MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

6.5.2009

Mas y mas

Filed under: Kevyt,Sallad — Meri @ 18.36

Lisää salaattia kansalle joka einesmaailmassa kulkee! Come hither, be well!

Moobraa Sallad

 • pinaattia/rucolaa/erilaisia salaatteja
 • tomaattia/kirsikkatomaattia/paprikaa
 • avomaankurkkua/kesäkurpitsaa/kurkkua
 • sellerinvarsia, purjoa
 • porkkanaa kuorimaveitsisuikaleita tai raasteena/retiisejä

Toisin sanoen, rakenna perussalaattia ihan mistä lystäät. Tässä itselleni melko vakiintuneita aineksia.

Salladin mausteet

 • valkosipulinkynsi
 • suolaa, pippuria (tai Caviartia eli merileväkaviaaria, ihanan suolaista salaatissa esim. makean porkkanaraasteen kera)
 • balsamicoa
 • kotimaista hunajaa

Sekoita salaattipohja ja mausta se suolalla ja pippurilla. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja roiski balsamicoa. Tuuppaa tuubista pieni pätkä hunajaa ja sekoita. Erityisen hyvää salaatista tulee, jos siihen lisää jotakin suolaista juustoa. Vuohenjuustopalaset tietysti ykkösenä, mutta myös feta tai kypsät juustot käyvät. Juttelevat mukavia hunajan kanssa eivätkä korvaansa lotkauta, vaikka syöt ne ahnaasti.

Proteiini

 • halumasi prode: kanaa, juustoa, kananmunaa, kalaa, tofua, kalkkunaa, lihaa, kalmaria, katkarapuja, simpukoita

…ja kroppa kiittää!

Ps. Ostin elämäni ensimmäisen salaattilingon, sillä Lihansyöjästäkin on alkanut kuoriutua ihan hyvä salaatinpurija. Chef’n Small Salad Spinner, lieneekö kellään kokemusta? Hyvin se äsken toimi.

Pps. Stokkan Akateemisesta saa ihanaa Vähällä vaivalla salaatteja -keittokirjaa hintaan 9,90e (ja näköjään Bookplussasta nyt hintaan 8,95e), lunastin itselleni aarteen männä sunnuntaina kun tapasin Välispiikkiä sekä Maraa ja Eevaa.

17 Comments »

 1. salaattilinko on ihana <3 (nyt haluaisinkin sitten jostain syystä sanoa salaattilingo. höh.)

  teeksä vielä niitä marinoituja vihanneksia? ajattelin että pitäis ehkä joskus tehdä salaatin piristykseksi kun mulla menee niin usein salaatti-tomaatti-kurkku-paprika-kevätsippe-proteiini -linjalle. (tällä viikolla tosin keitin piristysparsaa.)

  Comment by Liina — 6.5.2009 @ 20.41

 2. Täällon joku kiva salapäivittäjä vähän koko ajan. 😀 Tykkään!

  Comment by -stjtr- — 6.5.2009 @ 22.10

 3. Määkin tykkään piilomuulista sekä salaattilingosta. Ja mietin fiksuna tyttönä, että missäs ruokablogissa ne Mara ja Eeva taas vaikuttivatkaan (en sentään etsinyt blogilinkkiä niin epätoivoisesti, että olisin ryhtynyt napsauttelemaan hiiren nappulaa nimien kohdalla).

  Comment by rosmariini — 6.5.2009 @ 23.05

 4. (k)Lingo(n), no hyvä kun suositat, luotan suhun! Kyllä mä välillä marinoin, ja sitten saatan höyryttää tai keittää seuraksi osan vihanneksista. Erilaisia kastikkeita harrastan nykyään myös etenkin kun kokkaan salaattia esim. Lihansyöjän perheelle. Mutta just kypsentämällä osan saa samanlaista vaihtelua ku marinoimalla. Toi keittokirja on hyvä idealähde, nimen muistin vaan väärin mutta nyt se on korjattu! 🙂 Mullekin tulossa parsaa Ekolon luomukorissa tänään 😛 Ja kai käytät juustoja tms. maustajia? Jogurttikastikkeita? Avokadoa? Hedelmiä? Tahinia? Parhauskerhoa?

  Satsu, hehehhee… Lipsahti 😉 Keventää kovasti kun unohtaa kuvat 😀 Pakko laittaa että jää ittelle talteen O_O

  Rosmu, siekii linkoat! Mara ja ja Ievahan plokkasivat aikoinaan residentinlinnasta, sittemmin lakkasivat, kuten minä. O_o Erottuuko Monkeyn linkkiväri muuten liian huonosti?

  Comment by ylimuuli — 7.5.2009 @ 5.21

 5. Vähällä vaivalla salaatteja -kirja on kyllä hyvä. Monta respukkaa odottaa jonossa tekemistä! Kesä tulee ja salaatit maistuu ;).

  Comment by Anelma — 7.5.2009 @ 7.44

 6. Salaattilinko on erinomainen hankinta! Minä linkoilen kaikenlaista muutakin kuin salaattia, viinirypäleet pyörii siellä iloisesti 😀

  Comment by jams — 7.5.2009 @ 9.07

 7. Voih salamuuli minkä teit, pitkään olen salaattilinkoa himoinnut ja nyt se on ehkä IHAN pakko ostaa… salaatit on niin hyviä, mutta vettyneitä lörppölehtiä ei kyllä syö kukaan.

  Comment by oliivia — 7.5.2009 @ 16.47

 8. Anelma, kiva jos säkin tykkäät, sitä suuremmalla syyllä uskaltaa suositella! 🙂 Salaatit on mun elämäni rakkaus <3 😛 Mutta sitä tulee vaativaks, ravintoloissa ei useinkaan ylletä kauheen hyvälle tasolle O_o

  Jams, jeejee en siis pistäny rahojani haaskuuseen! Tuhlasin eilen myös Peugeutin suolamyllyyn, edellinen Iittalan hajos. Makso maltaita mutta pitäs sitte kestääkin. Rypäleet pyöriistä tulee mieleen mummot mustikassa, mistä lie johtuu 😀

  Oliivia, hehehehhee, mäkin pyhästi INHOAN märkää salaattia, josta syystä olen vuosikymmenten aikana pistellyt varmaan muutaman puutarhan poskeeni. En siis koskaan pese salaattia, hyvä kun purjon. Mutta nyt alkoi uusi era! Aina oon pitäny linkoa hapatuksena ja tilaa vievänä, mut mun salaatinkulutuksella linko olis ehkä pitäny hankkia ehkä miinus kolkyt vuotta sit.

  Comment by ylimuuli — 7.5.2009 @ 19.03

 9. Minäkin haluaisin salaattilingon, mutta sellaisen kauniin, jota voisi käyttää myös salaattikulhona. Ärsyttää, kun kaikenlaisia vehkeitä on jo kaappia täyttämässä niin monta, pitäisi olla vähän multitaskingia.

  Comment by Haarukka — 7.5.2009 @ 21.08

 10. Haarukka, jeps, mäkin vastustan koneita viimeiseen saakka periaatteesta, mutta ilman mun blenderiä en ainakaan pärjäis. Eikä mulla montaa muuta konetta olekaan, yksi linko mahtui vuosien harkinnan jälkeen ja sille on jo paikka tekeillä. 🙂 Tämä ei tosin käy tarjoilukulhosta, mutta on niin näppäränkokoinen, ettei voinut vastustaa. Ja on se nyt joka päivä pyörinyt 🙂

  Comment by ylimuuli — 8.5.2009 @ 5.33

 11. Mäkin olen iloinen, kun tänne ilmestyy matskua! Kaipaan kyllä kuvia .. onko sulla barbeja, kuvaa niitä! (eh) 😀

  Comment by Kukka — 8.5.2009 @ 16.44

 12. Kukka, sori vaan, mä en JAKSA enää kuvata 😀

  Comment by ylimuuli — 8.5.2009 @ 19.01

 13. Ookoo, ymmärrän. Sisältö on tärkein! Kuvia laittavat vain ne, joilla ei ole mitään sanottavaa. 😉

  Comment by Kukka — 8.5.2009 @ 20.03

 14. Kukka, tuskin se niinkään on, mutta keventää blogausta huomattavasti 🙂 Muuten olen kokonaan hiljaa O_O Nyt laittelen ohjeita ylös jotten itse hukkaa niitä! Sitä paitsi ei mulla oo barbejakaan :-/

  Comment by ylimuuli — 9.5.2009 @ 6.44

 15. Älä oo hiljaa! 🙂 Kuvat on kivoja mutta niiden otto+siirto+lataus kyllä ehkä työlästä noin jokapäivä tehtäväksi. Mä itse laitan kuvia silloin kun en jaksa kirjoittaa (eli useimmiten), sita ma tassa vaan tarkoitin 😀

  Comment by Kukka — 9.5.2009 @ 9.31

 16. KUkka, no mut sä laitat kuvat ja mä lätisen, käyks tää? ;-D Aihe taitaa vaan olla eri. Haittaakos tuo!

  Comment by ylimuuli — 9.5.2009 @ 12.33

 17. Kotitekoinen linko:
  -salaatit keittiöpyyhkeen sisään
  -pyyhkeen kulmat yhteen niin, että muodostuu pussi
  -pyöritä pyyhepussia vimmatusti

  Olinko selvä? Saa samalla olkapäät ja hartiat mukavaa liikettä.

  Comment by puolukka — 14.5.2009 @ 9.09

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress