MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

14.1.2012

Pala Thaimaasta

Filed under: Alakarppi,Gluteeniton,Kevyt,Maidoton,meat,paleo,Thai — Meri @ 9.51

Rahatilanteesta johtuen (eläköön tuplamätkyt) elelin viime vuoden lopun sillä mielellä, että eihän tässä mitään tarvetta ole ulkomaille päästä, kun kaikkihan on loppujen lopuksi pään sisällä ja siten Suomestakin voi tehdä uuden ja eksoottisen rentoutumisympäristön. Muutama kuukausi meni ihan hyvin ja olin tyytyväinen löytämääni sisäiseen rauhaan ja siten säästyviin pennosiin ja luonnonvaroihin.

Vuoden loppua kohden päänsisäinen zenini kuitenkin kiristyi. Ja sieltä se taas lopsahti, matkakuume. Oireita ei yhtään helpota, että liuta ystäviä, työkavereita, salituttuja ja läjä perhettä ovat joko palaamassa matkoilta tai sinne lähdössä. Vaikka suuren osan ajasta uskon, kun vakuutan itselleni, että kaikki on kiinni vain siitä, miten asioita katselee ja että oma sänky on parempi kuin hotellin, ja että kotimatolla pidetty carpet piknik on ihan yhtä hyvä kuin päivä kuumalla merellä, niin silloin tällöin kuume nousee turhan kovaksi.

En tiedä, onko thai-ruoan valmistaminen bensaa liekkeihin vai zeniläinen keino tuoda matkan hyviä puolia kotiin, mutta hyvää ruoka on silti. Tätä larp-salaattia olen valmistanut ennenkin, tofusta. Jep, nauretaan yhdessä.

Larp-salaatti

  • 1-2 rkl kypsentämätöntä riisiä
  • jauhelihaa
  • pari valkosipulinkynttä
  • tuoreita kasviksia: esim. paprikaa, porkkanatikkuja, kurkkua, rapeaa salaattia, sieniä, vihreitä papuja, sokeriherneitä, punakaalia tai vaikka kesäkurpitsaa
Murskaa raaka riisi ja paahda mursketta sitten hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Siirrä sivuun. Paista jauheliha valkosipulin kanssa pannulla. Pilko samalla vihannekset ja sekoita jauheliha ja riisi niiden joukkoon. Valmista kastike.

Kastike

  • 2 rkl kalakastiketta
  • 5 rkl limetin mehua
  • shalotti- tai punasipulia, purjokin käy
  • chiliä (jos vatsa kestää)

Valmista kastike ja kaada salaattiin. Kastiketta voi helposti tehdä enemmänkin ja sen makujen suhdetta voi entrailla sen mukaan, kuinka mieltynyt on suolaiseen kalakastikkeeseen. Limeäkään ei mielestäni voi olla liikaa. Kaiken kruunaavat tuoreet yrtit kuten minttu tai korianteri, mutta omasta kaapistani niitä ei ex tempore löytynyt.

Larp on hyvää vaihtelua perussalaattien joukkoon, mutta kalakastike totisesti jakaa mielipiteitä. Paahdettu riisi on mahtavan rapea, vaan varokaa hampaitanne! Salaattiin voisi hyvin lisätä myös oheen tai sekaan keitettyä riisiä, jolloin se olisi vähän hiilarisempi atria.

1 Comment »

  1. [url=http://www.ooobrand.com/distribution/index.html]スーパーコピー商品N級当ブランドコピー通販サイトはブランド財布、ブランドバッグのスーパーコピーを専門に 扱っています。コピーブランド 代引き,ルイヴィトンコピー 日本での通販オンラインショップ販売を含め 開業6年の実績を持ち、ご安心してご利用下さい。ブランド N級 ブランドコピー販売 弊社はルイヴィトン、グッチ、ロレックス、オメガ等世界 有名なブランド コピー品を販売しております。スーパーコピーのネット通販最安値が探せるサイトですスーパーコピー専門の販売ショップです。ご安心してお買い物をお楽しみく[/url]

    Comment by Anonymous — 29.2.2016 @ 0.24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress