MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

9.4.2011

Matkamonkeyn ruokavarasto

Filed under: Arkiruoka,Gluteeniton,Maidoton,On the Road,paleo — Meri @ 10.54

Englannissa paistaa aurinko ja eilinen kuumuus sais Bournemouthin asukkaat rannalle laajoin joukoin! Valo ja lämpö palauttavat ilon ja elämän ihmisiin, aurinko on ihmeellinen voima.

Aika perusseteillä mennään ruokailujen suhteen. Kerran olen toistaiseksi reissun aikana syönyt ulkona, Alex’s Good Food -nimisessä “aitoihin” raaka-aineisiin ja “terveelliseen” ruokaan keskittyneessä paikassa. Sekin oli pettynyt. Sienimunakas näytti hyvältä, muttei maistunut miltään. Ei suolaa, ei rasvaa. Kuivaa ja mautonta. Lisäkesalaatti oli hyvä mutta pieni. Mitä tästä opimme? Itse tekemällä saa aina parempaa ja ENEMMÄN! ;-D

Alexin paha ruoka.

Meinasin kutitenkin laittaa kuriositeettina ruokasysteemini, jolla tuntuu hyvin pärjäilevän, kun käytössä ovat hella, mikro ja jääkaappi. Tein siis heti alussa seuraavat hankinnat, joita olen täydentänyt tarpeen mukaan:

 • gheetä paistamiseen
 • lihaa: jauhelihaa, naudansuikaleita, lehtipihvejä, min. 80% lihaa sisältäviä leikkeleitä/kinkkua
 • kalaa: Lidlistä bongatut herkulliset savustetut taimen- ja makrillifileet, pakastesimpukat, purkkitonnikala ja -sardiinit (in brine) sekä purkkilohi jota en kyllä suosittele
 • vihanneksia: selleriä, parsaa, paprikaa, tomaatteja, kesäkurpitsaa, porkkanoita, sieniä, salaattia ja valmiita vihannessekoituksia sekä pakasteina (käytössä vain jääkaappi eli käytettävä muutamassa päivässä) että erinomaisia Tescon “stir fy” -sekoituksina, joissa esim. sieniä ja ituja
 • lisukkeita: maustekurkkuja, oliiveja,salsaa, vuohenjuustoa (vielä korkkaamatta! Lauantai-illan ilo. <3)
 • virgin coconut oilia eli kookosöljyä (syön sellaisenaan)
 • kookosmaitoa ja tomaattimurskaa
 • pähkinöitä (para- ja macadamia-)
 • merisuolaa sekä oregano
 • (munia)
 • teetä, tummaa suklaata

Lidlin löytö.

Näillä mennään! Valmistan aina kerralla suuremman satsin lihaa ja välillä vihanneksiakin, joihin lisään sitten myös tuoreita kun syön. Aika paljon syön hyvin perusruokaa, jonka maustan vain suolalla, mutta tomaatilla ja kookosmaidolla saa halutessaan vaihtelua. Eväänä kulkee usein sardiinipurkki, kesäkurpitsa ja tomaatti, koska säilyvät lämpimässä.

Teehen olen jo täysin addiktoitunut. Erityisesti puistonpenkillä nautittuna se on oivaa ja sisällä lämmittää, kun keskuslämmitystä ei ole.

3 Comments »

 1. Heheh, ihan kuin mun reissuruokavalio 😀 Olen samanlainen, aina matkalla ekana ruokakauppaan! Täytyy varmistaa ettei tule nälänhätä. Nauti!

  Comment by Kaisa Jaakkola — 11.4.2011 @ 12.28

 2. Heiiii saarivaltioon!

  Heti tulee mieleen Tescon super-hummus, mutta jos ei vedä herneitä, niin ei sitten.
  Mitä mieltä sä oot tommosista vakuumipakatuista kaloista? Kun esim kylmäsavu(kirjo)lohta mä voisin vetää ihan joka julmetun päivä.
  Varmaan normikala suoraan kalastajalta on jotenkin luomumpaa. Mutta tiedätkö onko noissa kylmislohissa sun muissa jotain nimenomaista pahaa ainesosaa tai muuta? Kun ingredientit on kuitenkin usein vain se kala ja suola…. Hmmm…

  Comment by Puska-Monki — 11.4.2011 @ 17.51

 3. Kaisa, joo, se on selkee osa kotoutumista. Turvarituaali. 🙂 Varmaan se kumpuaa siitäkin, että on niin pitkään ollut jotenkin “erityisruokavaliolla”. Nuorena olin vaan nirso, sitten kasvissyöjä (ilman punaista lihaa 12 vuotta), sitten hyvin, hyvin terveystietoinen ja siis nimenomaan energiatietoinen ja kaiken piti olla kokojyvää ja proteiinia piti olla tarpeeksi and whatnot, sitten alakarppi ja nyt paleo. Siinä oppii tutkimaan ympäristön pikaisesti 😀

  Heiiiii Monki! Hmmm, superhummus? Ehkä sitä täytyy kuitenkin maistaa 🙂 Tai sitten tuoda tuliaiseksi! En tosin tiedä, mihin laukkuihin pakkaan kaiken ostamani. Olen hämmästyttänyt itseäni jatkuvasti tekemällä hankintoja, sillä Suomessa ostaminen on ennemminkin vaikeaa ja shoppaus vastenmielistä.

  Mä ajattelen, että olis toki upeaa jos voisi itse kalastaa kalansa ja sitten savustaa ja hei hienoa, mutta kun se ei ole mahdollista, vakuumikalat on yksi vaihtoehto lisää ruokavalioon ja esim. purkkikalalle, jota syön aika paljon. Purkkikalan suhteen olen vähän huolissani niistä metalleista, joita varmasti elimistöön päätyy. Siksi on kiva välillä vaihdella vakuumeihin. Ja kun ainesosat on kala ja suola, ei voi mennä kamalasti pieleen. Esim. leikkeleissä on yleensä läjä lisäaineita erityisesti kun ovat savustettuja, ja mä taidan olla jollekin “savuaromille” tms. allerginenkin, mutta en mä näistä kaloista ole mitään ongelmaa saanut aikaiseksi. Ei vakuumilohi vedä vertoja tiskistä ostetulle, mutta joskus vakuumilohikin on superherkkua! Että en mä keksi, miksei näitä vois syödä noin terveysperustein. 🙂 Suolaa tietty piisaa, mut terveelle ihmiselle, etenkin urheilevalle, siitä on vain hyötyä.

  Comment by ylimuuli — 11.4.2011 @ 18.36

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress