MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

26.2.2011

Prodepannaria paleopodarille

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,Maidoton,muna,paleo — Meri @ 12.07

Tämä tuotos ei todellakaan edusta parasta paleota, sillä se sisältää niinkin teollista ja äitelää ainesosaa kuin riisiproteiini. Koska tällä hetkellä olen tilanteessa, jossa minun on terveyssyistä tilapäisesti käytettävä sitä (ei podaukseen), siitä voi yhtä hyvin tehdä herkkuisaa. Minusta nämä pannarit olivat aivan riittävän lähellä lettuja, varsinkin kookosmansikkakastikkeen kera, mutta Lihansyöjä söi mieluummin pelkkää kastiketta. Päättäkää itse, haluatteko maistaa.

Aurinko paistaa, lettuja maistaa!

Prodepannari

 • 4 luomumunaa
 • 1 mitta (21g) vaniljariisiproteiinijauhoa (Sun Warrior, stevialla maustettu)
 • 1 rkl pellavansiemenrouhetta
 • 0,5 tl leivinjauhetta
 • kanelia
 • kardemummaa
 • suolaa
 • mustikoita
 • voita paistamiseen

Sekoita kaikki paitsi mustikat taikinaksi, lisää ne varovasti lopuksi. Jos taikina on liian jötkyä, notkista sitä tilkalla vettä/kookosmaitoa/kermaa. Paista voissa munakkaan tapaan. Nauti sellaisenaan tai palaa lapsuuden lettupöytiin, jolloin hiilareita luultiin vielä ystäviksi ja tee kaveriksi maailman parasta mansikkajädeä!

Mansikkajäde

 • pakastemansikoita
 • kookosmaitoa
 • vaniljasteviaa

Anna mansikoiden sulaa pois pahin hyhmä jotteivät riko blenderiä, sitten vaan  mansikat soseeksi ja kookosmaitoa runsaasti joukkoon! Mausta stevialla ja syö sellaisenaan tai lettujen kera. Oi taivas. Edellisistä letuista onkin muutama vuos. Kuvassa pikanttina lisänä smetanaa, joka on taivaallista, mutta vain part time paleota.

4 Comments »

 1. Minulla on myös Sun Warrior -prode käytössä, koska olen ottanut palkkarit taas kuvioihin. Heraa en halua käyttää (iho ei tykkää yhtään eikä tiedä, mistä hormonilehmästä se on lypsetty), enkä soijaa. Hamppu ei blendaannu, joten Sun Warrior on paras mainituista. Ehkä. Eikös se ole valmistettu idätetystä riisistä eikä siis riisistä itsestään. Hmm.. mikähän prode olisi paras, mitä luulet?

  Comment by Luolanainen — 27.2.2011 @ 12.40

 2. Luolanainen, mä olen tullut siihen tulokseen, että riisiproteiini on parhaasta päästä. Hamppuprodea en ole kokeillut enkä kokeilekaan, jos kerran ei blendaannu. Nyt on tulossa itselleni myös makeuttamatonta riisiprodea iHerbistä, katellaan mites sen kanssa. Että näillä mennään! 🙂 Mullakin on nyt “palkkaripakko” terveyssyistä niin ei auta. Ootko jatkojalostanut riisiprodesta jotain ihanaa?! Ja kai oot tilannut iHerbistä? Ruohonjuuressa pirusti kalliimpaa!

  Comment by ylimuuli — 1.3.2011 @ 18.00

 3. Palkkarina menee sellaisenaan veden kera. Kotona blenderiin riisiprodea, marjoja, macaa ja vettä. Paksumpi soosi maistuu sorbetilta, enemmän vettä ja tulee pirtelö. 🙂 Siinä yksinkertaisimmat ja parhaat viritykset. Olen kokeillut jotain lettuja ja muita, mutta totta puhuakseni ne on aina vähän niin ja näin. 😛 Kerro sitten, miten maustamaton vaikuttaa. Ja kyllä, tilaan iHerbistä. En edes tiennyt, että saa Ruohiksesta. Bongasin siellä viime reissulla luomuheraa. Mutta heraa en siis halua.

  Comment by Luolanainen — 1.3.2011 @ 19.07

 4. Veden kanssa mäkin yleensä, mut jos oon lähellä treenaamassa niin tuun himaan ja teen välillä pannarin.. Vaikka kuten sanoit, ne on niin ja näin. Mutta kyllä toi mustikkapannari kun sen jättää vähän al denteks ja lorauttaa sitä kookosta päälle niin on aika hyvääkin! Sitä tulee niin vähästä tyytyväiseks O_O 😀 Kerron. Heralle jyrkkä EI täältäkin.

  Comment by ylimuuli — 1.3.2011 @ 21.16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress