MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

3.8.2009

Tyttöjen mökkiviikonloppu!!

Filed under: Piiraat,Soppa — Meri @ 15.54

Ei voi ees lähtee kertoo, koska niin hauskaa ja ihanaa ja hillittömän hurjaa oli. Myös ruoka oli hyvää, ohjeet ylös, note to self.

Johannan fab kesäkurpitsakeitto

 • sipulia
 • kesäkurpitsaa
 • kasvisliemikuutio
 • mustaa koskenlaskijaa

Pilko sipuli, raaste kesäkurpitsa. Kuullosta öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja liemikuutio, keittele. Lopuksi lisää reilu annos koskenlaskijaa. Makua ei puutu!

Muulin paras mustikkapiirakka

 • 2,5 dl maitoa
 • 25 g tuorehiivaa
 • 1 dl sokeria
 • 0,5 tl suolaa
 • (ainakin) 2 tl kardemummaa
 • 7-8dl vehnäjauhoa
 • 50 g voita
 • (täyte: runsaasti mustikoita, hiukan perunajauhoa ja sopivasti sokeria)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon vähitellen. Joka lisäyksen jälkeen sekoittele ja sommittele hyvä tovi ensin lientä ja sitten sitä liejua, miksikä se muuttuu. Jätä melko löysäksi, mutta vaivaa sellaiseksi, että irtoaa reunoista.Lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä paikassa.

Kun taikina on kohonnut, pistä uuni päälle 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Levitä ja kaaviloi taikina sille, reunat vähän ylimittaisiksi. Levitä täytteeksi valtava määrä juuri poimittuja mustikoita ja sekoita niihin ehkä 1-2 rkl perunajauhoa. Kääntele taikinan reunat parin sentin leveydeltä mustikoiden päälle peitoksi kaikilta neljältä sivulta. Sokeroi vielä mustikoita sopivasti ja voitele pullareunat munalla. Paista uunissa n. 25 minuuttia ja anna jäähtyä valmiina.

Maku on mahtavan mustikkainen ja ihanasti hapan (paitsi jos juhlit sokerin kanssa), maistuu sellaisenaan tai jäätelön seurassa. TÄLLAISTA mustikkapiirakan pitää olla! Ohje kesäkuun Yhteishyvästä vuodelta 2008.

Pirun hyvä helppo jauheliha (esim. fajitaksiin)

 • jauhelihaa
 • sipulia
 • valkosipulia
 • porkkanaa
 • soijakastiketta
 • Heinzin ketsuppia
 • punaviinietikkaa
 • mustapippuria
 • sokeria
 • suolaa
 • kanelia

Pilko sipulit ja siipaloi porkkana ohuiksi lanteiksi. Kuullota pannulla reilussa öljyssä pehmeiksi. Lisää jauheliha. Vahvista hyvällä lorauksella soijakastiketta ja Heinzia, lisää hiukan kanelia, mausta pippurilla ja suolalla, pehmennä maku sokerilla, terävöitä tilkalla etikkaa, maistele kohdalleen. Tarjoile fajitasten täytteenä, salaatissa, nachojen päällä juuston kanssa uunissa käytettynä, miten haluat.
KIITOS Kiikala, kiitos Maija, kiitos Vappu ja Johanna, kiitos musta huumori. Me palaamme!

7 Comments »

 1. Kiitos itsellesi! Reseptit ovat tosiaan toimiviksi havaitut, lisäksi laitoin keittoon vähän yrttejä, oreganoa ja timjamia taisi olla.

  Comment by Johanna — 5.8.2009 @ 21.10

 2. Hyvä kun tarkensit. 🙂 Täytyy ehkä kokeilla taas mökillä… :-/

  Comment by ylimuuli — 9.8.2009 @ 8.39

 3. Hei, ja kiitos käynnistä! Käyntinne oli ihana ja virkistävä ja ruoka oli mahtavaa. Tervetuloa toistekin! (Lupasin pysyä poissa seuraavalla kerralla mutta maltankohan…)

  Comment by Maija — 20.8.2009 @ 13.42

 4. Maija, älä malta! Me tulemme taas sinä tyttöni mun… Yritin vähän kaupata Vapsalle ja J:lle ideaa jouluisesta vierailusta. 🙂

  Comment by ylimuuli — 4.9.2009 @ 20.05

 5. Anonyymi 1.: voi hauska klulua:))anniiiii: no katsotaan jos tekisin ja kiitos:)noora: kiitusta!:Dheidi: joo ehottomasti, mite4 me4 nyt muodin huipulle -ohjelmaan menisin, kylle4 se taitaa olla TopChef se mun juttu:Dj: hei ei mustikoita voi vihata ne on NAMIA, mutta kyl me4 uskon et voi:)Riina: hihii kiitos, siine4s kuulit IDA… mun oli PAREMPI Hc4Hc4c4c4:Dviiadaijuin: Kiitti ja joo mee ihmeesse4, toi on ihan herkkua, helposti menee koko piirakka yksin no okei ei ihan:>Anni: haha kiitos:> voin alkaa tekeen tollasii kotikokki keikkoja:DJonna: ha kiitosta paljon!:>Pinsy: tottakai toteutin ku oli niin hauskan kuulonen idea ja KIITOS<3Anonyymi 2.: sun pitte4e4 laittaa maikkarille palautetta ja vinkkie4, ette4 ne ottais mut sinne:Dhedgehog: no katsotaan jos site4 sais taas jonku alistettua ja pakotettua kuvaajaksi:DTaru: awww kiiiiiiiiitos toosi paljon!!!:) Me4pe4 le4hen tuleen sinne pe4in ha:Djjenni: Kiitos ja te4ytyy varmasti tehe4 ku ne4yte4tte ainaki kommenttien perusteella tykke4e4ve4n:DAnonyymi 3.: Sen voi se4e4te4e4 siite4 sen upotuskoodin alapuolelta youtubesta:)Heidi.: Olin sielle4 ku meide4n luokkalaisia oli muotine4ytf6ksesse4 mallina ja sit kolmosvuoden opiskelijat oli tehny ne vaatteet ni tultiin katteleen millasia ne on tehny:) Voi ei ois pite4ny tulla ke4yme4e4n le4hempe4ne4, mut olin niin ve4syne4 sielle4, ette4 haahuilin ympe4riinse4:DAnonyymi 4.: VOi nous hymy korviin, kiva klulua tollasta:)Nina: awww kiitos kiitos, vaika en nyt siite4 seksikkyydeste4 tiie4 sitten:D Kiva klulua, ette4 et tylsistyny kuiteskaan;)

  Comment by Kathie — 24.10.2015 @ 21.52

 6. Andrew Do-Do,Stop using my county time to blaspheme against other people I don’t like. Van Tran WAS my Godfather. You should not bad mouth him. Our culture doesn’t like that — pissing in the bowl you just ate.JNFormer Trannie until 2007

  Comment by http://www./ — 25.8.2016 @ 2.28

 7. Your style is unique compared to other people I’ve read stuff from. I appreciate you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will
  just bookmark this web site.

  Comment by pizz olis — 16.10.2016 @ 6.00

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress