MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

12.2.2011

Lempemme saa nousemaan

Jo menneen Runebergin päivän kunniaksi leivoin pitkästä aikaa. Me and my jakoi jo toisen erinomaisen paleohkon reseptin, jolla syntyi melko autenttisia torttuja ilahduttamaan paleoeläinten juhlapäivää. Näitä voi suositella lämmöllä. Eilen valmistin niitä tuplasatsin tämänpäiväisiä kekkereitä varten ja maistelin hiukan taikinaa. Me and my käytti ohjeeseen sokeria ja hieman steviaa, itse kaivelin kaappeja ja löysin ah niin syntistä aspartaamia. Koska se tuskin kertaluontoisena on kuolemaksi, käytin sitä. Rohkea tortun syö. Ja niin, Me and my oli käyttänyt lehmänmaitokermaa ja pelkkää mantelijauhoa, että ihan oman ruokavalion ja kaapin sisällön mukaan.

Sun kukoistukses kuorestaan, kerrankin puhkeaa!

Paleoidut Runebergit (n. 10 “amerikan” muffinssia tai lukuisia pienempiä)

 • 150 g voita
 • 0,5 dl sokeria/hermesetas-jauhoa
 • 2 luomumunaa
 • 2 dl cashew-jauhoa (voi jauhaa itse)
 • 2 dl mantelijauhoa (voi jauhaa itse)
 • 1 dl mantelirouhetta (voi jauhaa itse)
 • 1 dl kookosmaitoa
 • 0,25-0,5 tl manteliesanssia
 • 1 tl leivinjauhetta

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Jauha pähkinät jauheiksi ja mittaa kuivat aineet kulhoon (mantelijauho, cashew-jauho, leivinjauhe) ja sekoita. Jätä odottelemaan. Sekoita kookosmaitoon manteliesanssi ja jätä sekin vielä sivuun. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja virittele muffinssivuoat valmiiksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin/hermesetaksen kanssa vaahdoksi eli niin kauan, että sen väri vaalenee keltaisesta kermaisemmaksi. Lisää muna kerrallaan ja vatkaa hyvin. Lisää kuivat aineet ja kookosmaito vuorotellen ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Hippunen suolaa saattaa kruunata komeuden.

Nostele taikinaa vuokiin ja paista uunissa n. 15 minuuttia jos käytät pieniä muffinssivuokia, muutama minuutti pidempään jos teen kookkaampia. Varo etteivät kuivahda liikaa. Jätä jäähtymään ja valmista päälle vadelmaa keittelemällä niitä miedolla lämmöllä vesitilkan kanssa jonkin aikaa ja mausta stevialla. Itsetehty vadelmahillo käy toki myös!

Tortut ovat täydellisiä onnellisena, auringonsaattelemana lauantaipäivänä kun pölyhiukkaset leijailevat ja mieli on tyyni.

2 Comments »

 1. Mantelileipä
  9-10 annosta

  4 kananmunaa
  4 rkl smetanaa
  4 tl psylliumia
  4 tl leivinjauhetta
  3 dl mantelijauhoja
  (1 tl ksantaania)
  2-3 rkl seesaminsiemeniä (1 rkl voi laittaa sämpylöiden päälle)
  300 g juustoraastetta
  ½ tl suolaa
  (2-3 porkkanaa)

  Vatkaa kananmunat. Lisää smetana. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-smatanan sekaan. Lisää lopuksi juustoraaste. Tee pellille 9-10 pyöreää kakkaraa ja anna kohota sen aikaa kun uuni lämpeää. Paista 200 asteessa uunissa kauniin ruskeiksi. Paistuvat aika nopeesti.

  Comment by me and my — 18.2.2011 @ 16.07

 2. [url=http://www.ooowatch.com/tokei/chopard]ルイヴィトン 2015新作 M48813 実用性とファッション性を持ち合わせたアイテム。丸みを帯びたハンドルと正面のプリーツデザインは可愛らしく、モノグラム・コーティングのキャンバス素材を使用した「チュレンPM」は、女性の上品さを演出してくれるでしょう。[/url]

  Comment by Anonymous — 9.3.2016 @ 13.58

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress