MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

26.9.2011

Joulu tulee (ja riisipuuro)

Filed under: Gluteeniton,Maidoton — Meri @ 18.21

Nojoo, anteeksi. Mutta pimenevät illat ja chilliintyvät kelit antavat potkua nostalgialle eikä jouluntuloa mieleen pieninä pilkahduksina voi estää! Ymmärrän, että olen ajoissa. Ymmärrän senkin, että kaikille joulu ei ole parempi edes myöhään. Siitä huolimatta saattaa digailla riisipuurosta. Niin luolasta kuin onkin.

Tiukasti ottaen riisi ei ole erityisen paleoliittinen raaka-aine, mutta yksilöllisesti ja löysin rantein kokeillen se voi kuitenkin sopia monelle paremmin kuin vaikkapa gluteeniviljat. Tai sitten ei. Tiedät itse parhaiten. Minulle se maistuu muutaman kerran vuodessa: sushissa, intialaisen kanssa ja riisipuurona.

Paleo Porridge (paleouuniriisipuuro)

 • 2 dl puuroriisiä
 • 4 dl kookosmaitoa
 • 6 dl vettä
 • suolaa

Mittaa ainekset uunivuokaan (jonka voit halutessasi voidella – voitele ainakin, jos siedät voita, se tuo mahtavaa makua) ja sekoita. Anna porista uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Hämmentele puuroa muutaman kerran valmistuksen aikana. Tarjoile jäähtyneenä kanelin ja rusinoiden kanssa.

Puurojämistä voidaan sitten seuraavalla kerralla leipaista oikein semipaleoliittista rieskaa.

Ps. Erittäin hyvää jääkaappikylmänä.

6 Comments »

 1. Oivoi – _tietenkin_ kookosmaitoa! Kiitos taas loistavasta vinkistä kiittelee eräs, joka tykkää maitopuuroista, mutta kun niistä tulee huono olo!

  Comment by Anna — 26.9.2011 @ 21.02

 2. Anna, parhaat ideat on yksinkertaisia! Jookoskookos toimii kympillä varsinkin kun sitä laimentaa vedellä; on maitomaisempi eikä niin raskas. Ja huolimatta laimennuksesta lopputulos on juuri ihanasta pehmeän kermainen! Kannattaa tehdä isompi satsi, säilyy hyvin ja maistuu monta päivää. 🙂

  Comment by ylimuuli — 27.9.2011 @ 16.04

 3. Maistuis!

  Mitähän kookosmaitoa käytät? Niissä taitaa olla eroja laadun suhteen. Santa Maria vaikuttaisi purkin kyljen perusteella suht lupaavalta, mutta maku ei oikein nappaa. Entä kookoskerma sitten? Kara on kokeiltu ja tykätty, mutta ihmettelen konsistenssin epätasalaatuisuutta. Välillä litkua, välillä paksua… Osaatko sanoa, toimisiko vatkattuna?

  Comment by Alice — 3.10.2011 @ 15.22

 4. Alice, käytän yleensä esim. Vii voanista tai muista aasialaisista kaupoista saatavaa Aroy-D-kookosmaitoa, jota sitäkin tosin on useampaa sorttia; sekä kartonkipakkauksissa että tölkeissä. Muistaakseni ainakin osassa tölkkiversioita on karrageenia tms. ja valikoin aina sellaista, jossa olisi lähinnä vain kookosta. Kara on hyvä, Santa Maria on hyvä, monet luomulaatuiset myös. Aika monissa, olivat luomua tai ei, on tosin jotain lisäaineita. Minä käytän tarvittaessa jopa lieneeköhän Rainbown vaaleansinistä kartonkitetraista kookosmaitoa. Varmaan 90% on kuitenkin Aroyta, kun käyn aina kerralla hankkimassa sitä kaapin täyteen.

  Vatkata voi kokeilla, ainakin paksummat laadut “vatkautuvat” jonkin verran. Ylipäänsä kun avaa uuden purkin, kannattaa sekoittaa se aina ensin, varsinkin jos pitää viileässä ennen avaamista. Avaamisen jälkeen täytyykin pitää viileässä eli jääkaapissa.

  Ja tässä puurossahan toimii varmaan mikä tahansa, paitsi järkyttävä Wok’n’roll jota olen kerran jossain maistanut ja joka on hirveää.

  Comment by ylimuuli — 4.10.2011 @ 5.40

 5. […] joulupuuro, joka on pirun maittavaa myös kylmänä marjojen ja kookosmaidon kera […]

  Pingback by MonkeyFood » Monkeyfood Christmas Special — 20.12.2011 @ 6.15

 6. The Goal Setting Course was fantastic adidessrng a facets of CrossFitting that we rarely talk about, yet train on a daily basis. Goal & goal setting, positive self talk, and training clients effectively utilizing positive vocabulary and body language. The course is also threaded with Greg’s captivating story telling abilities, which he relates his lessons to real life experiences. My only complaint is that I wish there was more time for questions. The only problem was that I didn’t want to interrupt Greg’s amazing flow. Overall, highly recommended course for athletes and trainers alike. How could I pass up the opportunity to learn from the original firebreather and my CF hero?!?

  Comment by Vanessa — 24.10.2015 @ 23.06

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress