MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

3.1.2010

Paleo hummus

Filed under: Alakarppi,paleo,Soosit — Meri @ 18.21

We love hummus, especially The Meat Eater I’m living with. Since chickpeas or any other legumes or beans are not really paleo, I made my own favourite! The recipe’s the same old same old from Monkeyfood, but in case some of you may have missed the early days of this animal kitchen here it is.

mutabel2

This “eggplant hummus” has many names: moutabbel, mutabel, baba ghanoush… Give it your own!

Mutabel

 • 1 large or two smaller eggplants
 • 1-2 Tbsp tahini
 • lime or lemon juice
 • 1-2 cloves of garlic
 • salt

Put the oven on for 250 degrees. Lay the whole eggplants on an oven tray and let them bake for an hour. Take out and let cool. When cooled, cut open and scrape all the eggplant flesh into a mixer. Purée with other ingredients and adjust taste to suit your tastebuds: add garlic if you love it, use more tahini if you like it softer, add tangy with the citrus and don’t forget the salt. Damn good! Try it with different veggies or a sandwich, in case you eat some.

5 Comments »

 1. Nam nam,baba ganooush on suosikkejani.Siis oletko kokonaan siirtynyt bloggaamaan in English? Ja miksi ei paleokeittiössä saa syödä papuja ,eikö silloin paleoaikana ollut sellaisia?

  Comment by Yaelian — 3.1.2010 @ 19.36

 2. Yaelian, kyllä aattelin pakista in English toistaiseksi ainakin, jos sais kadonnutta blogausmotivaatiota uudesta kielestä 🙂 Ja juu, paleoliittisessä ruokavaliossa vältellään sellaista, mitä ei ollut paleoliittiseen aikaan saatavilla tai oli vain harvoin, eli mm. pavut. Lisää voip lukea täältä, semminkin kun ameriikka taipuu sulla ketterästi: http://en.wikipedia.org/wiki/Paleolithic_diet

  Comment by ylimuuli — 4.1.2010 @ 17.32

 3. Voi jaiks!!! Mulla on kaikki elämässä nykyään niiiiin Amerikkaa, että melkein itku pääsee kun täältäkin on patriotismi kuollut. No, ei voi mittään. Käännän sitten Googlella että saan oikeaa SUOMEA. 🙂 http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fmonkeyfood.net%2F&sl=en&tl=fi

  Ja tällaista sieltä tulee:

  “Nämä herkut olivat valmiita eilen ja poika he olivat herkullisia! So, if you wanna join us for the adventure to the Unknown, please, follow me. Joten, jos haluat liittyä meihin seikkailu Tuntematon, ole hyvä ja seuraa minua.”

  Comment by Kukka — 5.1.2010 @ 10.37

 4. Kukka, voi kuule, patriotismiä täältä ei ole KOSKAAN löytynytkään! 🙂 Mutta kiitos mahtavasta käännöshuvista 😀 Katellaan nyt tän ameriikan kanssa. Mutta jos vaihtoehtona on lakata kokonaan, ehkä kuitenkin london on parempi? Vai olenko vaan hiljaa O_O Suameks.

  Comment by ylimuuli — 5.1.2010 @ 19.53

 5. Otetaan Lontooksi, kiitos! 😀 Patriotismi oli ehkä väärä sana, hehheh. Jos nyt ihan vaan sellaista suomi-henkeä tarkoitin, poronkäristystä ja niin edelleen. Iso EI leijonavaakunatatuoinneille!

  Comment by Kukka — 5.1.2010 @ 20.40

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress