MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

9.1.2010

Scrambled Egg Salad

Filed under: Alakarppi,paleo,Sallad — Meri @ 18.49

I don’t really like omelettes but they are so big in the paleo world that even I was influenced by the hype and prepared a scrambled (the one that I like besides a hard-boiled egg) egg to go with my breakfast salad. Accompanied with some superb kalamata olives and stuff. I began my rehearsals to get accustomed to something else for a brekkie than my usual green smoothie; The Meat Eater hates the noise the vlender makes at 6 am. Sigh. Let’s see, how far I’ll get with this… But this was good and filling!

  • a huge salad with root vegetables
  • a scrambled egg
  • olives
  • spices, gojis, whatnot

kokkeli

[I love turmeric but it really spoils all the pics! Ugly yellow veil covers all my salads.]

11 Comments »

  1. Mä oon hirvittävä hangaround täällä. 😀

    No, mutta kun jatkat munasaagaa, selvitä samalla minne ne kaikki munat katoavat kun siitä tekee kokkelia? En tajua. Kun otetaan 5 munaa ja tehdään siitä scrambled – lopputulos on vähäinen kasa. Minne ne oikein menee? :-O

    Comment by Kukka — 9.1.2010 @ 21.46

  2. En siis “aina” tee 5 munan kokkiksia, mutta esim. 2 munan kokkeli vasta omituinen onkin. Sitä on hädintuskin olemassa!

    Comment by Kukka — 9.1.2010 @ 21.48

  3. OU MAI GAAD, Kukka tekee AINA viiden munan kokkeleita!! ;-D Mutta joo, tuttu ilmiö, toi eilinen oli hei fysikaalinen mahdottomuus: yhden munan kokkeli. Pelkkä i, ehkä, kun kahden mukanan kokkelikin on vain “eli”. En tiedä kuinka lähtisin tätä mysteeriä selvittämään, mutta otan avukseni uskollisen Watsonin, tuon Facebookissa number 7th best scientistiksi äänestetyn könsikkään ja lähden tutkimusretkelle munan maailmaan!

    Ei sulla muuten olis hyviä munareseptejä?

    Comment by ylimuuli — 10.1.2010 @ 9.22

  4. Reseptejä 😀 Hmm. Olen aika innovatiivinen (eli laiska) ja useinkin ns. kiinnitän vaikka kasan kasviksia YHDELLÄ munalla. Joskus viidellä.

    Mutta munakkaisiin/omeletteihin vaikka pinaatti ja feta on aikalailla suosikki. Pinaatti on niin hyvää. 😀 Yleensä kyllä laitan sekaan “kaikkea” -hengessä kaikkea, eikä se useinkaan osoittaudu pettymykseksi. Tomaatti on hyvää omeletissa ja mikä tahansa juusto. Netissä sympaattisin kohtaamani muna-aiheinen löytö oli ehkä tämä kuvineen kaikkineen:

    http://www.ipsitilla.fi/Reseptit/Munakas.htm

    “Munakas on siitä hyvä laji, että sillä voi mainiosti aloittaa aamun.” 😀

    Comment by Kukka — 10.1.2010 @ 23.48

  5. Tulipa isoja hymyjä!

    Comment by Kukka — 10.1.2010 @ 23.48

  6. Aloha!
    Mainitset tuolla noin vuoden takaisessa postauksessa (http://monkeyfood.net/2009/01/25/lohta-parsnippia-ja-jaatelohuumaa/) Mustapippurin naurettavan hyvän kanarisoton. Mun tekis mieli nauraa vähän hyvän kanarisoton takia, oisko antaa ohjetta? 🙂

    Comment by Marikki — 12.1.2010 @ 22.38

  7. Kukka, pinaatti on niiiiiii-in hyvää! Nyt on ollut vaan hankaluuksia hiukan saada sitä, ja vielä suurempia hankaluuksia saada lehtikaalia. :’) Sniff. Ehkä mä harjoittelen vielä munakkaiden syömistä… Tai ehkä se on se mikä tökkii, ettei vatsarassu pidä mistään paistetusta oikein. Mut pohdin ja kokeilen. Munakas nimittäin ON hyvä laji 😀

    Marikki, no tuolla se on kirjahyllyssä tallessa, kirjoitan illalla jos vaan muistan ja ehdin! Yksinkertainen ohje, mutta hyvä. 🙂 Toivottavasti risottohimosi ei vielä laantunut.

    Comment by ylimuuli — 14.1.2010 @ 6.21

  8. Eiks ne yksinkertaiset ole melkein aina parhaimmistoa? Hyvää (ja yksinkertaista) jaksaa odottaa kyllä.

    Comment by Marikki — 14.1.2010 @ 22.01

  9. Marikki, noniin melkein unohdin! Tässä siis (ohjeet on hyvin summittaiset, mittoja ei ole, en ole vain jättänyt niitä pois kiusaksesi :-)):

    Risotto + Kana

    Aineet: kasvisliemikuutioita, sipulia, oliiviöljyä, risottoriisiä, kanaliemikuutioita, nahallisia kanan rintapaloja, persiljaa, voita

    Tee kasvisliemi. Hienonna sipuli. Lämmitä öljyä kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää riisi ja jatka kuullotusta. Kun riisit ovat läpikuultavia (eivät vielä ruskeita), lisää kuumaa lientä niin, että riisit ja sipulit juuri ja juuri peittyvät. Sekoita koko ajan. Kun liemi on imeytynyt, lisää aina vähän kerrallaan, tarkista onko riisi kypsää. Niin kauan kuin riisi on kovaa, lisää lientä. un riisi on al dente, siirrä kypsä risotto välittömästi jäähtymään laakeaan vuokaan tai pellille kypsentymisen keskeyttämiseksi. Säästä ylimääräinen kasvisliemi.

    Kana: tee kanaliemi. Paista kananrinnat voissa pannulla nahkapuoli ensin. Mausta hyvin. Siirrä kana uunivuokaan, lisää hieman kanalientä ja voita. Heitä vuoka uuniin ja kypsennä loppuun.

    Lämmitä risottoa pienessä tilkassa kasvislientä jonka säästit. Juuri ennen tarjoilua lisää persilja (silppuna) ja vatkaa risottoon lusikalla voita.

    Tarjoile risotto kanan alla lautasella. Kanat voi halutessaan paloitella. Kaada hieman kanojen paistilientä päälle.

    Siinä siis, ohje kirjasta Mustapippuri by Matti Djateu ja Sacha Remling.

    Buonos apetitos!

    Comment by ylimuuli — 14.1.2010 @ 22.10

  10. Thanks.

    Comment by globalsubwaylistens.com — 19.4.2021 @ 14.08

  11. Egg salads are my favorite salad, and especially in subway, all types of salads are my favorite. Subway is one of the leading fast-food chains in the world. Cookies and salads are very famous in subway restaurants. Take a subway survey at Global.Subway and win cookies & fountain drink for free.

    Comment by Global.Subway Survey — 19.4.2021 @ 14.09

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress