MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

19.3.2010

Greetings from the Pizza Bar!

At least in Finland, at least when I was still eating pizza in some distant past (like 10 years ago), it is common that pizzerias have this tasty and crunchy salad as an appetizer. It’s really a classic in my opinion, I always looked forward to that when having a pizza. It doesn’t smell as good but sure tastes great! Also easy to prepare home to create some authentic pizza feeling to your paleo goods…

cabbage

Pizzeria’s Paleo Salad

 • cabbage
 • olive oil
 • raw apple vinegar
 • salt
 • dried oregano, basil or other herbs

Grate the cabbage. You may grate some red cabbage, carrot or other veggies to go as well, but basic cabbage works the best. Pour in some olive oil, like for a quarter of a cabbage maybe 1,5 tablespoon. Add a little less vinegar, maybe 1 Tbsp. Season with salt and some dried herbs, mix. Eat or better yet, let sit in the fridge overnight. Delish! Perfect with meats.

4 Comments »

 1. I so know. Kävin just 30 min sitten Pizza Raxissa :-O ja kieltämättä jopa siellä lähes ainoa syötäväksi maistuva oli juurikin toi mainittu jutska. Kuten aina suomalaisissa pizzerioissa: “raastepöydästä voi aloittaa” LOL! Mikä hemmetin RAASTEPÖYTÄ mutta onhan se kulttikamaa. Koskaan en ole ajatellut, että kaaliahan voi raastaa ihan itsekin. Oh my!

  Comment by Kukka — 19.3.2010 @ 17.54

 2. Hauska kuulla, että raastetta edelleen saa! 😀 Osa kuolematonta kansanperinnettä. Se ainoa vihanneksen muoto joka ehkä maistuu raavaille miehillekin? Raaste on HYVÄÄ. Oon tehnyt tätä nyt kolme päivää putkeen. Minäkö jumiutuva :-O

  Comment by ylimuuli — 20.3.2010 @ 8.18

 3. Yksi herkullinen klassikko on myös kaaliraaste + puolukkasurvos. Puolukkaa ei tarvitse olla kovinkaan paljoa ellei halua, maut yllättävällä tavalla tukevat toisiaan. Juurikin sopii mm. lihan raikasteeksi.

  Comment by Mirka — 24.3.2010 @ 12.29

 4. Mirka, puolukka ja kaali on ihanaa! Monkeysta itse asiassa löytyykin viitteitä aiheesta, vaikkei englanniksi 🙂 Ehkä täytyy lanseerata ajatus anglosaksisellekin lukijakunnalle, pakkasessa meinaan ON puolukkaa!

  Comment by ylimuuli — 26.3.2010 @ 16.30

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress