MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

28.12.2010

Bataattilaatikko

Filed under: Gluteeniton,Maidoton,paleo — Meri @ 16.57

Kokeilin hetken inspiraatiosta valmistaa jouluksi lanttulaatikon lisäksi myös bataattilaatikkoa ja niinhän se oli parempaa kuin itse lanttis. Ohje ongittu Pumpkin Jamin Marilta, näköjään jo vuodelta 2008. Paleoitsin ohjeen kookoksella.

Bataattilaatikko

 • 1 kg bataattia
 • 2 dl kookosmaitoa
 • 2 rkl kookosjauhoa
 • loraus agavesiirappia
 • 1 luomumuna
 • 2 rkl voita
 • 1 tl suolaa
 • 0,25 tl inkivääriä, muskottia, valkopippuria
 • (+kookosjauhoa ja voita päälle)

Kuori, paloittele ja keitä bataatit kypsiksi. Muussaa. Lisää joukkoon muut ainekset ja aja tasaiseksi. Kaada uunivuokaan ja ripottele päälle kookosjauhoa ja lisää vielä voinokareita. Paista 150 asteessa noin kaksi tuntia.

5 Comments »

 1. Minä tein myös bataattilaatikkoa jouluksi. Melkein samoin eväin, mutta ilman mitään jauhoja tai ekstramakeutusta, laitoin joukoon kanelia ja neilikkaa ja muita joulumausteita plus valkopippuria, kookoskermaa ja voita ja oli ihan törkyhyvää. Olisipa joulu joka päivä – ja miksei olisi. 🙂

  Comment by Luolanainen — 29.12.2010 @ 8.35

 2. Luolanainen, jep, ei tää olis mitään makeaa kaivannutkaan eikä puolikas lusikallinen agavea varmaan tehnyt minkäänlaista eroa… Hyvää kyllä. Ja tosiaan, miksi jouluruokia pitäisi syödä vain jouluna? Esim. kinkkuhan on pirun kätevä kun sen voi paistaa ja sitten on moneksi päiväksi hyvää (luomu-)lihaa! 😛

  Comment by ylimuuli — 29.12.2010 @ 15.35

 3. […] bataattilaatikko […]

  Pingback by MonkeyFood » Monkeyfood Christmas Special — 20.12.2011 @ 6.14

 4. Tämä oli joulupöydän valopilkku, joka loppui ensimmäisenä. Kiitos!

  Comment by Marja — 24.12.2011 @ 19.35

 5. Marja, oujee! Hienoa, että maistuu. 🙂 Vielä kun saisi aikaiseksi joskus itse valmistaa maksalaatikkoa…

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 25.12.2011 @ 7.54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress