MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

30.12.2011

The Mayo(r) of Paleo City

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,Maidoton,paleo,Vege — Meri @ 7.08

Olen yrittänyt valmistaa majoa ennenkin ja kohtuullisella menestyksellä. Lihansyöjä ei vain siedä oliiviöljyn makua. Jos kookos maistuu oliivia paremmin, tässä ratkaisu! Tämähän on siis vallan herkullista. Paul Jaminetille kiitos!

EDIT: kuten Joni Facebookin puolella sanoi, majon voi tehdä myös kookos- ja oliiviöljyn sekoituksena. Maku voisi olla vieläkin parempi. Myös erilaiset pähkinäöljyt kuten makademia- kävisivät, mutta ovat niin hurjan kalliita, etten raatsi niitä juuri ostaa.

Majoneesi kookosöljyyn

 • keltuainen
 • kookosöljyä
 • kokojyväsinappia
 • valkoviini- tai riisiviinietikkaa (sitruunamehukin käy)
 • suolaa

Sekoita tehosekoittimessa aineksia sopivassa suhteessa. Käytin yhtä keltuaista kohden ehkä desin kookosöljyä, mutta reippaamminkin voi laittaa, maistele kohdalleen. Sinappia vajaa teelusikallinen, samoin etikkaa. Suolaa sopivasti. Nautitaan kaiken mahdollisen kanssa. 😛

Huom! Kookosöljy kovettuu kylmässä eli jääkaapista suoraan tavara on palana, ei pehmeää. Sulaa nopeasti lämpimän ruoan päällä aitoon maustevoityyliin.

1 Comment »

 1. Vanhempi kirjotus, mutta silti kommentti tuosta oliiviöljystä. Kun ekan kerran tein majoneesia, siitä tuli kamalan makusta. Olin käyttänyt oliiviöljyä, kun ei muutakaan siihen hätään tainnut olla. Tai sitten yritin olla tosi terveysintoilija. No, äiti, joka on suurtalousopettaja, totesi vaan, että ei sitä kannata oliiviöljyä tehdä ja virnisti.
  Tietty nämä ovat makuasioita, mutta tuosta tapauksesta on jo reilut viisi vuotta ja vasta pikku hiljaa totuttelen taas oliiviöljyn käyttöön. Tosin olen myös sitä mieltä, että kotimaisessa vara parempi ja käytän paljon kotimaisia öljyjä. Sikäli, kun ei ole voita. 🙂

  Mut toi kookosöljy oli jännä idea, pitää kokeilla.

  Comment by Jenni — 19.11.2012 @ 18.42

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress