MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

10.9.2010

There’s more fish in the paleo sea

Ain’t saying that this would be anything new under the Monkey sun and ain’t saying this is something spectacular, but just to remind you of the variety in paleo cooking, I present yet again an oven-baked dish. Easy, simple, delish. Will keep a couple of days in the fridge and is tasty hot and cold.

fork

[A forkful.]

Fishy stuff

 • smoked whitefish (in my case, savusiika, “lavaret”) OR smoked salmon
 • fresh champignons
 • 3-4 onions
 • 2,5 dl coconut milk
 • 3 organic eggs
 • salt and pepper if needed

Chop the onion and champignons, fry in butter until tender and golden. Rip the fish into bite size bits and put in an oven casserole together with the onion-mushroom mix. Mix in a separate bowl the coconut milk and eggs, season if the fish isn’t too salty. Bake in approx. 200 degrees until the bake is settled, about 40 minutes. Enjoy hot or cold. I’d say it’s even better when it’s cold!

If you want a cheesy crust in your fish pie, try this dairy free Monkey trick:

 • coconut flour
 • nutritional yeast

Combine equal amount of these too and sprinkle on top of the casserole before baking it. Forms a nice salty crust as you can see here:

crust

7 Comments »

 1. Minkä merkkistä kookosmaitoa käytät?

  Comment by Anna — 10.9.2010 @ 7.00

 2. Aroi-D:tä, jota saa ainakin Hämeentien Vii voanista ja saiskohan muistakin aasialaisista kaupoista… Mutta sen puutteessa oikeastaan mitä tahansa. Se on kuitenkin suosikkini, melko juoksevaa ja voi juoda vaikka siltään 🙂

  Comment by ylimuuli — 10.9.2010 @ 7.14

 3. Munkin suosikki on Aroy-D:n kookosmaito;ostan sitä 1 litran tetrapakkauksissa.Ehdottomasti parempi kuin muut vastaavat kookosmaidot.

  Comment by Yaelian — 10.9.2010 @ 11.46

 4. Totta, se onkin yyllä. Ihanaa kun Yaelian olet tästä samaa mieltä, olet niin huippukokki ja raakailija että otan sen vahvistuksena omalle fiilikselleni 🙂

  Comment by ylimuuli — 10.9.2010 @ 16.43

 5. Haa, kiitos teille kookosmaitovinkistä! Litra kuulostaa just hyvältä. 😀 Ja Meri, toi cheesy crust -ohje oli loistava, kokeilen pikimmiten. Sen jälkeen kun selvitin mitä toi hiiva on, ja ostin sitä, olen ollut täysin hooked.

  Comment by Kukka — 11.9.2010 @ 10.51

 6. Litra on hyvä, ja puol litraa on hyvä. Vaikka näppäriä ne on ne neljänneslitratkin! Aina otan hyvän satsin kaikkia, on sitte tarpeeseen 🙂

  Kukka, se on hyvää ja käsittääkseni ravinteikastakin, itsekin vetelen sitä melkein päivittäin!

  Comment by ylimuuli — 12.9.2010 @ 7.25

 7. ブランドコピーブランド
  弊店はすごく良いブランドコピーブランド人気専門店です!
  今最も安いですロレックス、ウブロ、ルイ・ヴィトン、ブランドコピー時計&バッグ&財布の新作情報満載!

  Comment by スーパーコピーブランド買取 — 15.7.2017 @ 7.51

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress