MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

2.6.2009

Vinkkikorneri, tuo kernaasti altis

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,Lätinää — Meri @ 19.33

…jakamaan vaatimatonta viisauttaan. Well well, saas nähdä, kuinka pitkä tulevaisuus tällä kuolleena syntyneellä vinkkikornerilla on, mutta sen vain tahdoin jakaa kanssanne, että vihdoin silmiini on osunut oikeanlainen ohje vuohenjuuston paistamiseksi onnistuneesti minun mittapuuni mukaan. Leipäviipaleen päällähän juustokiekko kyllä pysyy kasassa, mutta kun leipää ei syö niin on ollu hanakalaNpaa.

Vaan! Ei ole enää. Leikaa vuohi kiekoiksi ja kieritä jauhoissa, vaikka manteli-, vehnä-, kookos-(vois olla villi), korppu-, ruis- tai kinoa-. Käytin itse spelttiä, joka on ainoa jauho kaapissani nyt. Jauhoa jää viipaleisiin niin inanen, ettei se hetkauta edes karppia. Ja jos hetkauttaa niin mantelillahan sekin hoituu. Kevyt jauhotus auttaa siis viipaleita pysymään kasassa, ilman jauhotus ne leviävät helposti kuumalle pannulle.

Varsinainen kikkaosio on nyt ohi, mutta asiaan kuuluu tietysti paistaa kiekot keskikuumalla paistpannella voissa, mieluiten luomu-. Ja kun täällä on niin penteleen hiljaista niin suositan suunnaksi Kulinaarimurun matkaraporttien ihmeellistä antia.

10 Comments »

  1. No mutta tämä vinkkihän on varsin käyttökelpoa kamaa 🙂 laitetaanpas korvan taakse odottelemaan seuraavaa vuohenjuuston pannulla paistelun tarvetta!

    Comment by Virpi — 2.6.2009 @ 21.29

  2. Virpi, tää on ihan peruskauraa joo. 🙂

    Comment by ylimuuli — 3.6.2009 @ 18.26

  3. Kiitos Meri tosi odotetusta vinkistä! Olen vj:n kanssa monesti tuskaillut ‘levähtänyttä’ lopputulemaa! Tämä pääsee testiin heti loman jälkeen. Nam:)

    Comment by niina — 5.6.2009 @ 12.06

  4. inhokkiruokia, sinulla? ota haaste vastaan blogissamme!

    Comment by hyppysellinen — 5.6.2009 @ 21.17

  5. Vuohejuusto kookoksella, siinäpä ajatus jota on ehkä pakko, aivan pakko kokeilla jossain kohdassa elämää.

    Comment by jams — 6.6.2009 @ 16.49

  6. Oiva vinkki. Toi on vakiotuska.

    Comment by Haarukka — 9.6.2009 @ 12.02

  7. Luomuvoita!? Mistä sitä saa? Lääh.. Luulin, ettei Suomesta semmosta edes löydy.

    Comment by MissJenny — 11.6.2009 @ 22.07

  8. Ai ni ja tuosta itse vinkkikornerin aiheesta: oon joskus vetässyt muistaakseni Stockan ohjeen mukaa jauhojen kera munat pintaan ja paistellut rapeaksi. Ei paha, pakko sanoa.

    Comment by MissJenny — 11.6.2009 @ 22.07

  9. Hyppis, otan vastaan, varmaan nyt heti vihdoin viimein! 🙂

    Jams, juu, mä en oikeastaan tajunnut edes ehdottaneeni sellaista ennen kuin Välispiikki ja kommentoija-Emma alkoivat puhua siitä… Hyvä kun ei ymmärrä mitä itse kirjoittaa 😉 Mut siis pirun hyvä idea 😀

    Haarukka, eikös!

    MIssJenny, me haemme omamme Hakaniemen hallin Lentävästä lehmästä. Käsittääkseni marketeistakin saa jotain valmiiksi pakattua, muttei liene tuoretta ja ihanaa kuten tämä. Suosittelen 😛 Muuta ei enää käytetä. Ja juu, kyllä ihan munalla ja jauhoilla leivittäminen toimii aina, mutta itse kaipaan nimenomaan siten valmistettua, että olis mahdollisimman vähän muuta kuin vuohenjuustoa. 🙂 Vaan vaihtelu virkistää! Kookosta ja kananmunaa! Hahahaa! 😀

    Comment by ylimuuli — 12.6.2009 @ 6.18

  10. You can test me for HGH all day long and won’t find a thing. Test me for Hooah, motivation or army stnorg and it’ll destroy the testing equipment

    Comment by ZeniGv — 28.12.2015 @ 9.56

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress