MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

20.11.2011

Enter snowman!

Filed under: Gluteeniton,Kevyt,paleo,Side order,Vegan,Vege — Meri @ 17.16

Koska joulu on jo melkein täällä, voi jouluruokien makuun alkaa totuttautua. Näin vältetään suuremmat kriisit aattona ruokapöydän ääressä ja suolisto pysyy juhlissa mukana!

Paleojouluun kuuluu luonnollisesti luomukinkku. Kalat, perunat, laatikot, tortut, käntyt, korput, konvehdit, kuulat, tryffelit, rosollit, piparkakut, kotikaljat, glögit, pähkinät, luumukiisselit ja muut särpimet voi sitten sovelta kukin kuten haluaa. Itse otin varaslähdön jouluun rosollintapaisen atrian kera. Vaikka perunaakin taas silloin tällöin syön, tähän kuutioin tilalle lanttua. Joissakin ohjeissa rosolliin näkee laitettavan myös suolasilliä, mikä maistuisi minullekin! Sellaista ei kuitenkaan ollut kaapissa. Ohje ei ole kummoinen, lähinnä laitan tämän ilmoille kuvan vuoksi.

Rosolli

 • etikka- tai keitettyä punajuurta
 • etikkakurkkua
 • omenaa
 • porkkanaa
 • perunaa/lanttua
 • (sipulia)
Keitä juurekset ja kuutioi ne muiden ainesten kanssa kulhoon. Mausta suolalla tai suolasillillä. Jos antaudut meijerivelhon valtaan, voit valmistaa rosollikastikkeen löysästi vatkatusta luomukuohukermasta, etikkapunajuuren liemestä ja tilkasta etikkaa.

 

3 Comments »

 1. […] rosolli, perunalla tai ilman […]

  Pingback by MonkeyFood » Monkeyfood Christmas Special — 19.12.2011 @ 6.49

 2. Considerably, the post is in fact the freshest topic on this reetlad issue. I concur along with your conclusions and definately will eagerly anticipate your coming updates. Saying thanks won’t be enough, for that phenomenal lucidity in your writing. I’ll immediately grab your rss to stay privy of any updates.

  Comment by Rogelio — 28.12.2015 @ 8.31

 3. An option to catching the CAT bus back…Catch the train an hour later. $13. A taxi across the river is $10. But the ride through the riverside on the Washington side is delightful and relaxing. See the river from “the other side”. And maybe walk over to get a wood fired pizza before you head back to HR.

  Comment by http://www.sgtotalmassage.com/ — 13.5.2016 @ 3.33

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress