MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

31.1.2010

Thai Shall Enjoy It

Filed under: laktoositon,Maidoton,paleo,Thai — Meri @ 19.47

To get you in the thai mood to accompany my trip I’ll guide you to making this fabulously easy (do I sound like Nigella or what??!) thai influenced oven dish. It tastes like tom kha or tom kha gai and you can utilize chicken, fish or meat as the protein. I’ve made it with some nice Alaskan pollock (seiti) and also with chicken. Ideal for mushrooms as well. Or other seafood than fish!

thaikoiso

[Thai eggplant.]

Tom Kha a la Cave

 • coconut milk or cream
 • fish sauce
 • lemon grass
 • ginger/galangal
 • kaffir lime leaves (bought frozen from an Asian store)
 • lemon juice
 • onion, mushroom, eggplant or thai eggplant, cabbage or thai cabbage of some sort, long beans, carrots, tomatoes… You choose
 • fresh chili

Chop the veggies into an oven casserole. Put the fish filets or bits or pieces of chicken on top and in the middle of the veggies. Mix in a separate cup the coconut milk and season it with fish sauce and lemon/lime juice. Taste to adjust the saltiness and bitterness. Pour over the veggies and meat. Chop galangal or ginger into generous coin size bites, cut a few cuts into the chilis, chop lemon grass into 3cm bits and add everything into casserole, place them all around.

tomkha

Bake in an oven in roughly 220 degrees until the meat is cooked and the veggies tender. Enjoy the authentic thai feeling!

4 Comments »

 1. Oi Ylimuuli,
  vuosia oon seurannu sun blogias ja napannu sieltä loistoideoita. Thanks!
  Nyt rohkenen kysellä saako sulta ihan privaattipalveluna ruokaehdotusta viikonlopun mökkiretkelle, jonne osallistuu yks kala-kasvissyöjä (30v., saatatpa tunteakin) ja muutama lihansyöjä (26 -62v.). Jotain ihkaihanaa, joka maistus kaikille, ois kohtuullisen helppotekosta ja antas puhtia hiihtoretkille ja hangessa tarpomiseen.
  Ja sorry, mut suomeksi.

  Comment by piko — 10.2.2010 @ 9.56

 2. Moi!

  Joko ootte back? Mistä sä löydät nää raaka-aineet mitä tässä esitellään? Kiinnostaisi kovasti kokeilla 🙂
  tuli joulukuussa hommattua iso thai-keittokirjakin!

  Comment by OlliS — 17.2.2010 @ 16.27

 3. Piko heiiiii! Toivottavasti et ole jäänyt ihan pulaan, sillä palasin juuri pitkältä Thaimaanreissulta ja vasta näin viestisi. MIelelläni voisin ideoida ravitsemusta jos sille vielä on tarve eli viikonloppu ei ollut esimerkiksi edellinen 😀 Mutta sen verran tarvisin lisäspeksejä, että onko allergioita tai muuten toivomuksia esim. vähähiilarisuudesta tms.? Eli tuleeko mukaan jotain perusperunaa/-riisiä/-pastaa tms. vai mennäänkö ilman noita? Ja kyllä täällä suomeksi saa puhua 🙂

  Ollis, viime yön tuoreina takasin! Well, nyt saa varmaan rytmin hyvin takasin kun malttaa valvoa ysiin saakka 🙂 Oli kyl yyberii <3 Näitä saa, luonnollisesti, omalta asuinseudultani eli Hakaniemen erinomaisista aasialaisista kaupoista. Useimmiten käyn nykyään Vii voanissa, joka on Hämeentiellä hallia seuraavassa korttelissa, ihan lähellä siis, hallireissulla sinne vaan koluamaan kaappeja. Toinen hyvä on Kolmannen linjan ekassa korttelissa Hämeentieltä laskien (eli lähellä sekin) nimeltään Aseanic Trading. Hyviä varantoja, vihanneksia, kaikenmaailman vihreitä ihan pirusti, limettejä, kookosmaitoja, mausteita... Myös kalaa, mereneläviä, kanaa jne. jos uskaltaa. Thairuoka on jumalaista 😛 Mut hei kokeile jotain niin tullaan maistelee?!

  Comment by ylimuuli — 17.2.2010 @ 18.51

 4. Wow! Täytyykin suorittaa visiitti noihin paikkoihin 🙂 mä käväsin jossain kinkkimyymälässä siinä ihan hallin vieressä, mutta kyllä noi thaikkuraaka-aineet vie kevyesti voiton!

  Ja ei hullumpi idea ton kokkailun suhteen eli sovitaan vaan joku rauhallinen ilta niin väännän pöperöt ja saatte antaa tuomion 😀

  Comment by OlliS — 19.2.2010 @ 10.55

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress