MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

4.5.2010

Paleo Casserole (makaroonilaatikko)

In Finland we’ve got this hugely popular and loved dish called makaroonilaatikko. It’s something every kid eats and all adults take a ton when it’s served in the lunch restaurants. In English it would be something like macaroni (pasta) and minced meat casserole so yeah, it’s not quite paleo. Since there’s no brilliant equivalent for macaroni in paleo diet (such as cauliflower rice which isn’t that ricy either imo) I had to come up with a little different solution. The result is somewhat of an application of the paleo loaf and tastes… Yes, GOOD! May be altered with different meats, why not make it veggie sometime as well?

paleopie

Monkey Pie goes Paleo

 • couple of onions
 • 400 g canned meat (sikanauta! may also use minced meat)
 • mushrooms
 • approx. 3 dl coconut milk
 • 3 organic eggs
 • salt, pepper
 • coconut flour and nutritional yeast for crust

Cut onions into stripes and cook in butter on a pan. Add minced meat/canned meat and mushroom and cook until done (the meat cooked and the mushrooms lost a bit of their moisture). Pour into an oven casserole. Mix coconut milk with eggs in a separate bowl. Season with salt and pepper, pour into casserole. If you want a crisp, salty crust on the top such as is in the original makaroonilaatikko, put some two teaspoons or so coconut flour and nutritional yeast on the top. Bake about 40 minutes in 220 degrees. Enjoy food and childhood memories!

11 Comments »

 1. Heiiii… tätä olen odottanut! Canned meat on vastaus lakkoiluunkin! Minced kun on hyllyistä tyhjillään tai vähintäänkin superkallista. Lisäksi juustottomuus miellyttää silmää ja sielua kovastikin.

  Otan testiin. Nykyään vieläpä For Real ja joka kerta! 😀 Vitsi, tonne kun alkaa laittaa lisää lihaa .. pekonia jne .. siitä tulee todellinen liha-lihalla -ruoka.

  Comment by Kukka — 4.5.2010 @ 21.30

 2. Looks yummy! But you forgot The Essential; the ketchup! 🙂
  (I think though that this will still be too much for the 7-yrs-old even with ketchup but I could prepare this to my beloved hubby… 🙂

  Comment by Emma — 5.5.2010 @ 12.43

 3. *kuolaus*

  Mä haluan maistaa tätä! Voitko tuoda salille, pliis 😛

  Comment by OlliS — 5.5.2010 @ 17.29

 4. Kukka, jeps, purkkiliha pelastaa sota- ja lakkoaikoina! Suomessa on niin hienojakin lihoja maaseudulta, hirveä ja villisikaa, piruksen hyvää. Hauskaa et oot päässy kokkailun makuun!

  Emma, well yeah, ketchup ain’t strict paleo… Unless you’d make it yourself and I’m too lazy ;-D But Heinz WOULD rule. And maybe someday even the youngster will appreciate this. Since then, indulge your dear hubby!

  OlliS, se meni kaikki, muuten kyllä! Sitä paitsi tänään on voikka! ;-D Sä oot ollu niin neuvonantajana medikaalisesti että ansaitsisitkin kyllä jonku eväskorin niinku miehet heinäpellolla.

  Comment by ylimuuli — 6.5.2010 @ 5.27

 5. Pidan kovasti blogistasi seka mielikuvituksellisista resepteistasi, mutta en ymmarra,miksi nykyaan kirjoitat vain enganniksi. Itselleni sekin kieli sopii hyvin,mutta minulla asuu Suomessa esim.muutamia ystavia,jotka eivat hallitse kovin hyvin enlantia, mutta lukisivat mielellaan reseptejasi (esim paleo).

  Olisi hyva, jos siella Suomessa puhuttaisiin viela suomea.

  Comment by Helena — 9.5.2010 @ 17.34

 6. Helena, kiitos palautteesta 🙂 Kirjoitin useamman vuoden suomeksi, mutta sitten koko blogausinto hiipui. Paleon myötä halusin kuitenkin reseptejä ylös itselleni, mikä oli MOnkeyfoodin alkuperäinen tarkoitus ja englanniksi kirjoittaminen jotenkin motivoi tällä hetkellä enemmän… Senkin vuoksi, että paleomaailma on pääosin englanninkielinen ja on mukava olla osa sitä. Sinällään olen samaa mieltä, Suomessa suomea, mutta näistä syistä siis. Kahdella kielellä en jaksa kirjoittaa.

  Ja odottaa mulla tuossa viittä vaille valmis suomenkielinen paleoruoka-pdf, en vain ole saanut puristetuksi ihan valmiiksi… TArkoituksena ollut laittaa se webiin jakeluun, jos jotakuta kiinnostaa.

  Että ihan itsekeskeisistä lähtökohdista in English… 😀

  Comment by ylimuuli — 10.5.2010 @ 5.24

 7. Tää on kyllä huippu! 🙂 Oli pakko koittaa ja hyvää tuli. Heivasin itse joukkoon myös kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Makaronilaatikko on aina ollut yks mun lemppariruokia ja pakko myöntää, että oreganon kans tää ajo täysin saman asian!

  Comment by Jussi Riekki — 16.5.2010 @ 19.11

 8. Hahaa, hienoa kun Jussi kokeilit! Hyvää on 😛 Oletko jo kokeillut louffia? Se se vasta on jotain… Ja näitä tosiaan voi tuunailla vapaasti maustein ja vihanneksin, muutenkin. 🙂

  Comment by ylimuuli — 16.5.2010 @ 20.03

 9. Ylimuuli: voin testata, jos ensin valotat mitä on tämä “louffi”? 😀

  Comment by Jussi Riekki — 17.5.2010 @ 9.07

 10. Jussi, no sehän on tämä mahtavuus: http://monkeyfood.net/2010/03/31/seriously-salty-and-sublime/
  Ja chorizot voi korvata halutessaan savulohella tai vaikka jauhelihalla. Ei VOI tulla pahaa! Koestettu ainakin 20 kertaa 🙂

  Comment by ylimuuli — 17.5.2010 @ 19.36

 11. Okei! Kiitoksia vinkistä. Meneekin testaukseen. 😀

  Comment by Jussi Riekki — 18.5.2010 @ 8.07

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress