MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

1.4.2011

Ghee Things from Bournemouth

Filed under: Alakarppi,laktoositon,On the Road,paleo — Meri @ 20.00

Lyhyt terveinen täältä Brittein saarilta Bournemouthista. Saavuin tänään aamulla Lontooseen ja köröttelin bussin kyydissä tutun matkan Bournemouthiin. Suunnilleen ensimmäiseksi lähdin käymään kaupassa, jossa lastasin korin täyteen vihanneksia, lihaa, merisuolaa, säilykkeitä, tummaa suklaata (Green&Black’s OF COZ) ja – gheetä. Kuten ystäväni Emily kertoi, gheetä saa täällä lähes joka kaupasta. HALOO SUOMI! Kunniamaininta sille perusmarketille, joka ensimmäisenä tarjoilee tätä kirkastettua ja siten kaseiinitonta voita kansalle.

Gee, it's ghee!

Ei ole hinnallakaan pilattu, 3,99 puntaa per puoli kiloa.  Luomua tämä ei ole kuten iHerbin tavara, mutta siis roimasti halvempaakin. Suomessa olen tilannut gheeni iHerbistä. Ravintolakeittiössä (Helkan keittiö! Suositan.) olen gheetä nähnyt, mutten ole löytänyt mistään tukkukokoa pienemmässä purkissa. En tosin tukkukoossakaan.

Hauskana anekdoottina vielä mainittakoon, että kun olin Tescon kassalla maksamassa ruokaostoksiani, myyjärouva kommentoi, että oletpa kokkaamassa suurelle porukalle ateriaa. Vastasin, että niin sitä voisi luulla, mutta se ei ole ihan koko totuus… Luola-apina meinaan lappaa naamariinsa helposti pienen torin verran vihanneksia ja kokonaisen naudan!

Hei, voikaa hyvin. Saa nähdä, millaisia terveisiä täältä kauniilta rannikolta vielä saatte. Jos lukijoiden joukossa on wanhoja tuttuja vuosien takaa, saatette muistaa, että edellisellä reissulla iloitsin mm. sieniproteiinista… It’s been a long way!

6 Comments »

 1. Jos ei välttämättä halua luomugheetä niin sitähän saa melko halvalla monesta Hämeentien itämaisesta kaupasta esim. Vii Voanista. Näyttää toi kuvan purkki niin tutulta, että olisiko peräti samaa..

  Comment by urbaani oranki — 1.4.2011 @ 20.41

 2. …kyse lienee siis vain siitä, etten ole etsinyt! 😀 Kiitos Oranki. Nyt vielä ghee koohon ja ässään! Ai muuten: laardiakin oli Tescossa. Oletko sitä löytänyt Suomesta?

  Comment by ylimuuli — 1.4.2011 @ 21.25

 3. Laardivinkkejä mulla ei valitettavasti ole antaa 🙂

  Comment by urbaani oranki — 1.4.2011 @ 22.15

 4. kyllä tuota samaa gheetä löytyy ainakin Vii Vooanista. Itse tekeminen helppoa ku mikä ja säilyykin hyvin; huoneenlämmössä muutaman kuukauden, jääkaapissa pidempäänkin.

  Comment by meritähti — 2.4.2011 @ 18.38

 5. Oikein nastaa UK-aikaa! Oot sen NIIN ansainnut 🙂
  Mun pitää seuraavan iHerb-tilauksen yhteydessä klikata koriin tuota gheetä, jee jee. Kiitos sun paleon probleemat-postauksesta, se oli todella rehellinen, hyvä ja aidosti muita auttava kirjoitus. Mulla on valitettava sukurasitus kilpparin suhteen ja on kallisarvoisen tärkeetä tietää näitä mahdollisia kompastusjuttua just in case.
  ELI ISO KIITOS!

  Comment by Niina — 4.4.2011 @ 18.11

 6. Oranki, shame! Voisin kyl tällä hetkellä mieluusti vuoleskella laardit itsestäni pataan 🙂

  Meritähti (ihana nimi!), sehän onkin totta! En ole sitäkään vielä kokeillut, itse valmistamista. Kokeilen heti kun palaan Suomeen. Ja Vii Voanissa käyn normisti viikoittain, mut oon sit niin sokee. Sitä näkee sen, mitä haluaa ja etsii.

  Niina, nastaa on <3 😀 Suositan kyllä gheetä, olen täällä ihan menettänyt sydämeni sille. Tosin 99% sydämestäni kuuluu edelleen virgin coconut oilille, jolla voisin elää. Hyvä kun kilpparipostauksesta on apua! Meinasin kirjoitella vajiksesta ihan oman postauksensa tosiaan vielä tonne mun toiseen blogiin kunhan pääsen jotenkin perille koko jutusta. Mullakin on sukurasitus ja sehän on erittäin periytyvä. Pidä siis kilpparia silmällä o_O Ps. Kookosöljyn pitäis kiihdyttää kilpparia, sikälikin sitä lapan onnellisena naamaani!

  Comment by ylimuuli — 7.4.2011 @ 18.06

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress