MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

4.9.2009

Á la maison

Filed under: Soosit — Meri @ 20.00

Je suis chien! …ja takaisin Ranskasta ja lomalta ja töissä taas, mutta niin kovin loman laiskistama, että Monkey on saanut maata kyljellään. Nytkään minulla ei ole tarjota edes tuon aiemman Teneriffan herkun ohjetta enkä saa itsestäni irti kaivaa esiin muitakaan ohjeita, puhumattakaan kuvista. Ryhdistäytynen piahkosti. Ehkä.

Äsken söin iltapalaksi suikaloitua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja varsiselleriä, joita dippasin seuraavista aineista sotkettuun seokseen:

Le Díp Japonais

 • luomujogurttia
 • luomusoijakastiketta
 • wasabia

Délicieux! Delisiöösiä oli myös raakasuklaa, jonka kyllästin manteleilla ja mantelilastuilla.

Herkuista ei ollut pulaa Ranskan maaseudullakaan, jossa neljän hengen seurueemme valmisti ilta illan perään päätähuimaavampia atrioita: ranskalainen sipulikeitto, jänispata, suklaamousse, simpukat, omenapiiras oman puutarhan omenoista, luumuhillo oman puutarhan luumuista noin kahdenkymmenen erilaisen juuston kanssa nautittuna, viini, vesimeloni, aamuisin boulangerista noudetut flútet ja leivonnaiset… Paljon on virrannut alas kurkuistamme ja kaikki se pääomaksemme laskettakoon. Lemmikkilepakkoa unohtamatta, joka ei tietenkään päätynyt pataan saakka vaan jatkaa samettiturkkina eloaan ilman minua. Sniff.

Ai niin! Tärkein meinasi unohtua. SYÖKÄÄ SITÄ KALAÖLJYÄ! Pourquoi? Katso nämä (tai edes se fish oil):

Diet, Inflammation and Disease, Parts 1-3

Diet, Inflammation and Disease, Part 4 (Fish Oil)

4 Comments »

 1. No okei okei okei, syön, mutta miten saan sen alas? Pillerit oksettavat ja ei nyt joka päivä voi kalaakaan syödä (kun ei kervana ole varaa vielä).

  Comment by -stjtr- — 5.9.2009 @ 0.26

 2. Stjtr, joo ja kalaa sais syödä aika paljon että se riittäis. Luuletko, että kapselit (laadukkaat, esim. Möller) kävisivät niin, että ottaisit juuri ennen ruokailua tai aterian keskellä? Jäävät sinne väliin mukavasti eivätkä röyhtäytä, ainakaan nämä parempilaatuiset. Itselleni toimii noin, ja syön kuitenkin varmaan kymmenen kapselia päivässä. Jos pillerit oksettaa niin pelkkä öljy lienee vielä pahempi ;-D Siihen en ite ees lähtis, vaikka sitruunanmakuinen menee joillakin alas ihan helposti.

  Comment by ylimuuli — 5.9.2009 @ 7.20

 3. Jau, kymmenen kapselii kuulostaa aika paljolta 😉 Miten olet ajatellut ton e-vitamiinin yliannostuksen, kun se on rasvaliukoinen, et periaatteessahan sitä voi kai saada liikaa, vai? Kun 2 kapselissa on 10 milligrammaa (100% päivittäisestä). Mä syön 3 kapselia silloin kun muistan. Esim. nyt.

  Comment by vap — 6.9.2009 @ 10.23

 4. Vap, hyvä kysymys! E-vitamiinin saantisuositus on 10mg/vrk (naisilla jossain näkee suositeltavan myös 8mg/vrk). Terveyden ja hyvinvoinnin laitos mainitsee suurimmaksi hyväksyttäväksi päiväsaanniksi aikuiselle 300mg/vrk (ks. http://www.fineli.fi/component.php?compid=2299&lang=fi). Kun kahdesta kapselista saa 10mg, kymmenestä saa 50mg, mikä on vielä turvallisesti alle ylärajan… Siis huomattavasti alle. Vieläkö arveluttaa? 🙂

  Comment by ylimuuli — 6.9.2009 @ 14.59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress