MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

16.10.2008

Tofu Steak House Rules

Ouyyyyyyyeeaaaahhh. Tofupihvit jotka saivat Lihansyöjän huutamaan lisää. Tässä ne ovat, kaikessa universaalisessa (tietääkö joku mitä tämä tarkoittaa?) yksinkertaisuudessaan.

tofusteak

Tofu Steaks (5 kpl)

 • 500 g pakettia kiinteää tofua (eli Super Tahoeta)
 • soijakastiketta
 • paahdettua sipulia

Säädä uuni kuumenemaan n. 250 asteeseen. Leikkaa tofu viideksi noin sentin paksuiseksi viipaleeksi. Aseta leivinpaperoidulle uunipellille. Roiski päälle soijakastiketta, melko reilusti, mutta jos et pidä kovin suolaisesta, hiukan varovaisemmin. Nostele tofuille vielä hyppysellinen paahdettua sipulia kullekin ja sitten uuniin. 20-25 minuutin kuluttua voit poistaa pihvit kuumasta ja asetella lautaselle.

Kuumuus tavallaan polttaa maun kiinni tofuihin, jolloin pitkää marinointia ei tarvita. Uunikuumennus myös muuttaa tofun rakennetta “kuivemmaksi”, mikä on selvästi miellyttävää. Erinomaisia myös kylmänä. Seuraksi vaikka vegetaristin kanasalaattia (Cheers, Yealian!).

mock

Mock Chicken Salad

 • pari varsisellerin vartta
 • puolikas punasipuli
 • purkki kikherneitä tai kikherne-papusekoitusta
 • paprika
 • reilu 1 dl tofumajoa
 • suolaa, pippuria

Kuutioi selleri ja paprika, hakkeloi sipuli, huuhtele syömävalmiit kikit tai pavut, sekoita tofumajoon. Mausta reilusti pippurilla, iisimmin suolalla. Anna asettua jääkaapissa kunnes oppii olemaan eli ehkä puolisen tuntia. Syö tofupihvien seurana tai voileipien välissä.

15 Comments »

 1. Mistä ihmeestä tuota super tahoeta löytää?!
  Meidän marketissa on vaan jotain niitä perus tympeän makuisia tofuja: jotain savu(?) tofua ja maustamatonta.. Tahtoo vaihtelua!

  Comment by Insanity — 16.10.2008 @ 19.28

 2. just tarpeeseen, kiitos 😀

  hei kauanko avattu tofupaketti säilyy jääkaapissa jos ei heti tee viittä piffiä?

  Comment by Liina — 16.10.2008 @ 19.33

 3. Tofupihvit kuulostaa nameilta, kokeilen lähiaikoina. Nami, hieman erilainen versio tuosta mock chicken saladista, täytyypä totakin kokeilla:)

  Comment by Yaelian — 16.10.2008 @ 19.36

 4. Ääh, pakko kommentoida ensin kommentteihin. Tofu säilyy muutaman pvn kun sen säilöö veteen. Toivottavasti insanity asuu jossain sellaisella paikkakunnalla, jossa on itämaisia kauppoja. Niistä sitä saapi.

  Tofua voi myös pakastaa. Sen olemus muuttuu himppasen, siitä tulee huokoisempaa, ei tarvitse säikähtää. Imee paremmin maustehia.

  Ja sitten, Mukkelis, käytköhän sie suolalla? ;-D Nyt kyllä näkee kaasuhellan ahdistuksen. Huh. Mutta varmaan namia, etenkin sallaadin kanssa.

  Sano, jos mie riehun liikaan siun plokissa. Saapi tämän kommentin poistaakin.

  Comment by satujatar — 16.10.2008 @ 22.57

 5. Insanity, kuten Satujatar neuvoo, Super Tahoeta saa useista aasialaisista kaupoista, ainakin tässä Hämeentien tuntumassa Helsingissä. Sekä Vii voanista että Aseanic Tradingistä, varmasti muistakin. Nuo mainitsemasi ovat niitä suomalaisia tofuja, jotka eivät valitettavasti vedä vertoja rakenteeltaan tälle Tahoelle. Tahoe myös maksaa 1,49e/500g, että siinäkin mielessä.

  Liina, haha indiiiid ;-D Satujataren tapaan olen säilönyt muutamia päiviä vedessä jääkaapissa, pakastaa en ole ehtinyt. Mutta oon varmaan käyttänyt tofua ainakin vielä kolmantena päivänä avaamisen jälkeen ilman huomattavia sivuvaikutuksia.

  Yaelian, no hyvä jossei ihan prikulleen samaa kuin oma versiosi, mutta vihjeitä otetaan kyllä vastaan. 🙂

  Armasparmas Satujatar, saat sie täällä riehua! 😀 Ja pakastus on hieno vinkki! Kokeilen. Suolalla varmasti käyn, niin kuin me kaikki, tavallaan. Minkä kaasuhellan ahdistuksen?! :-O Ja hyväääää on. Tänään eväänä, sallaadin kanssa. 🙂

  Comment by ylimuuli — 17.10.2008 @ 5.54

 6. No niin myy frieeend Mulskekko! Viikonloppuna paukahtaa tofua pöytään. Minkä postaamistasi ohjeista heitän kehiin? Ei tarvi olla mitään erikoista, ihan simppeli ja maukas ruoka kelpaa :O)

  Comment by polkkapossu — 17.10.2008 @ 6.59

 7. pakastettu on mekin tofua ja hyvin toimii! just edellispäivänä tehtiin pannulla ohjeesi mukaan (toistamiseen) ja kyllä maitui!

  Comment by hyppysellinen — 17.10.2008 @ 7.51

 8. Kivaa saada uusia vinkkejä tofun käyttöön. Pitääkin hiipparoida Hämeentielle ostosreissulle…

  Comment by Matleena — 17.10.2008 @ 13.38

 9. Poupou, oot jo sen verran iso kokki että saat ottaa vastuun omista tofusteluistas 😉

  Hyps, hauskaa kun maistuu! Toivottavasti lapsillekin?

  Matleena, omatkin on loppu kun olin viikonlopun poissa ja lisäksi musta on tullut työpaikan tofurahtari, vien sitä siellä milloin kellekin… O_O 😀

  Comment by ylimuuli — 20.10.2008 @ 6.21

 10. lapsia ei ole ihan vielä saatu houkuteltua tofun makuun. mutta eipä tuota ole vielä tehtykään kuin muutama kerta, joten on aika uusi maku. mutta tofu löytää kyllä heidänkin lautaselleen, sillä miten sitä muuten oppisi syömään kuin maistamalla.

  Comment by hyppysellinen — 20.10.2008 @ 12.26

 11. Hypsis, ajattelinkin että voiko se noin kivuttomasti käydä 😀 Mutta piankos tottuvat. 🙂

  Comment by ylimuuli — 20.10.2008 @ 16.58

 12. Wau, oli hyvä ohje ;D Tosin olen syönyt oman osuuteni nuista sipuleista jo vuosia sitten, joten laitoin tilalle ensin herkkarisoijaa, sitten punaista pestoa, valkosipulia ja oviileja pienittynä. Varsinainen cross kitchen, mutta kiva idea käyttää tofua näin. Ziitosta vaan, teen toistekin!

  Comment by Polga — 21.10.2008 @ 2.13

 13. Polgs, nut baaaad! Ja sibethän voi subata ihan millä lystää. 🙂 Vassokuu, itsekin olen kovin tyytyväinen uuninuketukseen, piruksen käyttökelpoista!

  Comment by ylimuuli — 21.10.2008 @ 6.20

 14. […] kuten Lettupannu ja Kurpitsamoska jo ovat meitä valistaneet. Nousi meilläkin samaan sarjaan tofupihvien ja tofusalaatin […]

  Pingback by MonkeyFood » Ennen joulua on arki — 6.11.2008 @ 20.15

 15. Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading through your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Thank you so much! 230781

  Comment by URL — 9.12.2011 @ 8.11

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress