että jos jumala olis, niin tätä se vetäs brekuks.

10 Comments »

 1. Jumalainen setti! Gää! 😀 Voisi kokeilla vaikka heti tänään illalla.

  Comment by Kukka — 8.8.2008 @ 9.45

 2. Hei,

  Täällä yksi mehupaastolla oleva masokisti eksyi lukemaan sun blogiasi – reseptit näyttävät tosi hyviltä 😛

  Tuli noista sun Rex-kakkuyrityksistä mieleen että ethän ole sattumoisin törmännyt missään Fazerin kolmen suklaan kakun reseptiin? Mulla oli joskus tapana tehdä sitä kaikille kekkereille, mutta nyt ohje on vallan hävinnyt netistä 🙁

  Pakko kokeilla sun versiota tuosta vadelmakakusta kunhan tää paastokurjuus loppuu 😉

  Comment by Masha — 8.8.2008 @ 12.16

 3. Kukka, gäääääääääää!! Se on!!

  Masha, masokistit(kin) ovat tänne hyvin tervetulleita, varsinkin kun masokismi loppuu kohdallasi aikanaan. Saako kysyä, mitä mehua naukkailet?

  Fazerin kolmen suklaan kakku on minulle täysin vieras, minkähänlainen tuotos on kyseessä? Kolmen suklaan muffinsseja ja kakkujakin näyttää pikaisella guugletuksella olevan blogeissa tarjolla, mutta ainakaan silmiin ei osu sellaista, joka olisi Fazerin. Pitääkö mennä Fasulle maistamaan? 😛

  Vadelmakakku on juuuuuuuuri sopiva päätös paastolle. Hallelujaa.

  Ai niin! Tämän Paratiisimyslin saaja lähetti juuri tekstiviestin: “Mielettömän hyvää!”. Uskokaa pois.

  Comment by ylimuuli — 8.8.2008 @ 18.50

 4. Hei mukelo, mä tein tätä! Okei, vajailla pähkinöillä ja ilman hedelmiä, mutta hyvää tuli silti, soijamaidon kanssa herkkua. 😀 Me like muesli, vaikka aika tuhtia tavaraa tulikin. Lahjaksi, lahjaksi, äkkiä eroon …

  Comment by Kukka — 14.8.2008 @ 13.23

 5. Jeeee! Joku kokeili! 😀 Tuhtia on, mutta ehdottomasti parempaa ja Parempaa kuin kaupan hiilarihötöt. Ja sopiihan sitä annostella, vaikka miehän sen tiiän, että tästä ei malta pitää näppejään erossa 😛 Mutta silloin tällöin, rare treat, muesliiiii.

  Comment by ylimuuli — 16.8.2008 @ 20.01

 6. Mueslia tuli vieläpä niin paljon, että käytin osan leipään. Veivasin pellillisen mega-kuituista leipää kokojyvä- ja grahamjauhoista, ja niin tämäkin hiilarikammoinen floora veteli sitä Oivariinin kanssa oikein maan pirusti. 😀 Pelti kii -leipään meni varmaan 3-4 dl mysliä, arvaa oliko hyvää se!?

  Olin saikulla viime viikolla monta päivää, siksi kokkaillut ja leiponut ja etsinyt ohjeita pääsääntöisesti täältä. 😉

  Comment by Kukka — 16.8.2008 @ 21.56

 7. Kukka, saikku :-O Toivottavasti ei mitään vakavaa, jottei Suomen girevika-menestys ole uhattuna?! Mulle oot aina kultamitalisti ja olympiaheppa. Leipä lienee ollut täysin kässäämättömän herkkua, sellaisista ei ollut Ranskassa tietoakaan! Vaan kerrankos sitä viikon elämästään syö leipää, ja vielä vaaleaakin vaaleampaa sellaista… 😀

  Comment by ylimuuli — 16.8.2008 @ 21.58

 8. Merde! En varmaan pääse kisaamaan. 🙁 Keuhkoputkentulehdus, prkl, enkä sentään uskalla uhmata sydänlihasta kahvakuulan takia. On vain yhdet keuhkot ja yksi sydän, kuulia on monia ja kisoja sitäkin enemmän. Mutta katsotaan mitä verikokeet näyttää, pääseekö punkero nostamaan vai nou. 🙂

  Leipä on i-ha-naa, jos sille tielle kerran lähtee. Bloggaatko erikseen vielä Bariisi-gourmetti-postauksen? Että mitä sitä tuli syötyä? Suosittele edes viinit! 😉

  Comment by Kukka — 16.8.2008 @ 22.48

 9. Kukka, missään nimessä et uhmaa sydänlihasta! Kisoja tulee ja vaikka joutusit VUODEN lepäämään niin sydämen vuoksi se on tehtävä <3 Aina tulee kuulia ja treenata ehtii. Hitsin keuhkot. Toivottavasti paranevat oikein ehoiksi.

  Kyllä mä yritän Pariisista postata, mutta en tiedä ehdinkö lyhyttä kommenttia enempää ennen maallepakoa. Mutta sitten jotakin. Viineistä voin jo nyt sanoa sen verran, että punaviini virtasi ja yleensä se oli halvinta, lähes poikkeuksetta beaujolaista. Hyvää silti! 😀 Ja hilpeää. Ja söin vaikka mitä KAMALAA ;-D Siis jos aattelee miten yleensä syön. Mut se oliki ihanaa.

  Comment by ylimuuli — 17.8.2008 @ 8.05

 10. […] lähteenä oli jo kesällä Ylimuuli apinakeittiössään, myös Rossana Bella Vanillassa tekee mysliä, mums! Näin siis muutamia […]

  Pingback by Mysliä, ah, ah! « Merkintöjä Melukylästä — 21.1.2009 @ 21.49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress