MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

4.3.2010

Do you have balls to eat these nuts?

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,Napot,Nuts!,paleo — Meri @ 6.26

I understand that it might be a tad tricky to try separate the really good recipes from the really, really good ones here in Monkeyfood because I praise almost everything I ever make 😀 Still, I’m gonna praise these ones as well: these superduper nuts that would give even the almighty Super Goof unseen powers! …and while he’s not here, me.

nuts

Supernuts

 • variety of nuts you prefer (macadamias, cashews, almonds, Brazil nuts, pecans, walnuts, pistachios… )
 • organic coconut oil
 • quality salt

Roast nuts on a medium hot, dry pan. You may want to chop some of the bigger nuts in smaller pieces such as the Brazil nuts. Let roast while constantly mixing them around to avoid burning and let them get a bit color. Add a generous amount (start with a tablespoon, add if necessary) of coconut oil on to the pan and let melt, let roast and mix into the nuts. Turn off the heat and add salt. Move into a jar or a dish and let cool… Dig in! Works as a snack, dessert or a cheer-you-up! Bloody desirable.

9 Comments »

 1. Haha, Muuli, pärskähdin nauruun tuon ensimmäisen lauseen luettuani! You rock 😀 I don’t know which ones are the most best of your recipes, but these really do sound delicious! I’ve never triend coconut oil though… But as I love nuts… yummyyyyyy… What was the quality salt you’ve used? Me, I’m nuts (sorry, couldn’t resist) about the grey seasalt of Bretagne…

  Comment by pinea — 13.3.2010 @ 10.07

 2. Pinea, no ainakin joku sentään LUKEE mun juttuja 😀 Lämmittää mieltä ja sydäntä. Kookosöljy (luomu, virgin) on sellasta kamaa että kun makuun pääsee, paluuta ei ole… Nimimerkillä lusikalla purkista. Ja pähkinät! Mitkä on sun suosikit? And it’s totally okay to be nuts about salt, I wouldn’t live without!

  Comment by ylimuuli — 13.3.2010 @ 15.55

 3. Well then there is two of us. I ALWAYS read your updates, my dearest blogging mule (oh well, not to mention only blogging mule I know, but nevertheless you’re the dearest 😉

  Comment by Emma — 13.3.2010 @ 20.41

 4. Darling Emma! You’re too kind <3 But I'm so honored since I know how rare it is to get on your blog list 🙂 Especially as a mule 😀 My two readers <3 !!

  Comment by ylimuuli — 13.3.2010 @ 21.00

 5. Tietty lukee 😀 Ainki nää kaks!! <3 Sun innostamana mä kai kerran menin punnitseenjasäästään ja ostin macademia-pähkinöitä. Mulle ne oli uutuuksia. Tykkäsin. Mun lempparit on kuitenkin saksanpähkinät. VIhersalaatin ja suussasulavan sinihomenjuuston kanssa. Mums.

  Comment by pinea — 15.3.2010 @ 11.35

 6. ai macadamiako se olikin. Uutuuksia nähtävästi edelleen 😉

  Comment by pinea — 15.3.2010 @ 11.38

 7. Pinea, ouvouvouvou vauuuu! MÄ oon innostanut SUA johonkin uuteen 😀 Ja kun sä oot mun silmissä niiiiin edellä kaikkine kokonaisine kaloines ja äyriäisines ja ties mine <3 Macadamiat on herkkua, erityisesti suolattuja, ja vielä enemmän paahdettuna ja suolattuna. Ja niiden rasvahapposuhde on kaikkein optimaalisin, heti seuraavana saksanpähkinä. Hyvä maku sulla 😉

  Comment by ylimuuli — 15.3.2010 @ 20.21

 8. Joo, näitäkin tein tänään, ai hitsi, oli melkein liian hyviä. Lisäsin muuten nutsien sekaan isoja kookoslastuja, oli aivan mahtavaa. Vielä jäi vähän kipon pohjalle. Huomista odotellen..

  Comment by Laura — 24.4.2010 @ 21.27

 9. Nimenomaan liian hyviä ;-D Kookoslastujen suurkuluttajana itsekin olen niitä sinne tumpannut, niitä voisin laittaa aivan mihin vain… Toissapäivänä tein näistä pähkinöistä suklaisen kokeilun, kookosmaitoa ja raakakaakaojauhetta pannulle mukaan, jäähtyneenä hieman steviaa. Tarvinneeko sanoa että hyvin on maistuneet… Huokaus.

  Comment by Ylimuuli Mukkelis — 25.4.2010 @ 10.40

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress