MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

7.3.2012

Paluu klassikon pariin: äidin tunaleivät

Filed under: Gluteeniton,Kala,laktoositon — Meri @ 6.57

U heard me, tonnikalaleipää! Sori kuitenkin, sen verran huijasin, että tein näitä riisikakuille. Kuinka tylsää 😀

Eivät ne hullumpia silti olleet, alustaksi voisi rakennella muitakin asioita, kuten perunarieskaa tai gluteenittoman pizzapohjan tapaan munia. Joku vihanneskin voisi toimia, ja keitetyn perunan viipaleet?

Kuvassakin retrot värit.

Tämä on perheemme klassikko vuosilta yks ja kaks. Äidin tonnikalaleivät. Niitä ei kyllä koskaan tehty riisikakuille vaan ihan oikealle leivälle. Olivat aina superhyviä ja menestys kavereidenkin parissa, kylmänäkin herkkuja. Melko 80-lukulaista, luulen.

Tunatopping

 • 250 g tonnikalaa (öljyssä, jonka voi kyllä suurelta osin valutella pois – vesituna on niin perhanan mautonta)
 • pala purjoa tai sipulia
 • 2 munaa
 • 0,5 dl majoneesia
 • 100 g juustoraastetta

Hakkeloi purjo tai sipuli, sekoita kaikki ainekset. Maista ja mausta suolalla ja halutessasi mustapippurilla (viimeistelee retron säväyksen). Levitä mille haluat (esim. niille riisikakuille tai gluteenittomalle leivälle) ja nuketa 250 asteessa n. 10 minuuttia, niin, että väri on kullankeltainen.

Näitähän on tehty täällä ennenkin.

 

3 Comments »

 1. Meillä tonnikalaleivät syötiin niin, että leivän päälle levitettiin ketsuppia. Siihen sitten päälle tonnikala ja lopuksi juustosiivut. Yksinkertaista ja hyvää 🙂

  Toimii varmasti myös peruna- tai bataattirieskan päällä.

  Comment by Anna — 7.3.2012 @ 7.21

 2. 😀 Ketsuppi on kyllä aina hyvää, ainakin Heinzi.

  Comment by Meri — 9.3.2012 @ 6.07

 3. [url=http://www.gowatchs.com/brand-215.html]コンスタンチンchaykinコンプトゥスの復活祭の時計は、あなたはそれを推測し、東方正教会の復活祭の感動的な日付を識別する顕著な挑戦に取り組むために設計されました。 パネライスーパーコピー このように、なぜ日付を計算するのが非常に難しいですか?さて、決定要因を含むので、月のサイクルは、太陽のサイクルは、エパクト、太陽の補正とより多く。chaykinのこれらの要因の全てを使用して計算をするために彼自身の方法を作成する方法を学びました、そして、彼だけにクロックを教えるように東方正教会の復活祭の日付を計算する。私たちはすぐにリストが無数の他の機能の中で、これはこの顕著な構造の目玉、大理石、真鍮、シルバー、鋼、ジュラルミン、ガラス、金、ラピスラズリ、とより多くから作られます。[/url]

  Comment by Anonymous — 3.3.2016 @ 7.24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress