MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

20.4.2011

EU kieltämässä yrttien ja rohdosten myynnin

Filed under: Lätinää,Terveys — Meri @ 20.32

Edit: okei, ehkä olen vähän jälkijunassa tämän kanssa ja huhu kertoo, ettei ehkä ole niin kamalaa kuin miltä kuulostaa. Silti en halua ottaa riskiä. Kukin tehköön kuten parhaaksi katsoo ja jos jollain on aiheesta lisää tietoa, ystävällisesti sen jakakoon!

EU valmistelee direktiiviä, joka voimaan astuessaan (30.4.2011 eli näillä näppäimillä) kieltäisi mm. perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ja ayervedassa käytettävien luontaistuotteiden myynnin EU-alueella. Jos haluat, että jatkossakin on mahdollista lääkitä itseään myös muilla kuin lääketehtaiden tuotoksilla, käy allekirjoittamassa vetoomus ja levitä sanaa eteenpäin.

On mahdollista, että kyseessä on ns. huijaus, mutta ainakaan itse en halua ottaa sitä riskiä, että kyseenlainen direktiivi menisi läpi. Ole tarkkana, mihin annat luvan käyttää sähköpostiosoitettasi allekirjoituksen yhteydessä.

Forbidden healing – Natural Plant Remedies the EU and Big Pharmas won’t let you have

Sivustolla on reilun 10 minuutin video, jossa kerrotaan direktiivin sisällöstä ja vetoomuksen tarkoituksesta.

7 Comments »

 1. Direktiivi on mennyt läpi jo kuusi vuotta sitten. Siirtymäaika loppuu 30.4.2011
  http://www.fimea.fi/ajankohtaista/ajankohtaista_uutissivu/1/0/perinteisten_kasvirohdosvalmisteiden_direktiivin_siirtymaaika_paattyy_30_4_2011

  Comment by Riku — 21.4.2011 @ 15.34

 2. Riku, kiitos, kiinnostavaa. En tosin vieläkään ole ihan varma, mitä se käytännössä tarkoittaa. Ilmeisesti myynti saa kuitenkin jatkua luontaistuotekaupoissa, ellei erikseen ole määrätty apteekeissa myytäväksi? Edelleen olen vähän pelokas sen suhteen, että isoveli yrittää nyt valvoa liikaa.

  Comment by ylimuuli — 21.4.2011 @ 18.59

 3. http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/04/luontaisrohdot_uhkaavat_siirtya_apteekkiin_2515475.html
  Kävin Tampereen kauppahallin luontaistuoteliikkeessä kyselemässä mitä siirtymäajan päättyminen heille käytännössä tarkoittaa. Aika huolettomilta vaikuttivat, olivat varmoja, että nuo echinaforcet poistuvat valikoimasta, mutta esim frantsilan tuotteista heillä ei ollut mitään tietoa. Täytyy seurata tilanteen kehittymistä.

  Comment by Riku — 24.4.2011 @ 12.04

 4. Riku, pahalta kuulostaa mun korviin. Ja oli seuraukset suurempia tai pienempiä, niin vähän huolestuttaa, kun jengi ottaa jutun niin lungisti. Sitähän ne lääkefirmat nimenomaan toivoo, että homma menis läpi ilman mitään hälyjä. Mut täytyy vaan toivoa parasta ja pysyä haukkana.

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 24.4.2011 @ 19.44

 5. (Oletko sä toi piirakkamies? Mahtavaa, että hengaat Monkeyssa! :-D)

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 24.4.2011 @ 19.48

 6. Luotan siihen, että jengi alkaa keräileen kotimaisia yrttejä yhä suuremmalla tarmolla ja valmistamaan omia tinktuuroita, vaikka virallisella tasolla koko homma yritettäisiinkin muiluttaa apteekeille ja lääkefirmoille.
  Jep, meillä on tälläinen vähän viihteellisempi ravinto/terveys-konsepti tulilla poikien kanssa ; )

  Comment by Riku — 25.4.2011 @ 13.14

 7. Riku, no se toki olisi hienoa, mutta silti soisin, että valmiitakin tuotteita saisi myydä. Paitsi että touhu on turhaa holhoamista, kaikilla ei myöskään ole mahdollisuutta antautua tinktuuroimaan. Onneksi te sitä teette ja levitätte ilosanomaa! Varsinainen superevankeliumi 😉 Tsemiä systeemeihin, ehkä pääsen joskus livenäkin tulia todistamaan.

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 25.4.2011 @ 21.26

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress