MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

4.10.2011

Superiisi arki-illallinen

Filed under: Alakarppi,Arkiruoka,Kala — Meri @ 14.44

Tästä ei muona juuri arkisemmaksi muutu, mutta arkihan on kaunista! Ja muona maukasta. Jännä, kuinka pienellä ateriaan saa eksoottisen vivahteen. Curryjauhettakaan ei voi kutsua varsinaisesti uudeksi villitykseksi, ja silti tämä oli virkistävää vaihtelua lähinnä suolalla maustetun ruoan lappamiseen.

Katkarapuja ja kaalia currylla

 • keräkaalia
 • kiinankaalia
 • porkkanaa
 • (pakastevihannesten jämät)
 • katkarapuja
 • curry-jauhetta
 • suolaa
 • gheetä paistamiseen

Suikaloi kaalit ja pilko porkkana pieneksi. Iske pannulle kivasti gheetä ja paistele keräkaalia ja porkkanaa hetki ennen kuin lisäät herkemmän kiinankaalin. Paista vielä tovi, ja lisää sitten sulatetut katkat. Tarkoitus on, että vihannekset menettävät kovuutensa mutteivät purutuntumaansa. Katkat saavat lähinnä lämmetä. Mausta reilulla annoksella currya ja suolaa sopivasti. That’s all folks.

4 Comments »

 1. Oli tosi iisi ja maukas. Heitin joukkoon pari pientä chilipaprikaa. Sopivat mukavasti. Teen varmasti uudestaan tätä!

  Comment by Olli — 20.10.2011 @ 18.16

 2. Olli, oujee! On supersympaattista, että joku joskus kokeilee myös vähemmän esteettisiä luomuksia :-) Niiden parissa viihdyn itsekin 95% ajastani, kyllä maistuu! Chili lienee erinomainen lisä.

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 20.10.2011 @ 20.23

 3. (siis kokeilee myös MUN vähemmän esteettisiä luomuksia)

  Comment by Meri (Ylimuuli Mukkelis) — 20.10.2011 @ 20.23

 4. Thanks, Maggie! I like that too. I enjoy my cheat day, but I’m far from bingeing or even ovtareeing. I do have to say that I think the cheat day is extremely valuable though. It’s a mental necessity that keeps me from feeling deprived. And, having that flexibility once a week makes it a heck of a lot easier to exist in American society. I’m really, really happy with this program I set up.

  Comment by Robin — 24.10.2015 @ 22.28

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress