MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

16.6.2012

Sattuman kasvissatoa

Filed under: Kevyt,Sallad,Side order,Sieniä,Vegan,Vege — Meri @ 11.00

Salaatista tulee kovasti kiinnostavampi (ja ehkä se naurattaakin enempi), kun siihen laittaa raakojen vihannesten lisäksi kypsennettyjä tai marinoituja. En ole aikoihin muistanut tai jaksanut uittaa kaaleja liemissä, mutta nyt työporukan nyyttärilounas loi paineita ja sain sentään aikaiseksi. Tämähän on nolon helppoa, josko nyt jaksaisi taas pikemmin uudestaan.

Tahinit ja kookosöljyt on tässä huushollissa syöty.

Marinoidut kasvikset ja sienet (kannattaa laittaa sienet omaan purkkiinsa)

  • vihanneksia tai vihannesta (esim. kesäkurpitsaa, munakoisoa, porkkanaa, paprikaa)
  • herkkusieniä
  • öljyä
  • balsamiviinietikkaa (tai mitä tahansa etikkaa tai sitruunamehua)
  • suolaa
  • mausteita

Vuole kaaleista ohuita viipaleita, juustohöylällä saa esim. hyviä suikaleita tai porkkanakolikoita. Aseta vuollut purkkiin tahi purnukkaan ja lorauta joukkoon reilusti öljyä, vähän vähemmän etikkaa/sitruunamehua ja ripaus suolaa. Lisää mausteita, jos tykkäät. Valkosipulinkynnet tai kuivattu rosmariini tai oregano vaikka! Nesteiden ei tarvitse peittää kaikkia vihanneksia, vaan sopiva liemi on sentin, pari purkin pohjasta.

Kääntele purnukkaa niin, että kaikki saavat osansa ja siirrä jääkaappiin. Anna olla ainakin yön yli, paksummat palat ja kovemmat vihannekset tarvitsevat pidemmän ajan. Toisaalta purutuntumaisiksi jääneetkin ovat hyviä. Purkki kannattaa kääntää taas aamulla toisinperin. Tarjoile tapastyyppisesti tai sijoittele sallaadiin.

Salaattia piristävät myös perunasalaatti ja punakaalipaistos. Perunasalaattiin pilkoin keitettyjä perunoita ja kevätsipulia. Päälle oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa, suolaa ja rouhittua mustapippuria. Punakaalia paistoin pitkään voissa, mausteeksi suolaa ja kuivalla pannulla paahdettuja auringonkukansiemeniä. Terveisiä mökiltä!

 

 

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress