MonkeyFood Ylimuulin apinanruokakeittiö ruokkii päätä ja häntää

18.7.2012

Törkyhyvän uusi tuleminen

Filed under: Alakarppi,Arkiruoka,Gluteeniton,Lihaa,Sieniä — Meri @ 18.39

Ainakin Kukka on edelleen kokkaillut pastisseja 2008 postaamastani (ja harrastamastani) Monkeypiesta! Kyseessä on eräänlainen karppaajalle kehitetty makaroonilaatikon korvike, joka joskus on jopa parempaa kuin esikuvansa. Modifioida voi makunsa ja mielensä mukaan.

En ole itse aikoihin kajonnut tähän törkyhyvänäkin tunnettuun ruokaan, mutta nyt tuunailin siitä Lihansyöjän äidin siskon keräämien, ryöppäämien ja lahjoittamien korvasienten innostamana yhdenlaisen version. Oleellista erilaisille yhdistelmille ja versioille on käyttää jotakin (jauhe-)lihaa, korvata makaronit raejuustolla ja viimeistellä homma munamaidolla. Se, onko maito kookosta tai kermaa, jää teidän ja lähikauppiaidenne väliseksi.

Muutoin Monkeypie kestää monenlaista muuntelua. Tässä ruma kuva, tarkat aineksetkin olen jo unhoittanut. Vuoden 2008 ohje löytyy täältä. Ja siis olihan tämä pakko postata; jos Monkeylla on edes yksi uusi lukija since 2008, se on sen arvoista!

You don’t have to be rich to be my girl.

Monkeypie

 • 400 g jauhelihaa
 • 400 g raejuustoa
 • reilu annos korvasieniä (ryöpättyjä)
 • 2 dl kermaa
 • 2 luomumunaa
 • pala juustoa
 • sipuli
 • suolaa, pepaa, sinappia

Paista sipuli, sienet ja jauhis, lykkää uunivuokaan. Sekaan raikku. Sotke munat maitoon ja mausta seos, raasta joukkoon juustoa. Kaada vuokaan ja sekoita. Pasita 200 asteessa n. 30-40 minuuttia eli kunnes munamaito on hyytynyt ja anna jäähtyä hetki ennen kimppuun käymistä.

6 Comments »

 1. Mä olen seurannut apinaa jo vuodesta 2008. Jeah! Ehkä sen kunniaksi loota uuniin. For real, mikä on muuttunut, samat naamat samoissa sfääreissä, hehehee.

  Comment by Laura — 19.7.2012 @ 18.59

 2. <3 Me ollaan me. Nyt ja aina.

  Comment by Meri — 19.7.2012 @ 19.41

 3. Mäkin olen sun uskollinen lukija jo vuodesta 2007 :)!

  Mutta tän raejuustolaatikon olin unohtanut! Mikä mainio idea, sanommää.

  Comment by Anna — 20.7.2012 @ 14.17

 4. Ihana Anna! Uskollisuus on nykymaailmassa ihan aliarvostettua (ja aliedustettua) <3

  Comment by Meri — 20.7.2012 @ 16.10

 5. Kyllä joukossa ainakin yksi uudempi lukija on 😉 Ja törkyhyvä kuulostaa aivan älyttömän hyvälle, että kokeiltavahan se on!

  Comment by Kirsi — 21.7.2012 @ 0.25

 6. [url=http://www.wtobrand.com/prada-bag1.html]のボールは本質的に時間と日/日付を合併した腕時計です。ボールは、スイスのイータ2836自動運動の修正版を使用しています。ボールによれば、運動の彼らの衝撃保護システムが与えられます。これは、基本的には、着用者からの自動回転ローターをロックするために、時計ケースの後ろのねじれをすることができます。[/url]

  Comment by Anonymous — 2.3.2016 @ 10.44

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress