MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

8.9.2008

Taste like chickeeen

Filed under: Arkiruoka,laktoositon,Soija,Vegan — Meri @ 5.45

Lauantai 6.9.08: mielettömän kaunista ja hyvää ruokaa, erinomaiset tilat Helsingin kattojen yllä ökyhyvällä paikalla, kauniita ja hyviä ihmisiä, erinomaisen hauska ilta ökyhyvällä pössiksellä. Ruokablogaajamiittiin kannattaa lähteä aina. Suurkiitokset illan emännälle Jennille ja isännälle Nirsolle sekä koko poppoolle, ei mennyt viikonloppu hukkaan.

Reseptisatokin on messevä ja aloitettava on tästä illan juoneen kuuluvasta, jossa siis piti kirjoittaa suosikkiruokalajikkeensa ohje ylös sellaisena kuin sen kuvitteli olevan tehtyä ja sitten kokata se. Kokkasin! Ja meni se sinne päin, onneksi Satujatar paljasti jo Totuuden. Mutta  minun lapussani tuolta lauantaiyöltä siis lukee näin:

Intialainen tofu

 • porkkanaa
 • herne sipuli
 • tofua
 • kookosm.
 • inkivääri
 • v-sippe
 • öljy
 • jeera
 • chili
 • korianteri (tämä lukee todella vinossa)

Paista tofu, v-sippe, ink. –> porkkanat, pavut –> + kookosmaito

Kun eilen aloin miettiä tarkemmin, muistin, että Satujatarella on tapanaan marinoida tofu. Lipesin yöllisen lapun ulkopuolelle ja marinoin öljyllä, viinietikalla, soijalla, hunajalla ja curry-tahnalla. Tofuna oli Hakaniemen tuoreimmasta aasialaisesta kaupasta saatavaa tofua, joka oli erinomainen kokemus! Rakenne pehmeämpi ja “tuoreempi” kuin Tahoen, samanlaista kuin esim. ravintoloiden misokeitoissa.

Ja näin siis tein sanoi lappu mitä tahansa: muutaman tunnin marinoinnin jälkeen paistoin öljyssä valkosipulia, inkivääriä ja jeeraa, lisäsin punasipulia, sitten tofut ja lopulta aasialaiskaupasta satsattua pakastevihannessekoitusta (joskus ei vaan jaksa pilkkoa). Ja chiliä. Lopuksi (kevyt-)kookosmaito ja vettä, huolellinen poristelu pitkän aikaa. Tarjoilu kananmakuista pikanuudelien kera (QUE?!) ja törkeen hyvää. Ei kuitenkaan yhtä auvoisaa kuin lauantaina, mutta onneksi Satujatar postasi on autenttisen versionsa. Ja HUOM! Tätä ruokaa luultiin lauantain myös KANAKSI!

Ja minähän otin tästä kyllä kuvia mutta näköjään olen poistanut ne. Kai sen pitkään valvotun (ainakin kahteentoista) lauantain jossain täytyy näkyä. Heippa.

10 Comments »

 1. Paras kevytkookosmaito on ostaa sitä kookoskermajauhetta ja tehdä siitä sopivaa… näin tekee Polgara & Belgarion. Leikkii Tofun Kanssa. Huomenna Polgara leikkii Tumman Soijarouheen Kanssa, miten jännittävää – en ole kokeillut sitä jostain syystä ikinä koskaan! Taas on palkit edessä, puolesta mun kirjoituksesta en näe mitä skrivaan, joten anna anteeks vihreät½!

  Comment by Polgara — 8.9.2008 @ 8.29

 2. Missämissä on uusin kauppa? Mikä on tofun nimi?

  Comment by Anna — 8.9.2008 @ 11.03

 3. Polgara, itse asiassa sitä on mullakin kaapissa mutta eipä tullut eilen siihen hätään mieleen… Onneksi on kommentoijat 😉 Soijarouhe on eri kelpo tuote, tykkään siitä, maha vaan ei niin paljon. Ja onhan se hieman jalostettu, mutta niiiiin kätevä, halpa, kätevä, helppo ja kätevä! Plus hyvää. Ja mikähän tässä kommenttilootassa on oikein ongelmana O_O

  Anna, siinä torin kulmalta Sörnäisten rantatielle päin, siellä kulmassa on Valtsu. Ennen sitä. Ja Unicurd on tofu nimeltään, pressed tofu, Singaporesta. Kaapissa myös saman valmistajan silkkitofu odottaa. Jee, uusia pelureita tofumarkkinoilla!!

  Comment by ylimuuli — 8.9.2008 @ 16.53

 4. Kiva tietää että se on nyt avattu, kesällä kun kävin Suomessa harmitti ettei kauppaa oltu vielä avattu.Onko siellä tosi hyvät valikoimat, vaikutti olevan iso kauppa?

  Comment by Yaelian — 8.9.2008 @ 18.07

 5. Yaelian, nooo siellä oli jännittävä valikoima ja taas hieman eri tuotteita kuin esim. Vii Voanissa tai Aseaniciassa. Ei siellä ihan valtavia määriä ole, edellämainituissa on ehkä enemmän, mutta lähempi tarkastelu yllätti useilla hyvillä jutuilla. Ja sieltä saa mm. Oreoita ja Suguksia ;-D Plus pakaste-dimsumia. Se näyttää siltä, että sinne voisi tuupata vielä lisääkin tavaraa tarjolle, mutta en tiedä, mikä on kauppiaan suunnitelma. Enivei mukavaa, että se(kin) on. 🙂 Nimeltään muistaakseni Oriental Supermarket.

  Niin ja sieltä sai aivan tajuhyviä kookossipsejä! Siis paahdettua kookosta ja sokeria. Vein niitä muuten lauantain ruokablogimiittiin, popsin itte varmaan niistäkin puolet. 😉

  Comment by ylimuuli — 9.9.2008 @ 5.38

 6. Eli siispä seuraavalla vierailulla heti sinnepäin…:)

  Comment by Yaelian — 9.9.2008 @ 9.05

 7. Toi Oriental Supermarket oli muuten yllättävän pieni. Suurin osa taitaa olla varastoa? Tuntuu vielä vähän etsivän itseään, mutta kiva oli että tuotevalikoima poikkesi hieman kilpailijoistaan.

  Comment by sammakko — 11.9.2008 @ 18.30

 8. Sammakko, aivan samaa mieltä, tosin varastosta ei mitään käsitystä. Mutta se oli mulle myös iloinen yllätys, ettei ihan identtinen valikoima, siinä on potentiaalia kuitenkin!

  Comment by ylimuuli — 11.9.2008 @ 18.58

 9. Pakko kertoa, että Vii Voan on uusinut myös valikoimiaan – ja kas, sieltäkin löytyy nyt vähän eri mallistoa, mm. pakasteessa dim sumia ja muutakin uutuutta hyllyistä ,D En ehtinyt Oriental Marketiin (lue: en jaksanut kantaa kasseja enää). Täytyy ensi kuussa…

  Comment by Polgara — 22.9.2008 @ 10.35

 10. Polggu, no niinpä huomasin lauantaina siellä asioidessani, uudet tuulet. En vielä päässyt perille mitä kaikkea tuoretta löytyy, kun olin jäniksen selässä. Hyvältä näytti. Tehäänkö joskus tärskyt Vii voaniin? 😀

  Comment by ylimuuli — 22.9.2008 @ 18.44

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress