MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

1.10.2008

World Premiere: pyöreä lasagne!

Filed under: Arkiruoka,Kevyt,laktoositon,Pasta,Uunista,Vege — Meri @ 19.17

Niin sitä vaan taas saa ruksia yhden klassikon lisää pois kokemattomien annosten listalta, kun suoriuduin vihdoin lasagnen valmistuksesta. Eilen uunissa porisi Satujataren suomalainen sienilasse ja tänään sovelsin tomaattista papulasagnea ihan omaan muulimalliin. Töykeen hyvää. Uuniruoat on.

Tässä summittainen ohje omaan Apinan papupatalasagneen, Satujataren hurmaava versio löytyy täältä. Siihen suolsin itse pakkasesta viimeiset korvasienet ja lisäsin tuoreilla herkkusienillä. Tämä oma settini valmistui ihan ilman kermaa, mutta eipä sitä olisi kaivannutkaan. Melko kevyt versio, jos lasagnesta nyt voi sellaisen saada. Mausteet selkeästi Satujataren käsialaa, pikkuisin höystein.

lasse

lasse2

Apinan papulasagne

  • tuorepastaa lasagnelevyjen muodossa
  • sipuli
  • currya
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • tölkki kidney-papuja
  • muutama kukinto kukkakaalia
  • 370 g paseerattua tomaattia (esim. Mutti)
  • timjamia, rakuunaa
  • n. 1,5 dl 10% Västan -juustoa raasteena
  • vettä
  • suolaa, sokeria, chiliä
  • oreganoa
  • (parmesania)

Laita uuni lämpeämään reiluun 200 asteeseen. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää valkosipuli ja curry. Raasta porkkanat ja kukkakaali karkeaksi raasteeksi, pannulle vaan ja pavut myös. Lisää paseerattu tomaatti ja ehkä purkillinen, pari vettä. Lisää timjamia, rakuunaa ja suolaa sekä chiliä. Keittele sopivasti ja suurusta, jos uhkaa jäädä turhan vetiseksi. Lisää juustoraaste, ropsaus sokeria ja maistele, lopuksi oregano.

Kasaa vuokaan aluksi kastiketta, sitten lasagnelevyt, kastiketta, levyt ja päälle vielä kastiketta ja kaiken kruunuksi toki Parmanjuustoa raasteena. Uuniin, ja sitten niin kauan kuin hermot kestää, ainakin 40min., mielellään melkein tunti. Ota jäähtymään ja anna jäähdytellä huolella. Kun lohkaiset lautaselle, niin puhaltele vielä silloinkin: lasagnen maut pääsevät parhaiten esiin kun ruoka on sopivan lämmintä, ei kuumaa. Seuraksi puolukkasurvosta, maustekurkkua, etikkapunajuuria… Mitä te nyt lassen kanssa syötte? Kuunnelkaa ainakin Maria Gasolinaa.

20 Comments »

  1. Hei, mitäs jos kokeilisi näkkileipälasagnea? http://ruokala.iltasanomat.fi/Public/Reseptit?func=resepti&id=5724

    Se on omalla soittolistallani – joskin kokeilematta vielä – haaveena löytää terveellinen mutta ihana lasse 😀 – ja tuossa voisi olla ainekset siihen?

    Comment by Kukka — 1.10.2008 @ 19.50

  2. Kukka, jo on idea, vähän kuin näkkärisushi. 🙂 Kerro jos kokeilet! Vaikka eihän tämä minunkaan versioni kamalan epäterve ollut, tosin riippuu siitä, kuinka määrittelee “terveelliset” raaka-aineet. Kun tekee pastan itse, levyistä saa hyvin ohuita 😀 Vielä en ole uskaltanut kokeilla speltistä, mutta ajatuksissa on. Vaikka pastankulutus on kyllä niin pientä, että voi hetki mennä.

    Comment by ylimuuli — 1.10.2008 @ 20.08

  3. Niin ja ei kai lasse mitään kermaa kaipaakaan. Tai hyvin harvoin sitä ainakaan tulee itse heiteltyä mukaan. Kunhan vaan muistaa laittaa tarpeeksi juustoa (lue:rasvaa) mukaan :F

    Comment by polkkapossu — 1.10.2008 @ 20.26

  4. Papulasagnea voisin vaikka kokeilla. Siinäkin tuntuu olevan se jokin. Mutta olisit nyt siihen vaihtanna jotain muita mausteita. Siihen saattaisi käydä chilikin.

    Comment by satujatar — 2.10.2008 @ 4.58

  5. Pp, jep ja tää toimi vaikka oli vähärasvanen juustokin jopa eikä sitäkään ylenmäärin. Ooksä muuten koskaan postannu lasseohjetta? O_o

    Satujatar, siinähän oli chiliä! 😀 Ja oli niin hyvää, että olisin ittekin popsinut ylenmäärin ja Lihansyöjä kehui vielä nyt aamullakin. Mut kokeile siekii “mun” lassee ku mie kokeilin sun 😉

    Comment by ylimuuli — 2.10.2008 @ 5.19

  6. Olen sokea. (Totuus, jonka kaikki muut tiesivät, mutta mie yritän kieltää). Tai sitten olen uuslukutaidoton, olihan siellä tosiaan kilikin.

    Comment by satujatar — 2.10.2008 @ 8.50

  7. Lasagne on kyllä huippuhyvä keksintö! Ite jätän päällimmäiseksi kerrokseksi aina pastalevyt. Kun niistä tulee juustokuorrutuksen kera niin ihanan paahteisia ja rapsakoita. Melkein niinko sellaisinaan menisivät.

    Ja Gasolinaa voi kuunnella joka ruoan kanssa! Papupata menee kokkaillessakinihan repeatina. 🙂

    Comment by Ketsuppi — 2.10.2008 @ 11.53

  8. Minulle oliiviöljyssä kuullotettu basilika ja mustapippuri on niin kutsutusti måste.

    Comment by Mirka — 2.10.2008 @ 16.16

  9. Meillä ehdoton hitti oli lasagne, jossa levyjen virkaa toimittivat kotoiset ruispalat. Loistava yhdistelmä tomaattikastikkeen kanssa 😛

    Comment by kotimato — 2.10.2008 @ 17.19

  10. Satujatar, well tein hyvää työtä sen piilottamisessa suolaan ja sokeriin, että en syyttäisi sinun sokeuttasi 🙂

    Kessuppi, minäkin jätin sienilassessa! Rapea tuli, ei ollenkaan huono. Mutta Lihansyöjä kummeksui asiaa niin papulasse sai pitää kastikkeiden pintansa. Eipä olis pastanriekaleista enää päälle riittänytkään! Ja ihanaa, muista Gasolinan ystäviä <3

    Mirka, ymmärrän, se kuulostaa minustakin mosselta kun sanot sen noin. 😛

    Kotimato, ei hullumpi! Ehkä pitäisi kokeilla omasta lempileivästä, ruis-Realista. Tai Lehtileivästä 😀 Vois saada hauskoja lopputuloksia. Tai avokadolasse realista? Lasse on kehityskelpoinen. Täytyy hiukan puntaroida, kuinka saataisiin Lassesta Sir.

    Comment by ylimuuli — 2.10.2008 @ 19.51

  11. No en kai ihan peruslassea. Mutta lähes:

    Munakoisolasse

    1 pieni munakoiso

    Leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi ja pirskottele suolaa siivujen päälle. Anna koisojen itkeä puoli tuntia ja huuhdo ne sitten juoksevalla vedellä.

    juustokastike:

    5½ dl punaista maitoa
    1 kanaliemikuutio
    150 g gouda-juustoa paloiteltuna
    muskottipähkinää

    Kiehauta varovasti maito ja sulata kanaliemikuutio siihen. Mausta kevyesti muskottipähkinällä. Sulata juusto hiljalleen ja tarkista suola. Juusto on itsessään suolaista, joten lisää suola vasta lopuksi jos tarvii.

    jauhelihakastike:

    400 g broileirin jauhelihaa
    1 sipuli pilkottuna
    3 valkosipulinkynttä pilkottuna
    suolaa ja pippuria
    1 prk tomaattimurskaa
    1 dl vettä
    ripaus neilikkaa
    currya
    suolaa
    luraus heinz-ketsuppia
    10 lehteä basilikaa silputtuna

    lasagnelevyjä

    raastettua gouda-juustoa

    Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Viskaa pannulle sipulit ja paistele hetki. Lisää tomaattimurska ja desi vettä. Anna hautua hetki. Mausta neilikalla, currylla ja suolalla. Lurauta löräys maailman parasta ketsuppia. Lisää basilika.

    Kokoa lasse: Laita spreijatun/voidellun vuoan pohjalle ensin ohut kerros kastikkeita. Sitten levyjä, munakoisoja, kastikkeita, levyjä munakoisoja, kastikkeita jne. Päällimmäiseen kerrokseen kuitenkin kastikkeita ja sitten vielä päälle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

    Tarjoa tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

    Comment by polkkapossu — 2.10.2008 @ 22.20

  12. Poks, no niinpä näyt tehneen. Gouda on hyvää ja Heinz. Mun uunissa on taas lasse, mutta nyt ilman pastaa. Ei voi olla pahaa 😉

    Käytäksä muuten tosiaan jotain spreirasvaa?

    Comment by ylimuuli — 5.10.2008 @ 18.05

  13. Hallo,

    pitkästä aikaa kommentoin ja ylipäätänsä luenkaan, ovat ruoablogit jääneet vähemmälle. Suo siis anteeksi, jos toistan jo tekemääsi havaintoa, mutta mutta. Kertaus ei ole pahasta, opettaja väitti. Olin kahvilla Iso Omenan kauppakeskuksessa Espoossa, Robert’s Coffeessa. Tiskillä mainostettiin Rooibos-Lime-hauduketta. En tilannut, mutta pahastihan tuo vaikuttaisi siltä maarianhaminalaiselta ihastukselta.

    ~PaulaT

    Comment by PaulaT — 7.10.2008 @ 8.32

  14. Paula, ei voi olla totta! En ole havainnut, en ole käynytkään Ison Omenan Robert’sissa ja täällä stadin paikoissa ei ole näkynyt. Suuntaan siis sinne 😀 Kiitos. Ja kiva kun tulit taas piipahtamaan.

    Comment by ylimuuli — 7.10.2008 @ 16.01

  15. Jep, tukusta jäänyt joskus taskuun. Sillä on mukava huitasta pikasesti vuoan pohja.

    Comment by polkkapossu — 7.10.2008 @ 22.15

  16. Possu, mullakin on sellainen ja toimi aikansa, mutta nyt ei enää oikein pelitä. :-/

    Comment by ylimuuli — 8.10.2008 @ 5.12

  17. Omppu on matkalla meille kun tuutte Lettukesteille. että jos haluatte hiukan koukata niin pääsette sinne samalla!

    Comment by hyppysellinen — 8.10.2008 @ 6.39

  18. Hyppis, kiitos vinkistä 😀 Ja olen siellä sentään joskus käynyt, että jokin ajatus on sijainnista. Pitänee tehdä reissu. Ja toivottavasti päästään nyt lettukesteille, tuli yksi kilpaileva tarjous johon liittyy perheeni ja nostalgiaa niin pakko hiukan pähkäillä, vaikka niin kovin kovin mielelläni olemme tulossa myös letuttamaan. Idea on ihana! <3

    Comment by ylimuuli — 8.10.2008 @ 19.39

  19. Vastavierailulla! löysin tänne toisen blogisi kautta. Aikas mahtavia reseptejä sulla täällä. Hyödynnän ehdottomasti. 🙂

    Comment by Heini — 25.10.2008 @ 11.03

  20. Heini, juu se toinen blogi onkin ollut ihan tuppisuuna jo varmaan puolitoista vuotta. Tervetuloa siis, hauskaa jos istuu sunki suuhun nämä sopat ja soosit. 🙂

    Comment by ylimuuli — 26.10.2008 @ 9.44

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress