MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

18.3.2012

Jouluinen kevät

Filed under: Arkiruoka,Gluteeniton,Sallad,Vege — Meri @ 9.55

…tai keväinen joulu. Ei niin, että olisin pisaraakaan joulumielellä (se alkaa vasta elokuussa), mutta kun olen nyt löytänyt perunan ilot, joulun suosikkiruokani rosolli pilkahti jostain mieleeni ja jaan tässä nyt kovin arkisen, mutta herkun aamiaiseni.

Varhaisaamun rosolli

  • keitettyä perunaa
  • etikkapunajuurta (tai keitettyä)
  • omenaa
  • porkkanaa
  • raejuustoa
  • suolapähkinöitä
  • (kesäkurpitsaa)

Pilko peruna, punajuuri, omena, (raaka) porkkana ja halutessasi kesäkurpitsa (ei välttämättä sovi kokonaisuuteen, mutta olen fani). Lisää raejuustoa ja suolapähkinöitä. Ahhhhh.

Suolapähkinät kuulostavat ehkä kuriositeetilta, mutta eivät ole sitä, vaan tärkeä osa kokonaisuutta. Jo aikoinaan olen lanseerannut suosikkisalaattini, jossa yhdistyvät nimenomaan raejuusto ja suolapähkinät. Vaikka nämä teollisessa kasvisöljyssä käsitellyt herneet eivät ehkä olekaan superruokaa, eivät ne kuolemaksikaan ole eikä mikään  näin maistuva voi viedä joron jäljille. Kokeile vaikka?

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress