MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

15.11.2008

Chocolate Salty Nuts

Filed under: Överi,Cake&Cookies — Meri @ 10.34

…for Dad! Viime viikonlopun isänpäivä oli unohtumaton. Tarjolla piti olla mereneläviä thai-tyyliin, mutta sen sijaan söimmekin Pizza Taxin jättimäisiä pitsoja upeasti katetussa pöydässä. Elämä joskus yllättää, ja isoveli ;-D Kokille vaan terveisiä, kaik olivat tyytyväisiä ja jaksavat odottaa debyyttiäsi. Ja ei kai kukaan muukaan nyt tajunnut, että kaupat ovat kiinni SEKÄ lauantaina että sunnuntaina. Onneksi kauppiaat tarttuivat heti ongelmaan ja päättivät laajentaa sunnuntaiaukioloja. Tänksit vikkelästä reagoinnista.

Kakkupuoli sen sijaan onnistui ihan kelvollisesti. Resepti on peruja samalta triathlonisti-Patrickilta, jonka virityksiä olen tehnyt ennenkin ja jotka ovat jokseenkin övereitä. Tahtoo sanoa: kokeilemisen arvoisia. Ennemmin överit kuin vajarit, sanoi joku viisas (ei Schopenhauer). Kyseessä on suklaistakin suklaisempi mureneva tumma unelma, johon suolapähkinät tuovat särmää ja purtavaa. Julmetun tumma suklaa tekee kaakusta niin täyteläisen, että ilman vaniljajäätelön seuraa ei kannata lähteä edes yrittämään. Mutta jäätelön kanssa kaksikko on kaunis kuin talviyö. Murenevaista sorttia oli tämä, vaan sehän se luo oikeaa ruokahalun herättävää tunnelmaa, ettei esillepano ole liian kliininen.

nutscake

Suklaa-suolapähkinäkaakku (ainakin kahdeksalle, helposti kymmenelle)

 • 1,5 dl jauhoa
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 3 luomumunaa
 • 2 dl sokeria
 • 150 g voita
 • 200 g tummaa suklaata
 • 150 g suolapähkinöitä
 • (jäätelöä!)

Sulata voi vesihauteessa ja siihen suklaa, siirrä seos jäähtymään. Iske uuni päälle 180 asteeseen ja voitele kakkuvuoka. Irtopohjavuoka toimii hyvin, pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi. Sekoita jauho ja leivinjauhe. Vatkaa eri astiassa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja voi-suklaaseosta taikinaan, nostele varovasti sekaisin, älä vatkaa enää. Lisää lopuksi pähkinät ja sekoita vielä. Kaada vuokaan ja paista n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja sitten: sitä jäätelöä!

15 Comments »

 1. Mielenkiintoinen yhdistelmä, suolapähkinät ja suklaa,kuulostaa hyvältä.Mä olen kokeillut maapähkinävoita ja suklaata, mut kokonaisia suolapähkinöitä en vielä ole koklannut.

  Comment by Yaelian — 15.11.2008 @ 15.23

 2. Yaelian, sopivat yllättävän hyvin, kuten maapähkinävoikin. Hassu tuntuma, tosin, mutta mukava, ei liian äitelä, vaikka täyteläinen.

  Comment by ylimuuli — 17.11.2008 @ 18.50

 3. Oi joi joi, tätä täytyy kokeilla, koska olemme tumman suklaan ja
  pähkinöiden, (+ maapähkinävoin) ystäviä 🙂 Joulun aika on
  turmiollista vyötärölle, jo nyt tuntuu….

  Comment by Ingrid — 18.11.2008 @ 10.09

 4. Ingrid, tämä lienee sitten juuri oikea herkku, ainakin jos kaveriksi kelpaa se jäde. Onko sulla haavissasi ohjeita erinomaisiin pähkinä(voi)-suklaaunelmiin? O_O Joulu on IHANA!!

  Comment by ylimuuli — 18.11.2008 @ 20.35

 5. No esmes näitä Jack Bauerin tuotoksia olen kuolannut, mutten
  vielä kokeillut:
  http://adebisi.vuodatus.net/blog/1594382#comments
  tai tämä:
  http://adebisi.vuodatus.net/blog/1389281#comments

  Näitä on hyvä katsella iltapäivän nälkäisinä hetkinä. Terveisiä
  Emerald cityynkin….

  Comment by Ingrid — 19.11.2008 @ 16.59

 6. Lähdin tätä kautta etsimään, ja päädyin siihen, että nyt on banaanikakku uunissa. En enää muista mikä sen nimi oli, joku Juupeli tai Jumala tai Jumalaton 😀 no, mutta sitä lupasin huomiseksi työkavereille, joten lupaus pitäköön.

  Comment by Kukka — 19.11.2008 @ 19.57

 7. Ingrid, jo on överit viritykset, ehkä pakko kokeilla ainakin tuota kakkua! Hillittömiä 😀 Kiitos pointtauksesta ja täältäkin pähkinävointahmeita terveisiä Bauerille.

  Kukka, Juukeli! Se on aikas pettämätön kaakku, mua ei ainakaan ikinä ole jättänyt pulaan. Toinen ooltaimsuosikkini cake courgetten ohella. <3 Kerro sitten, menikö syteen vai saveen 😀

  Comment by ylimuuli — 19.11.2008 @ 21.00

 8. “Tää on sokerin ja rasvan pyhä liitto” sanoi esimies. Toimii, siis. Kaikki meni mitä töihin vein, ja tytär kiljui aamulla rappukäytävässä että “Et vie niille kaikkea, äiti se on MUN kakku!”

  Palaute siis varsin positiivista, koska se sai aikaan lähinnä riitaa 😀 Parvekkeella on vielä pari palaa 😉 Vuoka oli liian pieni, joten takina halkeili. No, se aiheutti sellaisen kurjuuden, että revenneisiin rakoihin valui suklaakuorrutusta … koristelin kakkupalat hassel- ja pecanpähkinöillä. Osui ja upposi. Resepti on laitettu eteenpäin – maistajien pyynnöstä. 🙂

  Comment by Kukka — 20.11.2008 @ 20.54

 9. Kukka 😀 IHANA kuulla että ihmot tappelee kaakusta! Siinä on sitä oikeeta selviytymismentaliteettia 😉 Ja oikein, oikein hauskaa että onnistui, sitä tuntee aina pientä vastuuta Monkeyfoodin ohjeista. 🙂 Ja se resepti on kyllä kiertäväksi taiottu! Leviää aina, kun sitä jollekulle tarjoaa.

  Comment by ylimuuli — 20.11.2008 @ 20.58

 10. Pakko myöntää, että leivon nykyään aika harvoin – mutta kun sen teen, tää apinamaailma on mun eka hakupaikka. 🙂 Joku sellainen etäinen salainen luotto pelaa, että mieluummin testaan sun reseptejä, kuin esim. Valion tai Yhteishyvän tai Pirkan tms. Täältä ne löytyy kuitenkin parannettuina versioina ennen pitkää. Sulla on missio! 😀

  Comment by Kukka — 20.11.2008 @ 21.49

 11. Kukka, oon ihan ökyotettu <3 Ja pelokas 😀 Valiolla on aika tehokas koneisto testaamaan ohjeita 😉 Mutta seison minä reseptieni takana, neljällä jalalla! Ja tosiaan, ovathan munkin ohjeet jostain peräisin, vaikkei aina meinaa itsekään tunnistaa O_O

  Ja tätä kaakkua muuten oli treenikaveri Kaisa valmistanut ja kertoi, että kaikki syöjät olivat RAKASTANEET kaakun ja jäätelön yhdistelmää! Niin kerta.

  Comment by ylimuuli — 26.11.2008 @ 7.57

 12. Oi nam…. ihana kaakku, tosi hyvän näkönen.

  Comment by Nelle — 2.12.2008 @ 16.57

 13. Nelle, aika sssssuklainen!

  Comment by ylimuuli — 2.12.2008 @ 20.30

 14. mutta niin varmaan pitääkin 😉 Näin syksyn pimeillä mikä onkaan parempaa ku suklaakaakku?

  Comment by Nelle — 3.12.2008 @ 8.54

 15. Nelle, eiku nimenomaan! Sssssuklaa käy syksyyn ja talveen, kevääseen ja kesään. Chocolate is the new black 😛

  Comment by ylimuuli — 3.12.2008 @ 22.06

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress